iPhone 11 krassen

Gebruikers melden spontane krasjes op iPhone 11-scherm [poll]

Een groeiend aantal iPhone 11-gebruikers klaagt over spontane krasjes op het scherm. Op Apple's supportforum melden mensen dat het iPhone 11-scherm krasgevoeliger is dan voorheen. Het zou kunnen gaan om een algemeen probleem, maar ook om een productiefout bij een kleine partij toestellen.

Krassen op iPhone 11-scherm

Ieder jaar presenteert Apple de nieuwste iPhones met de aankondiging dat er het sterkste glas van alle smartphones in zit. Dit jaar bracht Apple zelfs een speciale reclame uit waarin het verharde glas centraal stond. Maar niet alle gebruikers zijn overtuigd. Sommige mensen zagen vlak na het uit de verpakking halen al krasjes op het scherm, anderen na twee dagen. Het gaat zowel om de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro.

Het kan natuurlijk best zo zijn dat deze mensen hun toestel per ongeluk met sleutelbos in hun broekzak gestopt hadden, of ander destructief gedrag vertonen. Maar er zitten ook mensen bij die al drie jaar zonder problemen een iPhone SE in hun broekzak hebben gestopt en bij de iPhone 11 opeens met voelbare krassen te maken krijgen. Tientallen mensen hebben gereageerd op de discussie en één thread telt inmiddels meer dan tien pagina’s. Een echtpaar had het probleem op beide toestellen.

iPhone 11 krassen

Overigens hadden ook wij bij ons groene iPhone 11-reviewtoestel te maken met krassen, al na een dag testen. We hebben het via de winkelier kunnen omruilen. Het duurde het wel even voordat het gewenste toestel weer leverbaar was, maar het is opgelost.

Niet iedereen heeft zoveel geluk: sommige gebruikers gingen terug naar Apple en kregen te horen dat er geen sprake was van een fabrieksfout en dat je alleen verder wordt geholpen als je AppleCare+ hebt afgesloten. Er is echter een goedkopere oplossing als je zekerheid wilt: een screenprotector erop plakken.

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Dat zou alleen niet nodig moeten zijn. Apple schept in het persbericht namelijk op over de duurzaamheid en de sterkte van het glas:

De krachtigste devices zijn bovendien duurzaam – iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn voorzien van het sterkste glas van alle smartphones en hebben een IP68-aanduiding voor waterbestendigheid tot 30 minuten op 4 meter.

Feitelijk heeft Apple wel gelijk, want een betere breukbestendigheid betekent niet dat het scherm ook krasbestendiger is geworden. Integendeel zelfs. Maar voor iemand die niet in materiaalkunde thuis is wekt Apple’s persbericht de indruk dat de iPhone op alle punten robuuster is geworden, ook wat krasbestendigheid betreft.

iPhone 11 krassen

Het is nu afwachten of dit een klacht is die alleen bij de introductie speelt, zoals elk jaar wel eens het geval is en dat na verloop van tijd weer uit de aandacht verdwijnt. Of dat het een groter probleem is waar we de komende tijd meer over gaan horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2019, 14:06
Bron Bron Apple Discussieforum
Categorie iDevices
Onderwerpen ervaringen, iphone 11

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.