iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: WeTransfer, MijnTrein, Cryptocat en meer

Een enorm aanbod verschillende apps in deze App Gemist. Grote foto's op je Apple TV, razendsnel foto's en video's versturen en veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

wetransferrHet is moeilijk om een grotere afwisseling in apps te krijgen dan het arsenaal dat we afgelopen week hebben besproken. Dat merken we bij het opmaken van deze App Gemist, de zaterdagse samenvatting van de apps die we in de week hebben besproken. SquareOne is een nieuwe mailapp, met Globo bekijk je stijlvol wereldtijden, MijnTrein is een overzichtelijke OV-app voor België en veel foto’s en video’s tegelijk versturen kan met de kinderlijk eenvoudige Nederlandse app WeTransfer.


AG GroboGlobo – Wie veel reist of geliefden in het buitenland heeft moet dikwijls een rekensommetje maken: wat is nu ook alweer het tijdsverschil en hoe laat is het daar nou precies? Er zijn diverse apps die het antwoord op deze vragen in een overzichtelijke wereldklok-app hebben gestopt, maar het nieuwe Globo doet het een stukje beter en mooier dan de concurrentie. In een strakke interface die enigszins aan Clear doet denken kun je niet alleen aan de tijd zien hoe laat het in jouw favoriete landen is, maar ook aan de kleur.
Downloaden: Globo (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

AG Fancal iPhoneFancal – De Nederlandse agenda-app WOWcal voor de iPhone is niet meer. De Nederlandse ontwikkelaar We Are Wow heeft hem doorontwikkeld tot Fancal. In de applicatie selecteer je zelf je eigen foto’s uit je fotoalbum die je op de achtergrond van je agenda wilt zien. Fancal kreeg ook een iOS 7-uiterlijk, met lekker veel semi-transparante onderdelen en een minimalistischer app icoon.
Downloaden: Fancal (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG WePoppWePopp – Iedereen kent het probleem wel: je doet een voorstel voor een etentje met vrienden via e-mail, Facebook of een messenger, maar soepel gaat het niet. De ene kan wel vrijdag, maar de andere juist niet. Het gros reageert per WhatsApp, maar iemand anders zet zijn voorkeuren juist op de mail. Het stijlvolle WePopp – dat nu ook in Nederlands beschikbaar is – biedt een oplossing die handiger is dan de gemiddelde datumprikker. In de app maak je simpelweg een evenement aan en kun je vrienden via Facebook, sms of gmail uitnodigen.
Downloaden: WePopp (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Polaris OfficePolaris Office 5 – Het tekstverwerkingsprogramma Polaris Office is een serieuzere app geworden om Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint-documenten mee te maken en bewerken op de iPhone en iPad. Een grote update naar versie 5 optimaliseert de applicatie voor iOS 7 en voegt onder andere nieuwe toetsenindelingen toe waarmee je makkelijk waarden kan invoeren in een tabel. Ook op het gebied van presentaties maken zijn er verbeteringen.
Downloaden: Polaris Office 5 (€11,99, universeel, iOS 7.0+)

AG Emulsio iPhoneEmulsio – Hoewel de iPhone een softwarematige videostabilisator heeft, heb je maar weinig directe invloed op hoe het beeld stabieler gemaakt wordt. De iPhone doet softwarematig op de achtergrond zijn werk, waarna jij enkel het resultaat ziet. iOS-app Emulsio geeft je de controle in eigen handen. Je kiest hoeveel van het beeld weggesneden mag worden om een stabieler resultaat te creëren en of je horizontaal, verticaal en rotaties wil stabiliseren.
Downloaden: Emulsio (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG AnyFontAnyFont – Waar is Comic Sans MS als je hem nodig hebt? Vanaf nu heb je er zelf de hand in welke lettertypes je kan gebruiken op de iPhone of iPad. Je opent de bestanden van de lettertypes via iTunes, Dropbox of gewoon via e-mail in de app AnyFont. Die kan vervolgens een voorzieningsprofiel op je iPhone of iPad installeren die het font op je apparaat vrijgeeft. Zo kan je bijvoorbeeld zorgeloos Calibri weergeven in je documenten in Pages.
Downloaden: AnyFont (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

AG Cryptocat iPhoneCryptocatApple heeft de extra beveiligde chatapplicatie Cryptocat alsnog toegelaten tot de App Store. In december vorig jaar werd de iPhone-app van Cryptocat om onbekende redenen door Apple geweigerd. De app is gratis te downloaden uit de App Store. De beveiligde chatdienst Cryptocat bestaat al twee jaar en zorgt ervoor dat anderen niet met je berichten kunnen meelezen. De toepassing maakt hiervoor gebruik van het Off The Record-protocol, wat betekent dat per chatsessie een nieuwe cryptografische sleutel wordt aangemaakt waarmee de gesprekken worden versleuteld.
Downloaden: Cryptocat (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG WeTransfer iPhoneWeTransfer – Het populaire Wetransfer.com heeft eindelijk een applicatie uitgebracht, zodat gebruikers ook vanaf hun iPhone bestanden met elkaar kunnen delen. De Nederlandse app stond gepland voor 2013, maar liep enige vertraging op. Met de soepele en stijlvolle applicatie kunnen gebruikers gratis foto’s en video’s uploaden en delen, tot wel 10GB per keer. In vergelijking met de website is dat royaal, want daar kan je gratis bestanden tot 2GB uploaden, tenzij je WeTransfer Plus hebt à €10 per maand. Het stappenplan van de WeTransfer-app is even simpel als via de website.
Downloaden: WeTransfer (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Ag SquareOneSquareOne – ‘Je mailbox overzichtelijker maken’. Het is een claim die we in iedere App Store beschrijving van een mail-applicatie wel een keer tegenkomen. Het nieuwe SquareOne, een rustige app voor Gmail gebruikers, probeert die overzichtelijkheid echter op een originele manier te bewerkstelligen. De applicatie zet je mail in een dashboard met overzichtelijke vierkante vlakken die je zelf mag inrichten. Kies bijvoorbeeld aparte vakken voor VIP, werk, familie en vrienden, of nog specifieker: voetbalteam, werkproject, reistickets, betalingen.
Downloaden: SquareOne (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG MijnTreinMijnTrein – Waarom zou je steeds die officiële NMBS-app openen als je elke keer hetzelfde traject rijdt met de trein? De Vlaming Xavier Decuyper was er flauw van, het invoeren van steeds dezelfde handelingen. “Het startstation intypen, het eindstation intypen, wachten op de resultaten en zoeken naar de juiste trein. Een opgave waarmee we een hele hoop tijd verliezen”, schrijft hij aan iCulture. Zijn iPhone-app MijnTrein is gemaakt om zo snel mogelijk de volgende trein naar je bestemming te zien.
Downloaden: MijnTrein (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Check de co-ouder appCheck de co-ouder app – Wie haalt de kinderen van school? Je kan blijven schrijven in je agenda, maar met de nieuwe Nederlandse iPhone-app Check de co-ouder app is er ook een handig hulpmiddel in de App Store voorhanden. Je koppelt je account in de app aan die van je co-ouder en kan zo afspraken delen en markeren wie wanneer over de kinderen gaat. Met een paar veegbewegingen kan je zo de hele maand indelen, wat veel schrijfwerk en hoofdbrekens kan besparen.
Downloaden: Check de co-ouder app (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Mr Calc iPhoneMr. Calc – Een alles-in-één calculator voor de iPhone, dat is wat de nieuwe iPhone-app Mr. Calc pretendeert te zijn. Een applicatie voor simpele basisberekeningen, het omrekenen van eenheden, uitrekenen van een fooi, downloadtijd, je body mass index, maar ook wiskundige berekeningen als volume, oppervlakte en… morsecode. De app stelt je elke categorie vragen, die je beantwoordt zodat Mr. Calc het antwoord kan uitrekenen.
Downloaden: Mr. Calc (€0,89 ter introductie, daarna €1,79, iPhone, iOS 7.0+)

AG WikimapiaWikimapia – WikiMapia, het project dat als doel heeft om “de gehele wereld te beschrijven”, heeft nu een officiële Wikimapia-app. Daarmee kunnen gebruikers net als via de website bestaande satelliet- en luchtbeelden met Google Maps-informatie bekijken en van commentaar voorzien. Voor wie Wikimapia niet kent: het is een online geografisch informatiesysteem (GIS) dat Google Maps combineert met een wikisysteem. De dienst heeft geen officiële banden met Wikipedia, maar veel Wikipedia-gebruikers linken plaatsgebonden artikelen naar WikiMapia.
Downloaden: Wikimapia (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Zippy iPhoneZippy – Ontwikkelaars blijven proberen om steeds mooiere en betere todo-apps te bouwen. En gelukkig maar, want af en toe wordt er een app uitgebracht die de moeite waard is. Zippy is daar een voorbeeld van. De applicatie heeft een fraaie interface met simpele bediening, maar als extra functie ook allerlei statistieken voor gebruikers in petto. Zo kun je als gebruiker bijvoorbeeld zien hoeveel taken je binnen de deadline hebt volbracht, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende momenten waarop je klusjes voldeed. Zo zie je precies op welke tijd van de dag en welke dag van week je het meest productief bent.
Downloaden: Zippy (tijdelijk €0,89, iPhone, iOS 7.0+)

AG MentionMention – Als je een bedrijf of merk bent is het handig om te weten wat er zoal over je gezegd wordt op het internet. En, misschien nog wel belangrijker, hoe de concurrentie het doet. Daar kun je natuurlijk een PR-afdeling op zetten, maar een beginnend bedrijf zal daar nog geen geld voor hebben. In zo’n geval kunnen applicaties die media monitoren erg handig zijn. Nieuw in deze categorie is Mention, een app voor iPhone en desktop die nu ook voor de iPad beschikbaar is.
Downloaden: Mention (gratis, abonnementen $9,99/$29,99, universeel, iOS 6.0+)

Alleen voor iPad

AG The Wider ImageThe Wider Image – Op de iPad is het al gaaf om grote, professionele foto’s te bekijken in applicaties als bijvoorbeeld In beeld van NRC. Maar als het aan persdienst Reuters ligt, zijn foto’s op de iPad nog niet groot genoeg. The Wider Image van Reuters kreeg een flinke update die een aparte fotostand introduceert voor de Apple TV. Je kan de foto’s zo live streamen naar de televisie, waarna je ze onder andere op een wereldkaart ziet. Je hoeft op die Explore-pagina maar op een land of verhaal te drukken en je ziet de foto’s groot op je tv.
Downloaden: The Wider Image (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.