Reacties voor: Steve Jobs praat over Google, Adobe en iPhone-updates

Steve Jobs heeft op een interne personeelsbijeenkomst verteld dat Google wél evil is, dat Adobe lui is en dat er fanatiek gewerkt wordt aan updates van de iPhone om Android voor te blijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 84 reacties

  1. Laat die oorlog tussen hun maar flink van start gaan. En hopelijk konen er nog een paar hele mooie update’s uit.

  2. Inderdaad, voor ons is dit alleen maar goed nieuws 😉

  3. Zo zie je dat concurentie goed is voor de consument!

  4. Heerlijk die rivaliteit!!! Bandit heeft gelijk. De iPad komt ook bij mij thuis zeker te liggen. Laat die negatieve Nancy’s maar zeiken in de media. Iedereen kraakt het ding al af maar nog niemand heeft m vastgehouden. En de iPhone flink upgraden, goed idee!!!! En Google moet je in de gaten houden. Het blijkt dat je met hun telefoons in de gaten wordt gehouden. Ze weten precies welke sites je bezoekt…Big Brother is watching you! Enne, nog voor de zeikers die roepen: je Jannie Belle met die iPad!! Probeer jij maar eens te bellen met een telefoon van A4 formaat aan je oren…duh!!!

  5. Steve Jobs heeft dus een heleboel geroepen, maar helaas niets gezegd. Niks concreets dan

  6. Go for it Apple !

  7. GO GO GO Steve…ga maar lekker updates maken!!

  8. Misschien moet Apple dan met Abobe samenwerken om Flash goed te laten werken. Als consumenten zitten we daar wel op te wachten.

  9. Mmmm, concurrentie kan dan wel goed zijn voor de consument, maar stel je eens voor dat op een dag google de maps app van de iphone blokkeert! Een love hate relation hebben die bedrijven.

  10. Origineel geplaatst door Martijn
    Misschien moet Apple dan met Abobe samenwerken om Flash goed te laten werken. Als consumenten zitten we daar wel op te wachten.

    html5 is de toekomst zij hij. Dus flash komt nooit op de iPhone.

  11. Ik wil wel eens html5 filmpjes in de browser zien afspelen. Dat kan volgens mij nog niet.

  12. Een A+ update.. wellicht wordt de iPhone nu eens standaard meer open gezet m.b.t. de mogelijkheden.
    Iets wat nu enkel middels JB kan .. 😉

  13. @Borgqueenx
    Dat kan wel, hoewel het wel crappy is.
    Je moet wel een browser hebben die het ondersteunt.
    ga naar youtube.com/html5 en meld je aan voor het HTML5 beta programma. Niet alle video’s kunnen al worden afgespeeld in HTML5, maar iets als dit wel:
    http://www.youtube.com/watch?v=j8WP7aOD_9Q

    Nogmaals, ik heb een aantal video’s bekeken, maar er valt nog een hoop te verbeteren…

  14. Whoehoe..I’m on team Apple. Let’s kick those Android guys 😉
    Het enige wat de gebruikers doen is roepen dat Apple OS zuigt, ten onder gaat en Android veel beter is. 3 jaar lang hoor je ze niet en nu roepen ze allemaal uit volle borst. De helft van de roepers heeft nog nooit een Android toestel in handen gehad.

    De enige reden dat Android ooit groter in aantal zal zijn is het gratis OS en de vele toestelbouwers die instappen. Qua gebuikersgemak blijft Apple voor mij voorlopig nr1 😉

  15. Daar gaan we weer. Flash is veel meer dan filmpjes en banners. En ooit zal het HTML5 verhaal wel kloppen maar nu wordt Flash nog altijd veelvuldig gebruikt.

    Het zou dus beter zijn mochten zowel Flash als HTML5 werken.

  16. Er zijn 2 manieren om je eigen product af te zetten tegenover die van je concurent.
    1. Naar beneden trappen en je concurent zwart afschilderen.
    2. Een beter product maken.

    Steve Jobs, namens Apple, volgt liever methode 1. Een groot zwaktebod. Valt me heel erg tegen! Dit is dus tekenend voor het product iPhone. Je kunt niet op eigen merites bogen, dus probeer je je concurent af te breken.

  17. Even vervolgend: “We did not enter the search business, they entered the iPhone busines…”.

    Heel merkwaardig, ik meende toch echt dat Nokia, Ericsson enz. al veel langer in de mobiele telefonie business zaten. Steve vindt kennelijk dat niemand iets op mobiele telefonie mag doen omdat Apple nu de iPhone heeft. Dus nu mag ook niemand meer in de tablet of ereader business gaan, want anders zijn die ook Evil! Wat een mentaliteit!

  18. Dit wilde ik horen! Een flinke update, want er valt nog best wat uit deze prachtige iPod’s en iPhones te halen!

  19. Origineel geplaatst door Jan
    Probeer jij maar eens te bellen met een telefoon van A4 formaat aan je oren…duh!!!

    Misschien simpelweg met een Apple Earphone (met mic)!. Kun je de iPad gewoon op je schoot laten liggen.
    Bellen zou m.i. een mooie uitbreiding zijn van de iPad.

    Wat betreft de A+ update, ik zeg laat maar SNEL komen!

  20. @Tripple: voor de dingen naast video en audio embedden kun je ook jQuery gebruiken.
    Kun je vrijwel alles mee wat je ook met flash kan.
    En dat werk ook op de iPhone.

  21. Origineel geplaatst door Indocobraone
    Er zijn 2 manieren om je eigen product af te zetten tegenover die van je concurent.
    1. Naar beneden trappen en je concurent zwart afschilderen.
    2. Een beter product maken.Steve Jobs, namens Apple, volgt liever methode 1. Een groot zwaktebod. Valt me heel erg tegen! Dit is dus tekenend voor het product iPhone. Je kunt niet op eigen merites bogen, dus probeer je je concurent af te breken.

    op zich is Apple bezig met beide opties. Wat ik wel een beetje krom vind is dat ze dit doen als reactie op een concurent in plaats van als reactie op de consument.
    Eigenlijk moeten we Google bedanken. Zonder Google had Apple deze grote updates misschien wel niet gemaakt. Waar is de tijd gebleven dat Apple zijn eigen koers vaart en uitging van eigen kracht?

  22. Eng mannetje die jobs met zijn uitspraken over Google. Hij heeft blijkens zijn uitspraak dat google nu ook met een gsm komt terwijl Apple daar al mee bezig was wat problemen met concurrentie geloof ik. Terwijl het diezelfde concurrentie is die er voor zorgt dat Apple niet in slaap valt.
    Ik ben benieuwd naar wat Jobs in petto heeft met de iPhone, er zijn nog wel wat zaken die elke gsm 10 jaar geleden al kon maar mijn 3GS nog steeds niet dus in plaats van de concurrentie te bashen kan hij beter zorgen dat ze zelf bij blijven.

    En voor de fanboys die flash niet missen omdat Jobs zegt dat ze het niet missen, HTML5 heeft de toekomst maar dat hebben electrische auto’s ook. Hoe vinden jullie het wanneer er nu geen benzine meer geleverd wordt omdat over een paar jaar iedereen electrisch rijdt? Heb je nu dus effe niets aan als je nu naar je werk moet.
    Ik heb gisteren een filmpje gezien van een Nexus met flash en dat werkte goed. Niet alles wat Apple niet wil is omdat het niet kan, heeft ook met de poen te maken maar zo eerlijk zijn ze niet om dat te zeggen.

  23. Apple brengt Google weer eens in de verlegenheid. Zo’n schitterende applicatie heeft Big G niet.

  24. Ik zou het wel leuk vinden om bijvoorbeeld:

    http://www.androidplanet.nl/4102/alles-wat-je-over-google-maps-navigation-zou-willen-weten/

    Op m’n iPhone te hebben, maar dat zit er nu niet meer in??

  25. Ik weet niet of het gerucht over die A+ update waar is, maar het is wel de situatie waar Apple zich op dit moment in bevind.
    Ze moeten met een fatsoenlijke update komen die zorgt voor een behoorlijke voorsprong op Android, anders kunnen ze het denk ik vergeten op de lange termijn.

  26. @Jan:
    Ze weten ook welke websites je bezoekt op het moment dat je hun zoekmachine gebruikt (op je telefoon). Dat gaat dus niet alleen op voor Android.

  27. Origineel geplaatst door Willempie
    En voor de fanboys die flash niet missen omdat Jobs zegt dat ze het niet missen, HTML5 heeft de toekomst maar dat hebben electrische auto’s ook. Hoe vinden jullie het wanneer er nu geen benzine meer geleverd wordt omdat over een paar jaar iedereen electrisch rijdt?

    Die vergelijking gaat niet op. Flash is nooit geïmplementeerd geweest op de iPhone en dat zal ook niet gebeuren. Flash is de oorzaak dat de iPhone niet meer stabiel zal gaan draaien. Dat zie je nu wel bij Safari op de Mac. Voor Apple is het gewoon belangrijk dat de software stabiel en betrouwbaar draait, als dat in het geding wordt gebracht door een “lui” bedrijf zoals Adobe (die nog steeds geen 64bits flash-plugin heeft), dan vindt ik dat een terecht besluit.

    Ik mis helemaal niets door het ontbreken van Flash. Je snapt toch zelf ook wel dat bij het toestaan van Flash en maximaal “misbruik” van gemaakt gaat worden door het aanbieden van fullscreen flash spelletjes e.d. Daarmee komt de AppStore in gevaar.

  28. @Borgqueenx: Apple heeft al een bedrijf overgekocht die kaart materiaal heeft 😉 Dus als google maps blokkeerd (wat waarschijnlijk niet gebeurt) hebben ze dat nog!

  29. Apple zat nooit in de phone business. Apple zat nooit in de muziekbusiness. Apple zat nooit in de reader business. Apple’s iphone is een gadget voor hippe peepz, terwijl een android telefoon een mobiele extensie is voor Google’s mail, agenda en office platform. Alleen al vanwege de integratie met die ‘backoffice’ is het android platform superieur. Apple kan dat evenaren door iphone gebruikers dezelfde backofficefuncionaliteit te bieden ipv beloftes op updates.

  30. Flash moet zo snel mogelijk verdwijnen… Zoals alles waardoor het nodig is om plugins te installeren… Zorgen dat het niet werkt op het meest gebruikte mobiele platform is een goed begin..

  31. @Indocobraone: Hij zegt toch ook zo’n goede updates uit te brengen dat Google het niet meer kan bijbenen? Ook een beter product dus…

  32. A+ update klinkt als nieuwe Iphone hardware en software…

  33. Allemaal leuk en aardig wat Dhr. Jobs allemaal zegt maar feit is en blijft dat de meeste Apple-producten belachelijk duur zijn. Daar mag moet Dhr. Jobs maar eens iets aan doen. En dan niet zeggen dat een groot deel naar R&D gaat want het meeste verdwijnt in de zakken van aandeelhouders.

  34. Origineel geplaatst door Indocobraone
    Even vervolgend: “We did not enter the search business, they entered the iPhone busines…”.Heel merkwaardig, ik meende toch echt dat Nokia, Ericsson enz. al veel langer in de mobiele telefonie business zaten. Steve vindt kennelijk dat niemand iets op mobiele telefonie mag doen omdat Apple nu de iPhone heeft. Dus nu mag ook niemand meer in de tablet of ereader business gaan, want anders zijn die ook Evil! Wat een mentaliteit!

    Onzin, hij had het over een samenwerking met Google waarbij ze niet zouden concureren op elkaars gebied. Dat doet Google nu ineens wel met Android. Het ging hier niet over andere bedrijven als Nokia e.d. Muziekspelers zijn er ook al langer, net als computers, multimediacenters, enz.

  35. Dat Adobe crappy software uitbrengt is wel duidelijk. Maar ik kan me niet voorstellen dat Adobe toekijkt hoe iedereen op Apple apparatuur geen Flash gaat gebruiken: ze moeten dan toch wel ontwikkelen.

    Apple blijft een arrogant klein kind. Maar ja goed, tegen bedrijven als MS en Google moet je misschien ook wel.
    Zeggen dat Google evil is omdat ze een telefoon maken (of een OS daarvoor). Kerel kom op. Straks zijn wij de dupe dat YouTube niet meer fatsoenlijk werkt op de iPhone zeker? Daar heeft men het woord conculega’s voor uitgevonden 🙂

  36. @BeaNer en @Willempie, helemaal met jullie teksten eens, want we hadden sommige so-called updates allang op de iphone moeten hebben, aangezien dat al jarenlang standaard op iedere andere gsm aanwezig is.

    Was Google niet met een phone gekomen, hadden we mss over 2 jaar pas een A+ update gekregen

  37. Ik vraag me toch echt af hoe Apple de iPhone nog beter gan maken zonder dat iedereen weer teleurgesteld is? Ook al zal Apple alle nu “missing” functie inbouwen zal idereen zeggen “niets nieuws”. Dus wat zou een A update in moeten houden. Mijn iPhone is nu al mijn beste telefoon ooit.

  38. @Borgqueenx: Dan brengen hun hun eigen gekochte maps in de iPhone dus zo erg zal dat dan niet zijn.

    Vind het leuk om te lezen dat er gewerkt word aan een a+ update. Altijd beter voor ons natuurlijk!

  39. Origineel geplaatst door Bandit
    Origineel geplaatst door MartijnMisschien moet Apple dan met Abobe samenwerken om Flash goed te laten werken. Als consumenten zitten we daar wel op te wachten.html5 is de toekomst zij hij. Dus flash komt nooit op de iPhone.

    Hou toch eens op met dat HTML5 is de toekomst. Het kan de toekomst zijn maar daar heb ik geen bal aan op dit moment. Praatjes vullen geen gaatjes.

  40. Origineel geplaatst door Indocobraone
    Er zijn 2 manieren om je eigen product af te zetten tegenover die van je concurent.
    1. Naar beneden trappen en je concurent zwart afschilderen.
    2. Een beter product maken.Steve Jobs, namens Apple, volgt liever methode 1. Een groot zwaktebod. Valt me heel erg tegen! Dit is dus tekenend voor het product iPhone. Je kunt niet op eigen merites bogen, dus probeer je je concurent af te breken.

    Grappig dat je denkt dat Apple nummer 1 gebruikt, maar Adoben niet…
    Misschien zou Adobe juist eens nummer 2 moeten doen?
    De kwaliteit van Flash runtime op de Mac is om te huilen. Dit heeft dan niet te maken met de Flash content, wat vaak beweerd wordt: “De site developer heeft het verkeerd gedaan”.
    Nee, dezelfde site op een Windows PC of Mac en dan met de verschillende browsers (Dus IE, Firefox of Chrome op Windows en Safari, Firefox of Chrome op de Mac, maar die gebruiken natuurlijk allemaal dezelfde Flash plugin), laat een enorm performance verschil zien.
    Vaak wordt er vergeleken met het afspelen van een film. Laat dat nu juist een usecase zijn die triviaal door html 5 gefixt kan worden.
    Gewoon een video tag gebruiken die zal worden opgepakt door de browsers die die tag ondersteunen, plus een Flash alternatief die dezelfde file afspeelt.
    Voor de developer van de site is dat een triviale aanpassing en dezelfde soort aanpassing die ze ook moeten doen om bijvoorbeeld IE en Safari/Firefox/Chrome te laten werken (vanwege de incompatibiliteit van IE.
    Er zullen inderdaad dingen zijn die zonder Flash niet werken, maar volgens mij is 99.9% van de dingen die gedaan wordt met Flash triviaal om te zetten naar een oplossing met alleen html en javascript.

    Apple heeft gezegd dat de meerderheid van crashes die gebruikers hebben op de Mac veroorzaakt wordt door browser plugins (eufemistisch voor Flash…).
    Mensen zeggen hierover dat dat komt doordat het veel gebruikt is. Zou kunnen, maar waarom is dat dan niet op de Windows PC? Schijnbaar is de Flash plugin daar minder crash gevoelig. Dat lijkt me een typisch geval van nummer 2…

  41. Hetgeen ik wil is een nieuwe iphone met nieuwe update,voila.

    Ondertussen zit ik alweer mee het probleem doordat ik geene flash heb ik geen livestream kan bekijken.
    Ik moet straks weg gaan eten (nog nieuwjaren mee de familie) en tis nu net WK veldcross en ik kan doordat ik geen flash heb niet kijken,gvdm.

  42. Apart om te lezen hoe Google en Apple nu toch wel langzamerhand vijanden aan het worden zijn… Ik vraag mij af wanneer Apple Google Maps van de iPhone afgooit voor iets anders.

    Ze hebben een kaartenmaker overgenomen.

  43. @Indocobraone: Idd Indocobraone zo werkt de markt toch gewoon? Wat een zielig mannetje die Jobs. Ik heb niks tegen Apple maar laat ze eens ophouden met de “arme gebeten linkse underdog” te spelen. Apple verkoopt overigens niet alleen een product, ze verkopen tevens een “wij tegen de grote boze wereld” gevoel. Van mij mogen ze lekker dwars blijven liggen met het weigeren van applicaties en meer van dat soort kinderachtige onzin, maar ik ben er niet vatbaar voor. Als je Apple vergelijkt met een kind is het alsof het oogkleppen opdoet, de vingers in de oren heeft en keihard LALALALALA! zingt om de kritiek niet te horen en vervolgens stampvoetend en jankend door de kamer loopt en anderen de schuld geeft terwijl het zelf niet wil meespelen. Nogmaals ik heb niks tegen Apple, maar ik hou gewoon niet van die mentaliteit.

  44. Als die A+ update zo is dat ik kan backgrounden en zeer makkelijk 3g, wifi en bluetooth aan/uit kan zetten, gaat mijn jailbreak eraf!

  45. Als trouwe, jarenlange Applefan en gebruiker kan ik alleen maar beamen wat sommigen al geuit hebben: ik vrees een beetje dat Apple zijn ‘core business’ uit het oog aan het verliezen is. Ook de hele mentaliteit, die ik altijd geappreciëerd heb ondanks het ‘hardhoofdige karakter’ van Jobs, is aan het veranderen.
    Apple is niet meer het vernieuwende, veeleisende bedrijf van enkele jaren terug. Ik besef dat de iPod erg veel geld in het laatje gebracht heeft, dat de meer verkoop van Apple computers recht evenredig gelinkt is met de populariteit van hun iPhone en iPod maar… Het gaat bergaf mensen. Bewijze deze vreemde uitspraken van Steve. ‘Google is evil’, ‘wat komen ze zoeken in ONZE mobiele telefonie sector’… Euh, time to get the facts straight and start doing again what Apple is famous for: innovate and be years ahead of the competition…

  46. @Indocobraone:

    Je moet goed leren lezen! Schaam je!

  47. Een A upgrade…. Hoe hete die nieuwe processor in de iPad ook alweer?

    🙂

  48. Miischien heb ik er overheen gelezen, maar kan iemand mij vertellen wanneer ze ongeveer die super iPhone verwachten? 2010 of eerder 2011?

  49. Origineel geplaatst door Smarzzz
    Als die A+ update zo is dat ik kan backgrounden en zeer makkelijk 3g, wifi en bluetooth aan/uit kan zetten, gaat mijn jailbreak eraf!

    En waarschijnlijk zijn dat de dingen die niet zullen gebeuren. Backgrounden gaat net als flash de iPhone flink laten laggen. Hopelijk komt er een update voor push zoals een push app die alle berichten bijhoudt en dat je ze terug kan lezen e.d. Verder ook nog FM 🙂 ?
    Maar je hebt wel gelijk over snel belangrijke instellingen aan/uitzetten, dat zit wel een beetje verborgen in de instellingen.

  50. Steve stelt erg teleur met dit google-bashen; heel zwak. Moet je toch niet nodig hebben, als je een goed product hebt. Maar ja, blijkbaar voelen ze de hete adem van Android in de nek.

  51. nou daar gaan we weer met alle geruchten en daarna is de update weer een zware tegenvaller omdat er weer niet in zit wat er allemaal verwacht word.ik hoop gewoon op een leuke update ongeacht wat er nu veranderd word.de iphone is gewoon al een top toestel maar de mens is helaas nooit tevreden te krijgen we willen altijd meer stel dat ze nu wel multitasking en flash komt dan is er wel weer wat anders dat verwacht word mensen wees gewoon blij met elke verbetering die komt,wat het dan ook is. geen een toestel is perfect maar de de iphone komt naar mijn idee wel het dichtste in de buurt

  52. Het geeft wel aan hoe Steve Jobs denkt over de machtspositie van Apple. Hoezo is Google evil om de concurentie aan te gaan? Hij zou het liefst de dictator zijn van de IT. Ik ben gek op mijn iPhone en MacBook, maar dit zijn vreemde uitspraken. De man leeft een beetje teveel in zijn ivoren toren. Tegenspraak zal die wel niet krijgen, want dan lig je eruit…

  53. Problem for apple is a new iphone every year is not enough , a month after the next iphone arrives there will be a newer and faster android phone , and only one model is not enough we need different types of iphones ( more choice ) then the google phone would have problems , but i dont see apple changing their ways so the iphone will always be behind google as it is now

  54. Meneer jobs wild dat we het over zijn concurrenten hebben in plaats van over zijn Ipad FAIL. Gezien de comments lukt het best goed.

  55. De nieuwe A+ update iPhone komt toch wel in juli uit? Iedereen z’n abonnement loopt dan af..

  56. <3 Apple.

    In plaats van een betere iPhone te maken. Trekken ze alle Applefanboys om ook Google af te kraken =).

    HTML5 vs Flash. Youtube werkt hier bij mij erg goed met HTML5, maar, voorlopig werken nog heel veel sites via een Flash navigatiebalk.

    HTML5 is de toekomst. Maar nu word Flash nog veel gebruikt, maar ze hebben er gewoon schijt aan en willen Flash niet implementeren omdat het geld kost.

  57. Zoals ik dus al zei:

    Apple past zicht niet aan aan de wereld maar de wereld past zich aan aan apple 😀

  58. Origineel geplaatst door Remon
    Miischien heb ik er overheen gelezen, maar kan iemand mij vertellen wanneer ze ongeveer die super iPhone verwachten? 2010 of eerder 2011?

    Ik neem aan dat die nieuwe in de zomer zal komen, nog een jaar wachten betekent een achterstand op de androidtoestellen De Nexus one is op sommige terreinen nog een beetje bugged maar laat wel zien waar android toe in staat is en Apple wil daar echt niet achteraan gaan lopen.

  59. Mwah, iPhone is voornamelijk een ding voor niet-techneuten die het gebrek aan openheid en transparantie van het platform dat ze gebruiken niet erg vinden. Android is open-source, de code kan zo doorgelicht worden op “eng” gedrag, en dat is er tot dusver niet gevonden. Code doorlichten bij de iPhone OS-X is natuurlijk niet eens mogelijk.
    Voor de gewone consument is het voornamelijk een kwestie van efficiente marketing; daar was Apple altijd veel sterker, maar de pure gewicht van al die telefoonfabrikanten die Android leveren en hun marketingbudgetten begint het nu flink in te halen. Jobs voelt de vuur aan de schenen, en kan wel gaan piepen, maar zijn gesloten, te hoog geprijst en op design en marketing gebaseerd model kan alleen werken in afwezigheid van concurrentie, en nu is er concurrentie. Exit iPhone-dominantie dus.

  60. @Bruno:

    ik denk dat de kracht van android vooral op tabletniveau gaat liggen. Er zullen mensen zijn die een tablet als vervanging van een netbook of zelfs een laptop in huis gaan halen en als dan blijkt dat je op een androidtablet wel de software kunt draaien die je zelf wilt en op de iPad niet zullen er genoeg mensen de keuze voor android maken. Bij smartphones geldt dit minder al zal android groeien doordat het straks op alle prijsniveaus te krijgen is terwijl de iPhone alleen het duurste segment bestrijkt.

  61. Ook zou Google er alles aan doen om de iPhone kapot te maken met Android, ook al hebben beide bedrijven nog een samenwerking op het gebied van iPhone-diensten.

    Als Google de iPhone kapot zou willen maken dan zouden ze geen apps maken voor de iPhone en zouden ze hun online services slecht of niet laten werken met het iPod platform. Google wil in deze markt actief zijn, en ja concurreren met Apple. Om dat nou kapot maken te noemen is natuurlijk een beetje kinderachtig en overdreven.
    Uit deze opmerkingen klinkt meer een wens om Android kapot te maken. Apple heeft niet voor niets Google behoorlijk tegengewerkt wat betreft Google apps/diensten.
    Klinkt als een kat in het nauw, Steve houdt duidelijk niet van concurrentie en een beetje tegengas. Flauwe houding.

    De agressie is daarbij vooral afkomstig van Google, want zij hebben zich op het terrein van de ander begeven: “We did not enter the search business,” zei Jobs.

    Is een nog dommere opmerking. Dus zodra Apple op een bepaalde markt actief is, zijn nieuwkomers in de markt agressief?
    Alsof Apple als eerste was in de telefoniemarkt…lekker agressieve houding t.o.v Nokia en alle andere fabrikanten heeft Apple dan!

    Over Adobe zei Jobs dat zij lui zijn. Adobe’s buggy implementatie van Flash op de Mac is een van de redenen waarom er geen ondersteuning is. Als Safari op de Mac veelvuldig crasht, komt dat meestal door Flash.

    Altijd anderen maar de schuld geven is zo makkelijk.
    Als het op andere platformen wel goed kan werken, waarom op de Mac niet? Als je de uitzondering bent, zou je eens bij jezelf na moeten gaan waar de oorzaak ligt.

    Niemand gaat nog Flash gebruiken, denkt Jobs, de wereld stapt over op HTML5.

    Ah daar hebben we het HTML 5 argument weer.
    Altijd die eeuwige belofte.
    Ik en vele anderen leven echter in het heden. En in het heden wordt HTML 5 nauwelijks op grote schaal gebruikt en is de final versie gepland voor 2022 (geen grap!)
    En in het heden heeft Flash een penetratie van 98%, en wordt Flash veelvuldig gebruikt (en nee, niet alleen voor banners).

  62. @sasf:

    Ook Jobs weet exact wat we doen. Apple is niet voor niets een gesloten systeem. En concurreren wil Jobs helemaal niet. Anders zou hij niet zo krampachtig met de app srore omgaan . De grootste melkkoe sinds de auto. Jobs was eens een leuke hippie die sympathie addwong met Zijn strijd tegen de gevestigde orde. Nu is hij net zo evil als Gates en de kwaliteit van z’n produkten gaat steeds meer lijken op MS.

  63. Ik vind het altijd weer zo geweldig als iPhone gebruikers voor de zoveelste keer Apple afkeuren! Ik quote: ‘mijn iphone 3GS kan dit niet, kan dat niet, terwijl andere telefoons dat al wel jaren kunnen’… Koop dan in godsnaam die andere telefoon!! En stop met zagen en zeveren! Gaat weer lachen worden nu dat de helft over de iPad aan het zagen is wat het niet kan terwijl ze binnen 2-3 maanden weer met een big smile uit de winkel komen met, jawel, de iPad in hun handen. Sommige dingen zullen nooit veranderen, trouwens ik ben pro geen flash op de iPhone/iPad. Lees ook eens de nadelen a.u.b. voordat je je mening uit.

  64. En zo kunnen dingen veranderen… In het verleden hadden Apple en Google en Adobe en ook Microsoft een ontzettend goed huwelijk, ze hadden elkaar nodig, al botste het wel eens. Op dit moment is het (weer) even mot, maar ze blijven elkaar nodig hebben. Niks nieuws dus! De rollen moeten opnieuw gevonden worden en dan komt er wel weer rust.
    Wat een heisa om niks, reageren op korte opmerkingen…, uitspraken buiten de context plaatsen… Reacties geven op uitspraken gedaan tijdens eens INTERNE bespreking, niet bedoeld voor de buitenwereld dus… Maar helaas, dat is het populistische gedrag van de mens van tegenwoordig, direct tweestrijd en kamp kiezen… Komt hier ook veelvuldig terug dus. Morgen is er weer een dag waar vanalles kan gebeuren, gasten! Klaag toch eens wat minder. Er is meer keus dan je denkt, dat is het leuke van consument zijn. Je hoeft niet te kiezen voor een iPhone…

  65. Origineel geplaatst door Indocobraone
    Even vervolgend: “We did not enter the search business, they entered the iPhone busines…”.Heel merkwaardig, ik meende toch echt dat Nokia, Ericsson enz. al veel langer in de mobiele telefonie business zaten. Steve vindt kennelijk dat niemand iets op mobiele telefonie mag doen omdat Apple nu de iPhone heeft. Dus nu mag ook niemand meer in de tablet of ereader business gaan, want anders zijn die ook Evil! Wat een mentaliteit!

    Compleet naast het punt. Toen Google en Apple begonnen samen te werken aan van alles en nog wat hebben beide aan elkaar beloofd niet in elkaars markt te komen, Google en Apple, niet Nokia en Apple, of Ericsson en Apple.
    Bovendien had Google belooft aan GSM producenten toen ze Android uitbrachten en de productie van de toestellen aan derden overlieten dat ze zelf geen GSM zouden maken, dat hebben ze nu wel gedaan.
    Een bedrijf mag doen wat die wilt, zolang het legaal blijft uiteraard, maar je beloftes breken, in geval van de Nexus One, een jaar of zo na je belofte, kan je moeilijk “Don’t Be Evil” noemen. Dat ze hierdoor “evil” zijn is over te discussiëren maar het is een smerige ding om te doen.

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Is een nog dommere opmerking. Dus zodra Apple op een bepaalde markt actief is, zijn nieuwkomers in de markt agressief?
    Alsof Apple als eerste was in de telefoniemarkt…lekker agressieve houding t.o.v Nokia en alle andere fabrikanten heeft Apple dan!

    Nee, maar Google had beloofd aan de hele wereld geen eigen GSM te ontwikkelen, maar enkel Android het OS te maken.

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Altijd anderen maar de schuld geven is zo makkelijk.
Als het op andere platformen wel goed kan werken, waarom op de Mac niet? Als je de uitzondering bent, zou je eens bij jezelf na moeten gaan waar de oorzaak ligt.

    Apple kan niets doen aan hoe slecht of hoe goed Flash draaid op de Mac, of enig ander programma, als je een slecht stuk software schrijft dan is het een slecht stuk software.
    Als het Apple’s fout zou zijn dan zouden alle programma’s slecht zijn op de Mac, en dat is niet het geval.
    Silverlight van Microsoft werkt anders wel goed, veel beter dan Flash, op de Mac. Als Microsoft het kan, waarom kan Adobe, die het al veel langer ontwikkelen, niet?

    Ah daar hebben we het HTML 5 argument weer.
Altijd die eeuwige belofte.
Ik en vele anderen leven echter in het heden. En in het heden wordt HTML 5 nauwelijks op grote schaal gebruikt en is de final versie gepland voor 2022 (geen grap!)
En in het heden heeft Flash een penetratie van 98%, en wordt Flash veelvuldig gebruikt (en nee, niet alleen voor banners).

    Het is eigenlijk 2012, dat is in 2 jaar, dat is niet erg ver af. 2022 is als w3c het zou aanbevelen over de huidige HTML. Hoewel volgens w3c dat dit jaar al zou kunnen zijn.
    Wist je dat de eerste Blu-ray speler in 2003 op de markt kwam en de fysieke specificaties van de disc zelf pas in 2004 af was? Of dat Sony nog steeds een hele hoop updates uitbrengt voor het film gedeelte van Blu-ray specificatie. deze is nog steeds niet echt af, als je nu of 10 jaar geleden een DVD speler kocht dan kan die net hetzelfde, als je Blu-ray speler geen internet verbinding heeft dan kan je een hele hoop van de nieuwigheden in films niet gebruiken. Maar dat stopte niemand om van DVD overschakelen naar Blu-ray. Of de finale versie nu af is of niet doet er niet toe voor consumenten, ik kan mijn YouTube video’s nu via HTML5 zien en of de standaard al voltooid is of niet kan me niet minder boeien.

    Flash is voor het grootste deel onnodig, het word gebruikt voor banners die veel minder irritant zouden zijn dan als ze gewoon in HTML zouden gemaakt zijn, Jan en alleman gebruikt het voor “coole” en “hippe” splashscreens en andere troep die alleen maar stoort. Navigatiebalk in Flash? onzin, voor niets nodig, volledige Flash site? troep, waarom is er anders een laadbalkje voor de pagina er is en elke andere website met dezelfde informatie laad gewoon normaal en sneller?
    Die dingen wil ik niet. Jij wilt ze misschien wel, maar niemand heeft jou gedwongen om een iPhone te kopen, iedereen weet dat er geen Flash op de iPhone is, wil je dat wel dan koop je een andere GSM, eenvoudiger kan het niet.

  66. Origineel geplaatst door Jeroen

    De agressie is daarbij vooral afkomstig van Google, want zij hebben zich op het terrein van de ander begeven: “We did not enter the search business,” zei Jobs.
    Is een nog dommere opmerking. Dus zodra Apple op een bepaalde markt actief is, zijn nieuwkomers in de markt agressief?
    Alsof Apple als eerste was in de telefoniemarkt…lekker agressieve houding t.o.v Nokia en alle andere fabrikanten heeft Apple dan!

    Ah daar hebben we het HTML 5 argument weer.
    Altijd die eeuwige belofte.
    Ik en vele anderen leven echter in het heden. En in het heden wordt HTML 5 nauwelijks op grote schaal gebruikt en is de final versie gepland voor 2022 (geen grap!)
    En in het heden heeft Flash een penetratie van 98%, en wordt Flash veelvuldig gebruikt (en nee, niet alleen voor banners).

    Eerste deel: Even goed inlezen, ging over het samenwerkingsverband tussen Google en Apple! Ook een aantal posts eerder al benadrukt.

    Tweede deel: Kan ik me inderdaad goed in vinden! Krijg het gevoel dat mensen of denken dat Flash alleen gebruikt word voor filmpjes en banners. Of dat zij als vooruitstevende webdevelopers eenmaal html gebruiken, denken dat iedereen gelijk is overgestapt.

  67. Hier ben ik toch zo ontzettend blij mee. Dus er komt dit jaar dus een nieuwe super iPhone uit met een hoop fantastische extra’s. En die nieuwe super Mac’s die maken me helemaal blij. Het is toch een groot nadeel om een Apple liefhebber te zijn alles wat ze maken wil je hebben. Het gaat een duur jaartje worden, net een 27″ iMac i7 gekocht en nu ben ik van plan om de nieuwe iPhone, iPad en Macbook pro 17″ te kopen, maar dan moet de upgrade van de Macbook pro wel super zijn, zoals blue-ray en een quad core processor.

  68. Wat een arrogante houding van apple..

  69. De ophef over het ontbreken van Flash is veel nadeliger voor Adobe dan voor Apple. Het gebruik van Flash is al lang niet meer het automatisme dat het was.

    Ook het ‘don’t be evil’-motto van Google zal tegenwoordig niet meer zo erg in hun voordeel blijken te zijn nu ze zo groot en machtig zijn: het kan nu juist heel makkelijk twijfel over hun motieven zaaien.

    Alles wat Jobs dus hoeft te doen is beide onderwerpen benadrukken in combinatie met wat krachttermen.

    En dat doet hij dus.

    Ben benieuwd hoe dit verder gaat lopen.

  70. Arrogante houding van apple inderdaad…
    Zij waren een van de laatste die de telefoon business inkwamen en ze kunnen beter op hun tellen passen nu microsoft wm7 gaat aankondigen in barcelona.
    Apple maakt mooie producten en heb er zeker ook hier thuis een paar maar sommige dingen zijn overhyped of gewoon onhandig door de incompatibiliteit van osx.
    EDIT
    En de iPad was leuk geweest met flash ondersteuning en multitasken en een leuke camera. En html5 is nog lang geen standaard had daarom liever gezien dat er gewoon flash support aankwam. Op dit moment is de iPad gewoon nutteloos voor mij en vele andere iphone gebruikers…

  71. Origineel geplaatst door vuong pham
    Hier ben ik toch zo ontzettend blij mee. Dus er komt dit jaar dus een nieuwe super iPhone uit met een hoop fantastische extra’s. En die nieuwe super Mac’s die maken me helemaal blij. Het is toch een groot nadeel om een Apple liefhebber te zijn alles wat ze maken wil je hebben. Het gaat een duur jaartje worden, net een 27″ iMac i7 gekocht en nu ben ik van plan om de nieuwe iPhone, iPad en Macbook pro 17″ te kopen, maar dan moet de upgrade van de Macbook pro wel super zijn, zoals blue-ray en een quad core processor.

    Ik heb drie woorden voor je: Ge-wel-dig!

  72. Origineel geplaatst door Zephyer
    Een A+ update.. wellicht wordt de iPhone nu eens standaard meer open gezet m.b.t. de mogelijkheden.
    Iets wat nu enkel middels JB kan ..

    Dream on

  73. Origineel geplaatst door Indocobraone
    Er zijn 2 manieren om je eigen product af te zetten tegenover die van je concurent.
    1. Naar beneden trappen en je concurent zwart afschilderen.
    2. Een beter product maken.Steve Jobs, namens Apple, volgt liever methode 1. Een groot zwaktebod. Valt me heel erg tegen! Dit is dus tekenend voor het product iPhone. Je kunt niet op eigen merites bogen, dus probeer je je concurent af te breken.

    Het is niet omdat iemand zich nederig opstelt tegenover een publiek dat ie dat dan ook daadwerkelijk is.
    Vooraleer Mr Jobs op dit soort gedrag af te kraken zou ik eerst maar eens naar de fratsen kijken van alle tegenpartijen… ook niet netjes,hoor.
    En je kan het ook zo bekijken:hij heeft gewoon gelijk!
    Andere fabrikanten kotsten al een berg “iphonekillers” uit waarvan er geen enkele fatsoenlijk functioneert.
    Nu zijn ze’r bij bv Nokia misschien ondertussen wel in geslaagd om een deftig touch screen te ontwerpen,maar hoe lang heeft dat geduurd en hoeveel klanten hebben ze belazerd met die andere miskleunen om tot dit punt te komen? En al wat die nieuwe modellen beter maakt is afgekeken van de iphone (eigen app store,…)
    Mobieltjes die in ‘t begin ook niet mis zijn qua prijs (idem voor HTC,Samsung,LG,etc…) maar na een maand al geen stuiver meer waard zijn omdat het nieuwe (en “verbeterde”) modelletje reeds in de etalage ligt. De iphone houd z’n prijs omdat die niet hoeft te zakken om de verkoop te stimuleren. Te duur? Koop er dan geen,zegt apple terwijl alle anderen achter je aanhollen als een marktkramer…pleazzzzze buy my phone!
    De generale repetitie voor de iphone was de eerste ipod touch en die kwam meteen met een REVOLUTIONAIR multi-touch screen welke zo goed functioneerde dat een toetsenbord overbodig werd:vegen is vegen, drukken is drukken… hij haalt het nooit door elkaar! Geweldig gewoon!
    Dit erfde dus de iphone en je mag op je hoofd gaan staan… er is geen enkel ander touch screen dat zo reageert als die van de iphone/ipod touch en nu dan ook de iPad.
    Alles wat Apple op de markt gooit IS gewoon goed,dat is een gegeven feit.
    En Steve Jobs hoeft echt niemand of diens product af te kraken om de zijne beter te maken,wat goed is bewijst zichzelf wel.

  74. Waarom draait flash niet op safari?
    Terwijl het wel draait op firefox e.d.
    Ligt dit dan aan adobe of apple?
    Kijk altijd eerst bij jezelf en ga dan de ander beschuldigen.
    afleidings manouvre.

  75. Origineel geplaatst door Thumper-uk
    Problem for apple is a new iphone every year is not enough , a month after the next iphone arrives there will be a newer and faster android phone , and only one model is not enough we need different types of iphones ( more choice ) then the google phone would have problems , but i dont see apple changing their ways so the iphone will always be behind google as it is now

    Where do you get that idea? best case scenario android ‘ll need 3 more updates to arrive at the level of the first iphone and OS. They can always boost their hardware right after the release of a new iPhone en flaunt with more RAM,and of course a better camera but that doesn’t mean that it will be a better phone.
    A fast(er) car has no value if one can’t drive it!
    And google will keep drivin’ in apple’s tire tracks,not vise versa.
    Get your facts straight,dude!
    And what Steve said is plain truth!
    They are the invaders,not Apple.
    Google is a company that makes enough money as it is,there was no need to make this step.
    They all ready dominate in the things they do best,so they should keep doing that and just that.
    No need to say their services are far from perfect and it still cries for improvement.
    Apple rules,and that reflects itself in the quality of their products.
    I rest my case

  76. So because Apple invented a phone, other company may not start making an operating system for phones? So far as I know was Microsoft one of the first one who made a pda operating system , and once they heard about the release of the iphone they did not complain. And right now at this moment it looks like apple is afraid for Google and their Android. At least that is what I think of when I read the quotes. And I don’t believe that Jobs said that just because he thought he was the first to make a pda. He is just scared of the open development of Android which might lead to the falling down of the iphone monopoly. @kevin:

  77. ik moet echt weten wanneer de nieuwen macs komen. vooral de macbook pro loopt ver achter. de witte versie is goedkoper en is beter. echt vervelend want wil er net een gaan kopen maar wacht nu toch maar even af. je weet het maar nooit met apple het kan aankomende dinsdag zijn maar ook pas over een paar maanden :S en als ze de nieuwen macs naar een nieuw leven gaan brengen wil ik toch wel erg graag de nieuwe 😛 emand die het weet?

  78. Origineel geplaatst door edwin
    Waarom draait flash niet op safari?
    Terwijl het wel draait op firefox e.d.
    Ligt dit dan aan adobe of apple?
    Kijk altijd eerst bij jezelf en ga dan de ander beschuldigen.
    afleidings manouvre.

    ? Flash draait op Safari en op Firefox even slecht. Misschien moet je weten waarover je het hebt alvorens beschuldigingen te maken.

  79. Aankoop van Lala?? Weet niet of m’n dochtertje dat leuk zal gaan vinden. Doe er dan in ieder geval ook Dipsey, Po en Tinky Winky bij!

  80. Origineel geplaatst door Peha
    Allemaal leuk en aardig wat Dhr. Jobs allemaal zegt maar feit is en blijft dat de meeste Apple-producten belachelijk duur zijn. Daar mag moet Dhr. Jobs maar eens iets aan doen. En dan niet zeggen dat een groot deel naar R&D gaat want het meeste verdwijnt in de zakken van aandeelhouders.

    En waarom zou Steve Jobs dat doen? Omdat het zo slecht gaat met Apple? Omdat er niks verkocht wordt?
    Nee dus. Apple draait als nooit tevoren en zolang dat het geval is zien ze dus absoluut geen reden om de prijzen te verlagen. Waarom zouden ze? Ik ben zelfstandig ondernemer, en ik kan een behoorlijk uurtarief rekenen omdat mijn klanten bereid zijn dat voor mijn specifieke kennis en kwaliteiten te betalen. Waarom zou ik mijn tarieven verlagen zolang ik meer werk heb dan tijd? Zodra ik merk dat er (vergelijkbare) concurrenten goedkoper werken en/of mijn klanten mijn tarieven niet meer willen/kunnen betalen, kan ik altijd mijn tarieven aanpassen.
    Overigens, een bewijs dat Apple de markt heel goed in de gaten houdt is het feit dat de iPad is (voor een Apple) goedkoop in de markt is gezet. Kennelijk vindt men dat nodig om marktaandeel te veroveren.
    Wil jij Steve Jobs duidelijk maken dat de prijzen lager moeten? Koop dan geen Apple meer. Simpel. Helaas voor jou zijn er meer dan genoeg mensen die WEL bereid zijn de prijzen te betalen die Apple vraagt… dus ik denk niet dat Jobs hier wakker van ligt. 😉

  81. Origineel geplaatst door Waus
    HTML5 vs Flash. Youtube werkt hier bij mij erg goed met HTML5, maar, voorlopig werken nog heel veel sites via een Flash

    Het begint weer te duizelen bij mij. HTML zijn tags terwijl Flash content is. Een filmpje met HTML5 is toch niet meer dan verwijzingen naar content?

  82. Voor iedereen die teleurgesteld is in de iPad moet eens naar de mini5 van dell kijken. Apple loopt bij dit apparaat namelijk erg achter vergeleken bij bv de mini5. Jammer want ze maken hele mooie producten.

  83. Origineel geplaatst door Pieter
    Apple heeft gezegd dat de meerderheid van crashes die gebruikers hebben op de Mac veroorzaakt wordt door browser plugins (eufemistisch voor Flash…).
    Mensen zeggen hierover dat dat komt doordat het veel gebruikt is. Zou kunnen, maar waarom is dat dan niet op de Windows PC? Schijnbaar is de Flash plugin daar minder crash gevoelig. Dat lijkt me een typisch geval van nummer 2…

    Mmm, weet je wél HEEL HEEL zeker dat HTML5 video minder rekenkracht (CPU) inneemt, dan flash…
    Ik zou het maar eens testen als ik jou was, want bij mij neemt dezelfde video toch zeker wat meer rekenkracht in beslag (zowel met HTML5 video variant H.264 als de Theora variant)….

    -Enneh, als het écht zo slecht gesteld was zoals jij beweert. Verklaar dan eens waarom FLASH sites zoals YOUTUBE zo gigantisch GROOT kunnen worden???

  84. Apple is als luie monopolist in slaap gevallen en Android heeft overgenomen. Het enige waar apple nog op leeft is image en showbizz. Gelukkig hoeft apple zich met het sbs6 publiek in nederland voorlopig nog geen zorgen te maken en hoeft lieve steve zijn hoofdje niet te breken over kwaliteit produceren.

    2007, apple paves the way for smartphones
    2010, 3 jaar geen noemenswaardige innovatie achter de rug

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.