Spotify Connect maakt iPhone afstandsbediening voor Spotify-luidspreker

Spotify heeft Spotify Connect aangekondigd, een nieuw systeem waarmee het mogelijk wordt Spotify-speakers te bedienen met de iOS-app.

Spotify ConnectMeerdere audiofabrikanten gaan speciale speakers op de markt brengen die Spotify Connect ondersteunen. Hiermee is het mogelijk om Spotify-muziek naar de luidsprekers te streamen, met de Spotify-app op je iPhone als afstandsbediening. De speakers maken een rechtstreekse verbinding met Spotify, waardoor je muziek niet via je iPhone hoeft te streamen. In eerste instantie zal Spotify Connect iOS ondersteunen. Een Spotify Premium-abonnement is wel vereist om de luidsprekers te gebruiken.

Argon, Bang & Olufsen, Denon, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel en Yamaha werken volgens Spotify aan luidsprekers met Spotify Connect. Heb je zo’n speaker in huis aangesloten op je Wi-Fi-netwerk, dan kun je in de Spotify-app op een nieuw, groen icoon drukken. Je krijgt dan een overzicht van alle beschikbare audiobronnen in huis te zien. Vervolgens hoef je alleen op de betreffende speaker te tappen om muziek hierop af te laten spelen. Met de muziekknoppen in de app kun je de luidspreker bedienen.

Volgens Spotify kunnen we de nieuwe Spotify Connect-speakers binnen een paar maanden in de winkels verwachten. Daarmee gaat Spotify de concurrentie aan met Sonos, wiens speakers een soortgelijke functie ondersteunen. Met een Sonos-applicatie kun je internetradio, je eigen muziekbibliotheek en ook je Spotify-bibliotheek beluisteren op een ondersteunde luidspreker. Bovendien is het een andere afspeelwijze dan Apple’s AirPlay, waarbij de verbinding tussen iPhone en luidspreker continu behouden moet worden.

https://www.youtube.com/watch?v=WWT4o9AwuT0&feature=youtu.be

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2013, 10:26
Categorie Accessoires
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.