iFixit 15-inch MacBook Air teardown

Reacties voor: iFixit-teardown laat grotere speakers van 15-inch MacBook Air zien

De nieuwste MacBook Air is verkrijgbaar en dat kan maar één ding betekenen: er zijn teardowns! We zien de binnenkant van de MacBook Air 15-inch en daaruit blijkt dat Apple weer gekozen heeft voor een kostenbesparing die nadelig kan zijn voor een selecte groep gebruikers.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Een 256GB NAND chip kost $2,08z. Die NAND chip van 128GB kost $2,26 en daar heb je er dus 2 van nodig. Apple bespaart dus 2 dollars op de kostprijs en met de paar miljoen die ze verkopen is dat een flinke besparing. Dat er een hoop gebruikers hierdoor ook nog eens naar 512GB springen om toch die ouderwetse performance te krijgen nog niet eens meegeteld.

  2. @Kees: Je hebt helemaal gelijk. Ik vind persoonlijk wel dat teveel tech-sites er deels onterecht een dilemma van maken. Veel eindgebruikers zullen het verschil in snelheid namelijk niet merken. Pas zodra je grote bestanden gaat verplaatsen merk je het verschil. Als dat een essentieel onderdeel is van je workflow en iedere seconde telt is veelal een macbook air niet het instrument dat je kiest.
    Met de nuance dat gamers hier mogelijk anders inzitten. Nu weet ik niet hoe de toekomst eruit komt te zien maar met de beweging van Apple naar Gaming kan een snelle SSD wel essentieel worden. Maar… met Ryujinx en de DirectX12-port merk ik eerder het effect van meer of minder GPU cores dan wel of geen trage SSD.

  3. Origineel geplaatst door Gany
    @Kees: Je hebt helemaal gelijk. Ik vind persoonlijk wel dat teveel tech-sites er deels onterecht een dilemma van maken. Veel eindgebruikers zullen het verschil in snelheid namelijk niet merken. Pas zodra je grote bestanden gaat verplaatsen merk je het verschil. Als dat een essentieel onderdeel is van je workflow en iedere seconde telt is veelal een macbook air niet het instrument dat je kiest.

    Zolang je de hoofdprijs betaald voor die computers, mag je toch wel verwachten dat je niet wordt afgescheept met een (onnodige) tragere SSD.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.