Samsung-Apple-Geheugen

Gaat Samsung nog meer iPhone-onderdelen maken?

Samsung wil geheugenchips voor de iPhone gaan produceren en aast op een deal van Toshiba, zeggen Aziatische bronnen. De onderhandelingen zouden al begonnen zijn.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Samsung-Apple-Geheugen

Samsung heeft zijn zinnen gezet op de productie van geheugenchips voor de iPhone. Momenteel ligt de productie hiervan voornamelijk in handen van Toshiba. Als de plannen van Samsung doorgaan wordt Apple weer iets afhankelijker van z’n grootste rivaal. Bovendien bevatten de geruchten opnieuw aanwijzingen dat Apple van het 16GB model van de iPhone af wil.

Geheugenchips van Toshiba

De bronnen van Korea Times beweren dat Apple voor toekomstige iPhones de geheugencapaciteit omhoog schroeft, waardoor er andere geheugenchips nodig zijn. Dit ondersteunt eerdere geruchten over het ontbreken van een 16GB exemplaar bij de iPhone 6s en 6s Plus.

Een andere reden kan zijn dat Apple simpelweg meer modellen wil maken met een grotere geheugencapaciteit, omdat volgens de bron vooral het 64GB model van de iPhone het erg goed doet in China en Europa.

Korea Times schrijft:

Nu Apple van plan is om meer midrange iPhones met een grotere capaciteit te verschepen en de vraag van de consument ook toeneemt voor data-intensieve toepassingen – inclusief Cloud-diensten – is Samsung Electronics in gesprek om meer flashchips voor toekomstige modellen te verkopen.

Lees ook: Waarom Apple nog 16GB iPhones verkoopt

Toshiba, SanDisk en SK Hynix

De zogenaamde NAND-chips die voor opslag gebruikt worden, worden nu nog geproduceerd door Toshiba, SanDisk en SK Hynix, waarbij Toshiba vijftig procent van de productie voor zijn rekening neemt. Dit grote percentage ziet Samsung ook wel zitten en dus zou het bedrijf aan het onderhandelen zijn met Apple om een deel van de productie over te nemen. Momenteel koopt Apple de chips nog niet bij Samsung omdat ze te duur zijn.

Het is niet duidelijk hoe groot het aandeel van Samsung zou worden als de onderhandelingen goed uitpakken. Volgens de bron is er nog geen overeenkomst, omdat er nog onderhandeld wordt over de prijs en de hoeveelheid die Samsung zou kunnen produceren.

Ondertussen test Samsung de stabiliteit en houdbaarheid van hun NAND-chips in een speciale fabriek in het Chinese Xian, zo beweert dezelfde bron. Ook zou Samsung aan de A9-processor werken die de toekomstige iPhone van de nodige rekenkracht voorziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2015, 12:34
Categorie Geruchten
Onderwerpen geheugen, gerucht, iPhone 6s, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.