Steve Ballmer wil leren van Apple’s succes

Microsoft CEO Steve Ballmer heeft in een meno aan het personeel laten weten dat Microsoft meer de aanpak van Apple moet volgen, met een strakkere regie bij de ontwikkeling van nieuwe producten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

steve ballmerCEO Steve Ballmer heeft in een memo aan alle Microsoft-medewerkers zijn plannen voor het nieuwe fiscale jaar uiteengezet. Daarin is te lezen dat de topman wil leren van Apple: met strakkere control over producten. Er worden volgens Ballmer dertigmaal zoveel pc’s als Macs verkocht, maar daarbij ligt het accent teveel op een breed aanbod en te weinig op gebruiksgemak. Ballmer is van plan om anders met hardwareleveranciers te gaan samenwerken, zonder compromissen.

Hij wil daarbij dezelfde aanpak als Apple volgen, met een strakkere regie. Dezelfde aanpak wil Ballmer voor mobiele telefoons volgen, waarbij niet meteen over een iPhone-killer wordt gesproken, maar volgens jkOnTheRun is Microsoft achter de schermen wel bezig met een apparaat op basis van de veelgeplaagde Zune-mediaspeler. Daarop zal een variant van Windows Mobile 7 draaien, met directe toegang tot allerlei Live-diensten.

Via: Yahoo, AppleInsider en Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2009, 17:56
Categorie Apple
Onderwerpen memorex, microsoft, steve jobs, zune

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.