Reacties voor: Teardown bewijst: 13-inch MacBook Pro heeft verwisselbare SSD

De MacBook Pro 2016 heeft verwisselbare SSD, dat vrij gemakkelijk is te vervangen. Dat blijkt uit de eerste teardown van het model zonder Touch Bar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Weten ze ook wat voor connector deze ssd heeft? Want het ziet er niet echt uit als een standaard.

  2. Dat biedt nog een beetje hoop op een MacBook Pro met voldoende opslag en een enigszins betaalbare prijs. Tjongejonge wat zullen ze zich bij Microsoft in hun handen wrijven na de aankondiging van afgelopen week. De geschiedenis herhaalt zich helaas weer: Apple heeft goud in handen, is absolute wereldtop en heeft een complete markt voor het grijpen. In plaats daarvan staat de echt veranderende innovatie zo goed als stil, is de MacBook lijn eindelijk een beetje up-to-date maar onwijs overpriced (maar nog niet eens het nieuwste van het nieuwste), en zijn ze kennelijk niet in staat om de andere mac lijnen ook wat aandacht te geven (al is het maar de hoognodige spec bump). Dat Apple zegt een grote liefde voor de Mac lijn te hebben zag je bijna Cook zijn neus groeien. De niet ge-update Mac lijn is bijna een dikke middelvinger naar de consument die jaren oude technologie voor een absurde prijs voorgeschoteld krijgt.

    Volgens mij is het grote probleem Jony Ive. Hij is zo bepalend voor alles. Bijna alles moet door zijn handen gaan qua design. Hardware maar ook design van iOS en andere software. Dat kan gewoon niet goed gaan. Die man heeft het waarschijnlijk veel te druk. Er zit veel te veel rem op nieuwe ontwikkeling.

  3. Origineel geplaatst door WvB22
    Dat biedt nog een beetje hoop op een MacBook Pro met voldoende opslag en een enigszins betaalbare prijs. Tjongejonge wat zullen ze zich bij Microsoft in hun handen wrijven na de aankondiging van afgelopen week. De geschiedenis herhaalt zich helaas weer: Apple heeft goud in handen, is absolute wereldtop en heeft een complete markt voor het grijpen. In plaats daarvan staat de echt veranderende innovatie zo goed als stil, is de MacBook lijn eindelijk een beetje up-to-date maar onwijs overpriced (maar nog niet eens het nieuwste van het nieuwste), en zijn ze kennelijk niet in staat om de andere mac lijnen ook wat aandacht te geven (al is het maar de hoognodige spec bump). Dat Apple zegt een grote liefde voor de Mac lijn te hebben zag je bijna Cook zijn neus groeien. De niet ge-update Mac lijn is bijna een dikke middelvinger naar de consument die jaren oude technologie voor een absurde prijs voorgeschoteld krijgt.

    Volgens mij is het grote probleem Jony Ive. Hij is zo bepalend voor alles. Bijna alles moet door zijn handen gaan qua design. Hardware maar ook design van iOS en andere software. Dat kan gewoon niet goed gaan. Die man heeft het waarschijnlijk veel te druk. Er zit veel te veel rem op nieuwe ontwikkeling.

    Bij vrienden van mij staan hele lelijke laptops en pc in de woonkamer, bij mij mooie disign computers van Apple. Bedankt Jony Ive!! Bij mij staat het wel mooi.

  4. Bij mij een hele mooie Surface Book, heb flink getwijfeld maar wat een mooi ding zeg 🙂

  5. Off-topic.. Ik ben altijd Apple fan geweest, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik The Surface Studio van microsoft toch een prachtig apparaat vind..

  6. Ben benieuwd wat de marge van Apple is. Want ook ik denk net als WvB22 dat ze de prijzen te hoog gemaakt hebben. Flinke marge op 10 miljoen MBP’s is lekker natuurlijk, maar een iets kleinere marge op 100 miljoen MBP’s is minstens net zo lekker en dan is de userbase groter die voor de volgende waarschijnlijk weer een MBP nemen.

    En dankzij de iPhone is de wil om over te stappen groter dan ooit, met deze prijzen is die wil bij veel mensen weer net wat lager.

    Ik zelf zal er uiteindelijk wel een kopen, maar het topmodel zal het deze keer niet worden helaas. En wacht nu nog even, mijn huidige is nog wel even goed genoeg.

  7. Toch vind ik het vreemd. De MacBook Pro als vervanger voor de Air. Als student (nu in het bezit van 2011 MBP) was ik van plan een MacBook Air te kopen ivm de “gunstige” prijs en omdat ik toch geen zware prestaties nodig heb. Jammer, want nu wordt je genoodzaakt om +/- €800 meer uit te geven. Slechte zaak.

    Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om alsnog de Air te kopen aangezien hij voorlopig nog in het assortiment blijft, maar toch, dan koop je ik feite dus alweer iets wat “oud” is.

  8. @Ruben: heel oud. De manier waarop de nieuwe ‘gewone’ MacBook Pro gepromoot werd tov de MacBook Air geeft wel aan dat Apple de MacBook Air een langzame pijnlijke dood wil laten sterven. Ze waren de Air gewoon openlijk aan het bashen op de keynote. Was bijna te bizar om naar te kijken.

    Ooit sprak Jobs wijze woorden over ooit grote bedrijven als Xerox en IBM. Als ‘product’ mensen de leiding krijgen over een innovatief bedrijf dan leiden ze het eerst naar grote hoogten. Ze perfectioneren de bestaande producten en maximaliseren de marges en winst. Vervolgens begint de lange val naar beneden omdat ze niet kunnen innoveren en alleen maar kleine verbeteringen in het bestaande brengen. ‘Product’ mensen zijn fantasieloos volgens Jobs. Ze
    missen lef, fantasie en doorzettingsvermogen om een bedrijf opnieuw uit te vinden.

    Het straalde er werkelijk ook vanaf bij de keynote. Het enthousiasme was goeddeels gespeeld en de superlatieven voor totaal logische simpele updates waren niet aan te slepen. Eigenlijk was de aankondiging 1 uur en 15 minuten over een oled display met nieuwe functies. Begrijp me niet verkeerd, het is een belangrijke stap. Maar baanbrekend. Nou nee. Zeker niet voor zulke prijzen.

    Ik heb nooit willen geloven dat het team Cook/Ive/Schiller in zo’n fantasieloze fase zouden raken. Maar het lijkt er verdacht veel op en misschien komt het wegvallen van Jobs toch veel harder aan als verwacht.

    2017 en 2018 worden het jaar van de waarheid om te bapalen of Apple nog fantasie en visie heeft.

  9. @WvB22: En bij je vrienden iedere drie jaar een nieuwe laptop. Met jouw Macbook kun je 6 jaar vooruit.

  10. Origineel geplaatst door Flieps
    @WvB22: En bij je vrienden iedere drie jaar een nieuwe laptop. Met jouw Macbook kun je 6 jaar vooruit.

    Mijn MacBook heeft het vier jaar uitgehouden.
    Mijn vrouw heeft een Samsung van 2011 en draait nog prima, voor mijn MacBook had ik een Dell deze heb ik 5 jaar gehad en werkte ook nog prima.
    Na het zien van de prijzen heb ik een acer opgehaald
    Met 256 ssd 8 gb intern touchscreen en meer goede specs voor 850 euro. Als ik daar 2 van moet kopen in 8 jaar tijd heb ik nog steeds flink geld bespaard.

  11. Wat een innovatie: enkele milimeters dunner en >20% minder volume.
    Geweldig!
    Alleen had het Apple wel gesierd om aan te geven dat je een rugzak nodig heb om verloopkabels en een SD-kaart lezer mee te sjouwen. Onbegrijpelijk.
    En waarom hier nog wel een hoofdtelefoonsansluiting? Het was toch zo ‘bold’ om die op de iPhone7 weg te laten?
    Totale deceptie na de product, uhm touch bar presentatie.

  12. @Gertje: Gelukkig toch nog iemand met realiteitszin 😃
    tav Apple’s huidige prijs/ kwaliteit/ duurzaamheidsverhouding tov de alternatieven😕
    _

    @PeliileP: Alleen de spreekwoordelijke klok horen luiden kennelijk… Er is één fundamenteel verschil tussen de 3,5mm aansluiting op iPhone en MBP dat je over het hoofd ziet. Bij de MBP is de audiouitgang al jaren digitaal (nl niet alleen maar mini-jack maar ook mini-toslink, enige uitzondering is nu de ‘goedkope’ uitvoering van de MBP)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.