Spotify op HomePod

Reacties voor: Spotify maakt geen haast met HomePod- en AirPlay 2-support

Het is nog steeds niet mogelijk om Spotify rechtstreeks op de HomePod (mini) te bedienen, terwijl Apple die mogelijkheid al sinds 2020 biedt. Het bedrijf ziet het nut er ook niet van in. Wel zullen we ooit AirPlay 2-ondersteuning krijgen...
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. De grootste frustratie hier. Mijn vrouw is spotify user, ik music. Zij klaagt continu dat het belachelijk is dat ze spotify niet zonder iPhone kan laten spelen en dat er geen AirPlay2 is. Het is niet omdat het niet op de fora staat dat de klachten er niet zijn.

  2. Origineel geplaatst door Mike
    De grootste frustratie hier. Mijn vrouw is spotify user, ik music. Zij klaagt continu dat het belachelijk is dat ze spotify niet zonder iPhone kan laten spelen en dat er geen AirPlay2 is. Het is niet omdat het niet op de fora staat dat de klachten er niet zijn.

    Klagen met je portemonnee is beter. Dan maar spotify opzeggen en een andere streamingdienst nemen. Een beetje lopen mokken en zeuren heeft dus geen zin; je wordt gewoon genegeerd.

  3. 6000 is inderdaad wel erg weinig. Waarschijnlijk is de Homepod niet populair genoeg

  4. Spotify was prima [dankzij een gratis optie destijds bij KPN], maar ze lopen toch wel ver achter bij de concurrentie. Inderdaad de Spotify HiFi die er maar niet komt, en ook AirPlay 2. En de TikTok achtige look van de app.
    Een interessante eerste speler die het muziek streamen naar de massa heeft gebracht, maar nu blijven ze hangen in het verleden.

    Inmiddels ben ik overgestapt naar Apple Music. En met Classical er nu ook bij, een prima deal voor dezelfde prijs als Spotify.

  5. Dit is een reden waarom ik gestopt ben met Spotify toen Apple Music kwam en ook nooit meer terug zal gaan. Ze zeurden eerst dat Apple hun systeem niet openstelde voor Spotify (Apple Watch, HomePod, AirPlay, etc). En toen Apple dat wél deed waren ze werkelijk nergens te bekennen voor implementatie van Spotify. Waar ANDERE diensten dit allang hebben. (Tidal, Disney+, etc)

    Het laat gewoon zien wat voor bedrijf Spotify is. En dat is niet iets wat ik wil steunen.

  6. Ik vind Spotify met de jaren steeds minder worden. Nog steeds geen Hi-Fi, geen Airplay 2, geen HomePod functionaliteit. Ik ben erg blij dat ik inmiddels ben overgestapt naar Apple Music.

  7. Het begon al met het verkopen van data van _betalende_ klanten ging verkopen dat ik er weg wilde. Apple music was in het begin echt verschrikkelijk, maar is uiteindelijk wel echt goed geworden. Gelukkig maar.

  8. Heel irritant dat Spotify geen AirPlay 2 ondersteunt. Met Apple Music nooit problemen, maar Spotify streamen naar HomePod via AirPlay 1 hapert de verbinding heel vaak.

  9. Ik heb Apple Music en Spotify (zit bij mijn KPN abonnement). Het enige voordeel van Spotify is dat ze meer en betere playlists hebben en ook de optie om een playlist te delen. Vooral dit laatste is echt een gemis bij Apple. Je kunt niet samen een playlist beheren.

    Maar overall gebruik ik Apple music veel liever. ism Airpods pro is echt top (Ruimtelijke audio), maar ook in mijn auto merk ik het verschil tussen AM en Spotify.

    Verder zou Apple Music een App moeten krijgen in Android Automotive. Als ik nu voor een kort ritje de auto in stap zet ik spotify op, omdat deze een native app heeft op mijn dashboard. Voor AM moet ik mijn telefoon met een draad verbinden. Dat doe ik bij langere ritten.

  10. @Sander Evers: Exact dit. Opgezegd en overgestapt op Apple Music. Geen omkijken meer naar. Werkt perfect. Zowel voor vriendin als voor mij. Op zowel de iPhones, Apple Watch, Apple TV en HomePods.
    Zeer blij toen dolby atmos muziek en hifi muziek beschikbaar kwam. Zonder extra kosten, dat merk je wel op een goede installatie.

  11. Spotify gratis bij XS4all abo. Werkt verder goed, ook op Sonos. En in de auto via Apple CarPlay. Twijfel wel over Apple Music maar dan moet ik betalen…. Dus blijf nog maar even hangen…

  12. @Bart: 6.000 lijkt niet veel, maar is wel tweede meest gevraagde RFC op Spotify Ideas. Kijk reikhalzend uit naar Spotify muziek aanzetten op Homepod via Siri. Spotify heeft nog steeds ruimere lokale muziekkeus dan Apple Music. Ook Spotify connect betrouwbaarder dan Airplay (slechts zelden haperingen met Spotify connect). Heb nu goedkoopst Apple Music abo naast Spotify Family, maar wil daar heel graag van af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.