Tado warmtepompconnector

Reacties voor: Tado Warmtepomp Connector: nu officieel en met betaald abonnement

Terug, maar nu een stuk duurder
Heb je een warmtepomp in huis, dan heeft Tado wellicht een interessant accessoire voor je. Met de Tado Warmtepompcontroller (Heat Pump Connector) kun je je warmtepomp via de Tado-app aansturen. Maar dat betekent niet dat het ook met HomeKit en Siri werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Werkt dit nu in combinatie met de slimme thermostaat knoppen?

  2. @Tim: Zou ik niet kunnen zeggen op basis van de informatie die ze geven. Ze zeggen er zelf niets over, maar het lijkt mij dat je in eerste instantie alleen de warmtepomp aanstuurt (voor het hele huis). Als je dan in één van de kamers de radiatorknop uit zet, wordt de betreffende kamer niet verwarmd. Maar ik weet niet of het andersom werkt: dat als je één of alle radiatorknoppen aanzet, dat dan ook de warmtepomp aanslaat.
    Via de gele knop onderaan de pagina kun je dat navragen bij Tado.

  3. En kun je dan ook koeling aansturen?

  4. Was het niet zo dat om een warmtepomp optimaal te laten werken deze beter continu aan moest staan ipv te schakelen zoals een cv ketel? Of heb ik het nu mis?

  5. @Gonny van der Zwaag | iCulture.nl: Met het antwoord van Tado lijkt het op een vervanging van de CV thermostaat, wanneer je overstapt op een warmtepomp. Dat is een mooie ontwikkeling, want ik ben erg tevreden met de werking van de radiatorknoppen.

    – Als je de ruimteregelaars van tado erbij hebt geïnstalleerd, hoef je je geen zorgen meer te maken over het verwarmingsschema van de warmtepomp: je kunt gebruik maken van ons automatische schema dat een optimaal verwarmingsschema (voor de warmtepomp) maakt op basis van al je ruimteregelingen. U hoeft zich dus alleen nog maar om de kamerroosters te bekommeren.
    – Het automatische schema bevat ook een stand-by functie: Als geen van de kamers om warmte vraagt, wordt de warmtepomp op stand-by gezet. Dit gebeurt met een vertraging van 30 minuten om onnodige cycli van de warmtepomp te voorkomen.

  6. Origineel geplaatst door PeliileP
    Was het niet zo dat om een warmtepomp optimaal te laten werken deze beter continu aan moest staan ipv te schakelen zoals een cv ketel? Of heb ik het nu mis?

    Helemaal juist. Een warmtepomp is veruit het meest efficiënt bij lange runs op relatief lage temperatuur. Daarom is vloerverwarming ook zo’n goede combinatie omdat dit vaak lang warmte vasthoudt. Zoals ik het lees gaat deze tado nu de warmtepomp aan/uitschakelen op basis van de temperatuur/vraag en verkloot het de efficiëntie van de warmtepomp. Kortom zonde van je geld.

  7. Dat hele tado is waardeloos. Ik heb het sinds drie jaar en ben het aan het eind van de winter iedere keer hartstikke zat.
    Ik raad het iedereen AF!

  8. @Mick: Ik lees meer van dit. Maar volgens mij op het moment het enige bedrijf dat de combinatie cv thermostaat en radiatorthermostaat heeft. Dit zouden meer bedrijven moeten doen zodat we een alternatief hebben.

  9. (Red.) Nu de warmtepompconnector officieel is aangekondigd hebben we dit artikel bijgewerkt.

  10. @Kikeon:

    Of Honeywell evohome. Bestaat al veel langer, geen abonnementen en werkt met alle home automatisatie (via homebridge, homey, home assistant,…)

  11. @Mick:

    Waar zit hem dat dan in? Ik heb Tado al jaren en ben erg tevreden. Kan iedere kamer apart aansturen en dit zorgt er voor dat de cv minder vaak aan slaat. Alleen op momenten en in kamers dat ik dat wil.

  12. Vooral in het feit dat het onbetrouwbaar werkt. Zal vast aan slechte verbinding van enkele slimme thermostaatknoppen liggen. Maar bied hier dan een oplossing voor aan.

    Daarnaast hebben ze het softwarematig zo gemaakt dat er weinig vrijheid is voor personalisatie. Ik heb bijvoorbeeld een radiatorknop als zoneklep vloerverwarming gemaakt (werd door tado zelf als oplossing aangedragen in het begin) maar ze laten mij vervolgens niet tot de knop als open/dicht te gebruiken. Nu moduleert hij (afknijpen) en dat werkt natuurlijk niet. Kleine moeite om dit moduleren terug te draaien voor hun.

  13. De slechte verbinding kun je oplossen door de hub uit je meterkast te halen en meer in het midden van je woning te plaatsen (indien technisch mogelijk). Ik heb een thermostaatkraan in mijn convectorput. Voorheen hub in de meterkast en dan was er geen bereik. Nu de hub in de woonkamer op de kast geplaatst en alle thermostaatkranen hebben bereik (ook op zolder). De meterkast zit meestal in een uiterste hoek van je huis. Een slechte plek voor je wifi. @Mick:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.