Reacties voor: Steve Ballmer wil leren van Apple’s succes

Microsoft CEO Steve Ballmer heeft in een meno aan het personeel laten weten dat Microsoft meer de aanpak van Apple moet volgen, met een strakkere regie bij de ontwikkeling van nieuwe producten.
Lees het complete artikel → Steve Ballmer wil leren van Apple’s succes
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. De gelijkenis met een vogelverschrikker is louter toeval.

  2. Dat is deze meneer he? http://youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo

    Vooral de zin “I like our strategy, i like it a lot”….ben benieuwd wat hij volgend jaar roept.
    Apple is namelijk al vanaf het begin al bezig met samenwerking. Daar hebben zij hun producten op gebaseerd.

  3. Hooo, momentje…meneer Ballmer heeft weekendverlof:

    http://youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc&feature=related

  4. If you can’t beat them, join them..

  5. De wat? Zune? Wat is dat? Ik heb zo’n ding nou nog nooit in het echt gezien. Kun je die ergens kopen? Is er iemand die iemand kent met zo’n ding? Vooral de bruine…

  6. Hahahahaha…of deze …en hij wilt dezelde koers varen???
    http://youtube.com/watch?v=Ar_r2kE9Ej4&feature=related

    Die vent klopt niet 😉

  7. Een strakkere regie, op hardware van andere fabrikanten, zonder compromissen? Waar gaan we naartoe… Als ze zoiets willen, moeten ze maar zelf die hardware samenstellen, hun software erop zetten en die pc’s/laptops verkopen…
    Andere fabrikanten gaan zeggen wat op hun systemen moet en wat niet… is er echt wel over…

  8. Het gaat hoe dan ook een hele kluif voor ze worden om alles om te gooien naar de manier zoals zij denken dat apple het doet.

    aan de hardware bouwers ligt het niet. Apple gebruikt de zelfde onderdelen namelijk. 😉

    verschil is dat apple zijn eigen besturingssysteem software en drivers voor die zelfde hardware maakt om de (uit de doos) gebruikers ervaring vriendelijker en doel treffender te maken.

    zo heb ik tijdens een van de keynotes van apple voorbij horen komen:

    if you like your software you make your own hardware

    dat getuigt er van dat apple een software bedrijf is net als Microsoft.
    Ze hebben alleen goed begrepen dat wil hun software GOED werken dan moet dat op eigen hardware om dat te kunnen blijven garanderen.

    Nadeel:

    is dat je gesloten systemen krijgt.

    Voordeel:

    Je hebt er iets moois en fijn werkends voor terug.

    Mits apple zijn software op orde heeft. Ik noem mobile Me en de tragere 2.0 software invergelijking tot 1.1.4. Gelukkig kan dat allemaal worden opgelost door firmware updates en aanpassingen op de server van mobile Me. dat is een kwesti van tijd en dan zijn die kinderziektes ook weer genezen.

    En vooral met dist soort dingen heeft Apple het voordeel op microsoft
    Juist om dat ze kleiner zijn en minder afhankelijk van hardware van 3e zijn ze veel flexibeler met het roer om kunnen gooien om dingen te kunnen verbeteren.
    Microsoft is te groot en log om 1 op 1 het zelfde te kunnen bieden als Apple.

    Misschien moeten die twee titanen eens samen gaan werken aan 1 Cross platform OS. Maar dat gebeurt pas wanneer Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen.

  9. wat nieuwe zune? Ok, windows mobile? OK laat maar, dan word het zowieso een ramp!

  10. die zune dude die tatoes heeft laten zetten is ook terug gekrabbeld nadat hij merkte dat er geen voortgang zit in de onwikkeling van de zune.

    http://blog.wired.com/music/2008/07/zune-tattoo-guy.html

  11. Goed….dan de twee Steve’s maar even samen:
    http://youtube.com/watch?v=3Q42D_qVLUA&feature=related

    Wordt wel gezellig zo’n WWDC…

  12. MS moet wel, al is het alleen maar vanwege de publiciteit die ze hiermee hopen te genereren. En ach, mocht deze MS-rakker sneuvelen, kan ‘m altijd nog in een volgende Batman-film als ‘the Penguin’ meedoen 😉

  13. tja, je merkt meteen als Bill niet meer de grote jonge is…..

  14. sucess……

  15. Gaat ze nooit lukken. Daarvoor moet je vind ik de hardware vendors toegang geven tot de broncode van Windows zodat ze echt alles goed kunnen inbouwen.
    Linux of een ander open-source initiatief is hier meer voor geschikt.

  16. Hey MacRub, collega! 😉

    Inderdaad legendarisch clips van Ballmer. Wat een halve zool is dat! Hoe heeft die vent zo ver kunnen komen?!

  17. Volgens mij is dit het spelletje “Bokito is los” van Blijdorp publicationsâ„¢.
    (mijn kinderen durven sindsdien niet meer alleen naar bed)

  18. Marky Mark! Je moet voor de gein eens op YouTube gaan zoeken naar Steve Ballmer….normale interviews zijn zeldzaam. Die vent is voor mij een totale komiek! Serieus nemen is gewoon te moeilijk…ook met deze uitspraak.
    Spreek je snel weer!!

  19. @MacRub: ik heb ze allemaal al gezien een poosje geleden. Ze zijn hilarisch!

    Spreek je gauw!

  20. Hoe krijg je een bedrijf als MS zover dat het gebruikersvriendelijke producten gaat maken?
    Niet met de aanpak van Steve. MS heeft geen basis om de strijd tegen Apple te winnen. De windows producten zijn gemaakt door techneuten en voor techneuten en het succes is gebaseerd op de slimme zakelijke aanpak van Bill, via IBM de markt veroveren.

    Die tijden zijn nu voorbij en dus is het noodzaak voor een ommekeer. Ik typ dit bericht op mijn laatste notebook met Vista. Iedere dag haat ik de traagheid waarmee Vista zich aan moet melden bij mijn wifi netwerk, mijn Iphone schakelt zonder problemen over en mijn iMac is mijn favoriete werkplek.

    Balmer succes en ga nou niet beginnen met het MS-hardware, zorg eerst dat je software een goed gaat draaien, snij dat register uit je software en stop met DLL’s en OSX bestanden, geef je ontwikkelaar de opdracht om de code te halveren, met minder neem je geen genoegen en zorg ook dat de software wordt getest op gebruikvriendelijkheid. Om dit uit te proberen: Installeer software op de MAC en doe dit daarna op Vista….overtuigd, ik wel!

  21. Mmm hoop niet dat ze alles kopiëren want zo heilig is Apple ook weer niet ben ik inmiddels achter. De iPhone die ik heb, mooi ding maar wat een gekl**t af en toe. Vroeger liep ik wel eens te vloeken tegen mijn MS Mobile telefoon omdat de batterij na een werkdag en een laat diner leeg dreigde te raken. Nu haal ik 18:00 uur vaak niet eens met een beetje bellen en af en toe GPS aan.

    De kwaliteit van de HTC telefoon die ik had kan ik ook niet slechter noemen. Mijn iPhone heeft nu een klein haarscheurtje naast de mute knop. Nog niet echt storend maar belachelijk voor een telefoon die 2 weken oud is. Blijkbaar gaat Apple voor de grote winst nu, want de buildkwaliteit is goed, maar niet super. Daarnaast dacht ik over te stappen op MobileMe. Wat een drama.

    Kortom MS kan een hoop leren van Apple maar andersom ook (zou eens met de jongens van exchange gaan praten. mannen bij Apple). Kortom Apple gaat nu ook op de MS-tour en voor het grote $-teken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.