Tado Black Edition

Reacties voor: Tado-thermostaat gaat op zwart en verwarmt je huis als de energiekosten laag zijn

Tado Black Edition en donkere modus
Tado heeft een nieuwe, zwarte versie van de slimme thermostaat. Bovendien komt er een extra functie bij: Tado Balance. Daarmee wordt je huis verwarmd wanneer de energieprijzen laag zijn. Het gaat van start in enkele landen, waaronder Nederland.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Om nog meer energie te besparen zou het fijn zijn als Tado EINDELIJK eens de mogelijkheid geeft om via de Thermostaat de temperatuur met 0.5 graden te veranderen.
    Nu kan ik enkel met hele graden aanpassen via de thermostaat.
    Ik zit zelfs te denken om het systeem helemaal te verkopen als deze functie niet beschikbaar komt.
    Aan de ene kant is Tado bezig met goede dingen voor energie-besparing. Maar het aanpassen van de temperatuur in huis met enkel hele graden via de thermostaat is echt uit de jaren 80!.

  2. Ik hoop dat ze met een functie komen zodat je ook kunt koelen icm een waterpomp. Nu kunnen de dat niet aan jammergenoeg

  3. Dus je moet €30 per jaar betalen om geld uit te sparen met verwarmen. Vreemde gedachte. Daarbij maak ik al gebruik van de betaalde features, dus dan mag dit er wel bij.

    Het zal ook helpen om energie te besparen als ze eens zoveel jaar na dato individuele Geofencing per kamer lanceren…

  4. @Sander: Geofencing per kamer is niet mogelijk. GPS op je telefoon is niet nauwkeurig genoeg om herhaaldelijk een kamer te te gebruiken. Je kan zelf wel die triggers in te bouwen middels Homeassistant oid en een extern apparaat BLE of andere triggers

  5. @Rob: Rob, in mijn Tado app kan ik al per halve graad instellen. Bij het inplannen van blokken kun je zelfs per 0.1 graad instellen.

  6. @Rob: Het enige wat jaren-80 is om de verwarming te bedienen met de thermostaat. Ik heb sinds ik Tado heb nog nooit aan de thermostaat gezeten, gewoon een goed schema maken en anders roep je “hè Siri, zet de woonkamer op 21.5’C”

  7. Dit werkt prima voor lucht lucht waterpompen maar met water lucht waterpompen (met vloerverwarming) zie ik het voordeel niet. Het aan-uit zetten kost veel meer stroom dan dat tado mogelijk kan besparen.

  8. Origineel geplaatst door Joep M
    @Rob: Het enige wat jaren-80 is om de verwarming te bedienen met de thermostaat. Ik heb sinds ik Tado heb nog nooit aan de thermostaat gezeten, gewoon een goed schema maken en anders roep je “hè Siri, zet de woonkamer op 21.5’C”

    Eens. Ik zit echt nooit aan de thermostaat. Alles via homekit. App of siri.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.