Stanford’s iPhone-cursus 1 miljoen keer gedownload

De iPhone Application Programming cursus van Stanford blijkt erg succesvol op iTunes U. Nog nooit bereikte een cursus zo snel de mijlpaal van 1 miljoen downloads.

stanford iphoneEr is veel belangstelling voor de gratis programmeercursus voor de iPhone, die Stanford University heeft uitgebracht. Via iTunes U zijn inmiddels meer dan 1 miljoen downloads geteld. Zeven weken geleden kwam de cursus online te staan. Erg spannend zijn de video’s niet: het is in feite een video, die in de collegezaal is opgenomen, waarbij je kunt meekijken. Apple-medewerkers legen uit hoe je iPhone-applicaties ontwikkelt. Elke aflevering is gratis via iTunes beschikbaar, waarbij je je kunt abonneren zoals op een videopodcast. De bijbehorende presentatieslides kun je ook online vinden.


Volgens Jason Ediger, directeur iTunes U and Mobile Learning, is de iPhone-programmeercursus de eerste die zo snel de mijlpaal van 1 miljoen downloads heeft gehaald. De cursus duurt 10 weken en is gratis te downloaden. Helaas kun je er geen studiepunten mee verdienen; dat is alleen weggelegd voor studenten die collegegeld voor Stanford hebben betaald.

Elk college komt na twee dagen meteen online te staan. Inmiddels zijn er 15 afleveringen beschikbaar; de laatste is van 11 mei j.l.

Meer info: iPhone Application Programming (Stanford)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.