iPhone 11 krassen

Krassen op het iPhone 11-scherm, heb jij er na een maand last van? [poll]

Ruim een maand later
De iPhone 11-serie is ruim een maand verkrijgbaar. Meteen na de introductie kregen we al meldingen binnen over krasjes op het scherm. Nog steeds zijn er mensen die melden dat ze krassen hebben. Wij zijn daarom benieuwd in onze nieuwe poll: hoeveel mensen hebben krassen op het scherm van de iPhone 11-serie?

De iPhone 11 Pro heeft volgens Apple een nieuw type glas gekregen, dat nog breukbestendiger is. Maar dat betekent niet automatisch dat het glas ook meteen krasbestendiger is geworden. Zowel voor de iPhone 11 als voor de Pro-modellen krijgen we klachten binnen dat er na verloop van tijd toch krasjes op het scherm zitten, terwijl mensen ze alleen maar in hun broekzak hebben gestopt, zonder sleutelbos uiteraard. Op Apple’s supportforum kun je een discussie van 94 pagina’s (!) doorbladeren, met veel voorbeeldfoto’s van gekraste schermen.

In welke mate heb jij er last van? Laat het weten in onze poll!

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 7 oktober.


Een groeiend aantal iPhone 11-gebruikers klaagt over spontane krasjes op het scherm. Op Apple’s supportforum melden mensen dat het iPhone 11-scherm krasgevoeliger is dan voorheen. Het zou kunnen gaan om een algemeen probleem, maar ook om een productiefout bij een kleine partij toestellen.

Krassen op iPhone 11-scherm

Ieder jaar presenteert Apple de nieuwste iPhones met de aankondiging dat er het sterkste glas van alle smartphones in zit. Dit jaar bracht Apple zelfs een speciale reclame uit waarin het verharde glas centraal stond. Maar niet alle gebruikers zijn overtuigd. Sommige mensen zagen vlak na het uit de verpakking halen al krasjes op het scherm, anderen na twee dagen. Het gaat zowel om de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro.

Het kan natuurlijk best zo zijn dat deze mensen hun toestel per ongeluk met sleutelbos in hun broekzak gestopt hadden, of ander destructief gedrag vertonen. Maar er zitten ook mensen bij die al drie jaar zonder problemen een iPhone SE in hun broekzak hebben gestopt en bij de iPhone 11 opeens met voelbare krassen te maken krijgen. Tientallen mensen hebben gereageerd op de discussie en één thread telt inmiddels meer dan tien pagina’s. Een echtpaar had het probleem op beide toestellen.

iPhone 11 krassen

Overigens hadden ook wij bij ons groene iPhone 11-reviewtoestel te maken met krassen, al na een dag testen. We hebben het via de winkelier kunnen omruilen. Het duurde het wel even voordat het gewenste toestel weer leverbaar was, maar het is opgelost.

Niet iedereen heeft zoveel geluk: sommige gebruikers gingen terug naar Apple en kregen te horen dat er geen sprake was van een fabrieksfout en dat je alleen verder wordt geholpen als je AppleCare+ hebt afgesloten. Er is echter een goedkopere oplossing als je zekerheid wilt: een screenprotector erop plakken.

Onderstaande poll hebben we vlak na het verschijnen van de iPhone 11-serie aan jullie voorgelegd. De poll is nu gesloten. Je kunt je mening kwijt in de nieuwe poll bovenin dit artikel.

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Je kunt de poll ook terugvinden via deze link.

Dat zou alleen niet nodig moeten zijn. Apple schept in het persbericht namelijk op over de duurzaamheid en de sterkte van het glas:

De krachtigste devices zijn bovendien duurzaam – iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn voorzien van het sterkste glas van alle smartphones en hebben een IP68-aanduiding voor waterbestendigheid tot 30 minuten op 4 meter.

Feitelijk heeft Apple wel gelijk, want een betere breukbestendigheid betekent niet dat het scherm ook krasbestendiger is geworden. Integendeel zelfs. Maar voor iemand die niet in materiaalkunde thuis is wekt Apple’s persbericht de indruk dat de iPhone op alle punten robuuster is geworden, ook wat krasbestendigheid betreft.

iPhone 11 krassen

Het is nu afwachten of dit een klacht is die alleen bij de introductie speelt, zoals elk jaar wel eens het geval is en dat na verloop van tijd weer uit de aandacht verdwijnt. Of dat het een groter probleem is waar we de komende tijd meer over gaan horen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 09 november: Omdat we klachten over krassen blijven binnenkrijgen hebben we dit artikel opnieuw gepubliceerd met een nieuwe poll.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 Pro deals

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: bestellen, prijzen en specificaties. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwe iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen!

iPhone 11
78 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.