Reacties voor: Steeds meer hints naar omkeerbare usb-kabel voor iPhone 6

Steeds meer hints wijzen op een draaibare usb-kabel voor Lightning-kabels van de iPhone 6. Deze kabel kan je op twee manieren aansluiten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. CHILLLLLLL!

  2. Humm interessant.
    Vorige week op Tweakers volgens mij een concept gezien van een nieuwe USB kabel ontwerp die ook 2 kanten op werkt maar dit werkt ook goed.

  3. Hmmpf, weer andere oplaadkabel.

  4. Origineel geplaatst door sander
    Hmmpf, weer andere oplaadkabel.

    Hmmpf, een USB Lightningkabel is véél meer dan een “oplaadkabel” (al beseffen de meeste gebruikers dat niet).

  5. Origineel geplaatst door sander
    Hmmpf, weer andere oplaadkabel.

    Jij hebt het niet volledig begrepen vermoed ik. Een kabel heeft twee uiteinden. Eentje stop je in je iPhone/iPad (lightning), eentje in je adapter of computer (USB). Ze gaan alleen de USB kant vervangen, en wel op zo’n manier dat het “backwards compatible” is, dus het werkt ook op oude USB poorten. Sterker nog, er is geen nieuwe USB poort nodig.

    Dus ik zie niet hoe jij last hiervan kan hebben. De oude kabels werken op alle USB porten en iOS apparaten, en de nieuwe kabels ook. Enige verschil is dat de nieuwe kabel reversible is. Als jij graag een reversible kabel wilt, koop je er een. Zo niet, kan je gewoon nog steeds de oude gebruiken.

  6. @Nils: Klopt de Micro USB type C, is een directe copy van de Lightning.

    @red, De nieuwe richtlijnen zullen pas in 2017 ingaan, aldus Tweakers, ook is het niet gezegd dat het een Micro USB moet zijn of dat het ook met een adapter kan.

  7. Leuk! Ik hoop dat er USB 3.1 in komt, nog sneller opladen en synchroniseren. Misschien is dit een hint?

  8. @Tom van Zummeren: Aha ok, khad het niet goed begrepen.

  9. Het zal me worst wezen. Natuurlijk wordt het aansluiten iets handiger, vooral op je MacBook of je iMac. Belangrijker is dat de kwaliteit van Apple kabeltjes verbetert: nog steeds zijn kabeltjes vaak in een paar maanden stuk en altijd bij het punt waar de kabeltjes de stekkertjes in gaan. En dat terwijl ik er heel voorzichtig mee ben. Laten ze dát eerst maar eens verbeteren!

  10. Helemaal eens met MacaanZee! De kwaliteit van iPhone en Laptop kabels is echt dramatische slecht! Ik heb er al teveel geld aan uitgegeven!

  11. Wat zou dit fijn zijn als het echt zo zou zijn!

  12. Dit soort kabeltjes is al een tijdlang te koop via oa. Conrad Electronic. Alleen dan natuurlijk niet met Lightning aansluiting. Dus ik vraag me af hoe Apple dit wil patenteren.

    Ook vraag ik me ernstig af hoe dat dunne tussenschotje zich houd als je bv. de stekker wat onvoorzichtig inplugt, of als er per ongeluk aan de kabel wordt getrokken.

  13. Ik snap niet dat bij zoveel mensen die kabeltjes zo snel stukgaan.. Ik heb sinds 2007 alles van apple en heb nog nooit een kabeltje kapot gehad. Alle tientallen kabels die ik ondertussen heb werken nog en ook ik rol ze op stop ze in mijn zak enz..

  14. @Mark: Jij hebt zeker geen kinderen die hun iPad zelf aan de oplader steken. En dan wil het nog wel eens fout gaan hoor, kan ik je verzekeren.

  15. Origineel geplaatst door Mark
    Ik snap niet dat bij zoveel mensen die kabeltjes zo snel stukgaan.. Ik heb sinds 2007 alles van apple en heb nog nooit een kabeltje kapot gehad. Alle tientallen kabels die ik ondertussen heb werken nog en ook ik rol ze op stop ze in mijn zak enz..

    Dan ben jij de uitzondering op de regel. De rest van de wereld (zie ook internet) heeft er al sinds de eerste iPod last van.

  16. Origineel geplaatst door Erik
    @mark…
    Jij hebt zeker geen kinderen die hun iPad zelf aan de oplader steken. En dan wil het nog wel eens fout gaan hoor, kan ik je verzekeren.

    Is het dan een probleem van Apple of dat je kinderen er niet goed mee omgaan
    Zelf ook kinderen en heb er geen probleem me orgineel kabels nog bij de iPods iPods en iPhone al jaren lang

  17. Stel dat het waar zou zijn (ik hoop het!) en ik mijn iPhone niet ga vervangen koop is sowieso die nieuwe kabel. Ga ik meteen langs in Apple Store Den Haag XD

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.