iPhone-2018-oled-scherm

Krijgt de iPhone in 2018 een flexibel OLED-scherm?

Gaat de iPhone de Apple Watch achterna met een flexibel OLED display? Als deze geruchten kloppen wel, maar het duurt nog wel even voordat het zover is.

iPhone-2018-oled-schermAls de geruchten kloppen, is het goede nieuws dat toekomstige iPhones een stuk zuiniger worden en mooiere kleuren op het scherm toveren, maar daarvoor moeten we waarschijnlijk wel tot 2018 wachten.

Verre toekomstmuziek dus, maar Zuid Koreaanse media beweren dat Apple serieus onderzoek doet naar flexibele OLED-displays voor toekomstige iPhone-modellen. OLED staat bekend om de energiezuinigheid en mooie kleurverzadiging en helderheid.

Fabrikanten willen Apple overtuigen

Volgens de bronnen zouden verschillende grote Koreaanse displayfabrikanten Apple proberen te overtuigen om de flexibele schermen in gebruik te nemen.

Dat Apple met iPhones de overstap naar OLED-displays maakt is niet eens zo gek idee, omdat Apple de schermen al gebruikt met de Apple Watch. Deze displays geproduceerd door LG Display en Samsung Display waren nodig om Force Touch te ondersteunen, waarbij een buigbaar scherm door het harde drukken goed van pas komt.

Het is erg waarschijnlijk dat de eerste flexibele iPhone in 2018 onthuld wordt, aangezien Apple’s belangrijkste display-leveranciers er nu al mee bezig zijn, aldus een anonieme bron op Business Korea.

apple-watch-force-touch

Bereidt LG zich al voor?

De plannen van LG om een grote productielijn van LCD-displays te vervangen door een OLED-lijn, sluiten aan bij deze geruchten. LG zou bovendien van plan zijn om in 2017 tot massaproductie van de schermen over te gaan, wat mooi aansluit bij een productonthulling in 2018.

Ook Foxconn zou een gloednieuwe mobiele display-fabriek uit de grond stampen om flexibele OLED-panelen voor Apple te maken, aldus de grote Japanse krant Nikkan Kogyo Shimbun. Is dit bedoeld voor de nieuwe Apple Watch, of is er meer aan de hand?

Apple Watch als opwarmertje

Dient de Apple Watch als opwarmertje voor de iPhone wat buigbare OLED-schermen betreft? Het is nog even afwachten, maar vacatures voor OLED-experts en verschillende patenten geven aan dat Apple het idee wel overweegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2015, 21:11
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen display, gerucht, iPhone, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.