Reacties voor: Spotify is de bekendste muziekdienst in Nederland, maar wie betaalt ervoor?

Spotify is met afstand de bekendste muziekdienst in Nederland, maar brengt dit ook geld in het laadje? Een onderzoek vergelijkt de gebruikerscijfers van Spotify met Deezer, SoundCloud en Rdio.
Lars Paymans -

Reacties: 36 reacties

  1. Spotify? Wat is dat? Ik ken alleen Apple Music!

  2. Ik ben trouwens wel benieuwd hoeveel procent van de betalende spotify-klanten indirect via KPN een abonnement hebben. Is daar iets over bekend?

  3. Ik had een abbonement via KPN. Het blijft maar gratis elke maand hahah. Op dit moment ben ik al na 2 jaar naar Ziggo overgestapt en geniet elke seconden van Spotify premium!

  4. Ik heb zelfs 2 premium accounts een op mn kpn thuis en een op mn mobiel abbonement

  5. Heb jaren betaald voor spotify premium maar nu ik apple music heb ontdek ik een veel ruimer aanbod en mooiere app als spotify is. Tevens is de app voorbij veel gebruiksvriendelijker omdat ik bvb offline muziek kan luisteren zonder dat ik steeds weer offline en online moet schakelen want al mijn muziek blijft standaart offline staan en toch kan ik online downloaden. Spotify bied hoofdzakelijk populaire muziek aan terwijl je bij Apple music veel meer regionale artiesten en bvb hafabra of jazz muziek kan vinden.

  6. Wie zal de eerste zijn die met trots vertelt dat hij/zij nog steeds lekker gratis muziek download? Je weet wel, de muziek waar artiesten hun geld mee proberen te verdienen omdat muziek voor hen naast hun passie ook hun werk is.

  7. Haha, ik hoor bij de 1% betalende Deezer gebruikers. Puur omdat dat makkelijk is samen met mijn tmobile abonnement

  8. Wie ervoor betaald? Bij mij KPN

  9. Heb spotidinges via me abo van KPN heb 1 x een sing gezocht en vond de kwaliteit zo slecht dat ik het niet meer gebuik en ook niet meer zal gebruiken, ik kan t niet uit me abo zetten want t is een gratis kadootje van KPN. Wel twijfel ik over apple’s muziekdienst de kosten na de gratis probeer periode vind ik persoonlijk iets te hoog, €4,99 per maand had ik een beter bedrag gevonden gezien er miljoenen idevices en macs zijn en een beter concurerent bedrag vind ten aanzien van bij Spotify. Maar das mijn mening

  10. Origineel geplaatst door Mark
    Wie zal de eerste zijn die met trots vertelt dat hij/zij nog steeds lekker gratis muziek download? Je weet wel, de muziek waar artiesten hun geld mee proberen te verdienen omdat muziek voor hen naast hun passie ook hun werk is.

    goed gezegd want er is niemand die gratis wil werken maar helaas zijn er massa’s die verwachten dat muzikanten wel voor hun gratis werken. 10 euro per maand voor onbeperkt luisterplezier helemaal op jou maat zonder reclame is toch echt een koopje.

  11. Origineel geplaatst door Maurice
    Heb spotidinges via me abo van KPN heb 1 x een sing gezocht en vond de kwaliteit zo slecht dat ik het niet meer gebuik en ook niet meer zal gebruiken, ik kan t niet uit me abo zetten want t is een gratis kadootje van KPN. Wel twijfel ik over apple’s muziekdienst de kosten na de gratis probeer periode vind ik persoonlijk iets te hoog, €4,99 per maand had ik een beter bedrag gevonden gezien er miljoenen idevices en macs zijn en een beter concurerent bedrag vind ten aanzien van bij Spotify. Maar das mijn mening

    persoonlijk denk ik dat 4,99 per maand te weinig is omdat je rekening moet houden dat de medewerkers van Apple music alsmede ook de artiesten vergoed moeten worden en je ook rekening moet houden dat er ook nog taksen op betaald moeten worden dus uiteindelijk is het netto wat artiesten effectief krijgen maar een greintje van wat je betaald .

  12. Ik vind 4,99 ook aan de goedkope kant. Het is een tientje per maand, waar kun je nou over klagen?

  13. Hier een betalende Deezer gebruiker. Fantastische, bloedsnelle, gebruiksvriendelijke service die veel beter ineen steekt dan Apple Music.

    Gezien de rampzalige uitrol van Apple Music en de vele bugs in iTunes and iOS Music denk ik niet dat de concurrentie op korte termijn veel te vrezen heeft. Eigenlijk is het echt beschamend voor Apple dat ze ook deze dienst weer verknoeid hebben.

    Op lange termijn zullen ze ongetwijfeld wel de grootste worden, simpelweg omwille van hun naamsbekendheid en omdat de software met elk iOS device wordt meegeleverd. Jammer dat het niet om de technische kwaliteit of de gebruiksvriendelijkheid is.

  14. @Harold: Lekker bijdehand Apple gaat spotify nooit inhalen ik betaal liever voor iets wat werkt dan aan iets wat totaal niet werkt. Apple music wat is dat Oja dat is die muziekdienst wat net als spotify wil zijn!Deze Apple Music-problemen zijn nog niet opgelostHier een bloemlezing van de problemen die we op iCulture hebben besproken:Herkennen van artiesten werkt niet goed via SiriApple Music werkt op de meeste iPods niet (wellicht wordt dat deze week al opgelost).Afspeellijsten van Spotify inlezen lukt niet zomaar (al kun je je afvragen of dat Apple’s probleem is – maar het zou wél slim zijn als ze Spotify-klanten over de streep willen trekken).Aanmelden bij Apple Music lukt niet als je eerder iTunes Match hadBij Apple Music gezinsabonnement zijn nog veel problemen (waarbij mensen steeds uit de gezinsgroep worden gegooid).Apple Music past DRM toe op nummers die lokaal staan (terwijl Steve Jobs zich eerder fanatiek tegenstander toonde van DRM).Apple Music vernielt soms je bestaande muziekcollectie, door albumhoezen en albums overhoop te gooien

  15. @Tom: Ik gebruik dan geen Deezer, maar op de rest zeg ik amen! 😉

  16. Ook gratis via KPN. Super tevreden mee

  17. Voor het eerst sinds ik muziek luister, ben ik bereid om een abonnement te nemen op een streamingdienst, voor Apple Music welteverstaan. Het naadloos samenwerken met iTunes op de computer en de Music app in iOS heeft mij over de streep getrokken.. Ook heb ik gemerkt dat ik eerder bereid ben om losse nummers of zelfs complete albums te kopen sinds Apple Music uit is. Voorheen was ik minder bereid te betalen en downloadde alles.

  18. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Ik vind 4,99 ook aan de goedkope kant. Het is een tientje per maand, waar kun je nou over klagen?

    Vroeger kocht je 1 single voor 6,50 Gulden ! En ik kocht elke week zeker 2-3 singles. Ben ik toch blij met de vooruitgang, 1 CD kopen kost al meer dan mijn Apple Music abonnement.

  19. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Ik vind 4,99 ook aan de goedkope kant. Het is een tientje per maand, waar kun je nou over klagen?

    Komt niet uit het gulden tijdperk neem ik aan? €10,- =x2 10% = 22,- per maand vind ik veel. (ja ik blijf terug kijken naar de gulden kan t niet helpen ben er mee opgegroeid )
    Weet ook wel dat artiesten enzo betaald moeten worden maar gezien er miljoenen apparaten zijn waar die dienst op aangeboden worden kan met €4,99 ook. Nog maals mijn mening daar kan en mag iedereen anders over denken natuurlijk en dat waardeer ik.

  20. Ik heb nu Spotify en Apple Music. Spotify sinds 2 maanden via KPN maar daarvoor al 2 jaar zelf elke maand premium betaald.

    Als trouwe Apple fan had gehoopt dat Apple Music veel beter zou zijn dan Spotify, maar helaas. En vreemd genoeg lees ik in het algemeen alleen maar positieve reacties over Apple Music terwijl ik toch een aantal dingen echt niet goed vind aan Apple Music: Afspelen bij Apple Music duurt gemiddeld 2 seconden voordat hij start en bij Spotify altijd direct ook als je de muziek niet offline hebt gezet. En het maken van afspeellijsten is bij Spotify een stuk gemakkelijker, je hoeft de muziek die je in afspeellijsten hebt staan niet perse in je bibliotheek te hebben staan, anders krijg ik allemaal losse nummer in mijn bibliotheek. Wanneer je bij Apple Music een nummer uit je bibliotheek verwijderd, verdwijnt deze ook uit de afspeellijsten waar je hem aan hebt toegevoegd. En het makkelijk vinden van afspeellijsten van anderen mis ik vooral bij Apple Music. Nu moet je echt via iMessage of andere social media linkjes delen en kun je niet vanuit de Muziek app de afspeellijsten vinden. Voor nu ga ik mijn Apple Music abonnement niet verlengen na de 3 maanden, maar mocht het in de toekomst verbeteren stap ik meteen over.

    Spotify heeft natuurlijk ook zijn minpunten zoals langzaam opstarten app, geen muziek kiezen vanaf de Apple Watch, geen Siri om in de auto een artiest te roepen die vervolgens wordt afgespeeld en niet zo mooi vormgegeven app als Apple Music.

  21. Ik! Apple Music nu ook in gebruik, maar Spotify vind ik vele malen beter.

  22. @Maurice: Want inflatie bestaat niet? Koopkracht is niet veranderd met de euro?

  23. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Ik vind 4,99 ook aan de goedkope kant. Het is een tientje per maand, waar kun je nou over klagen?

    Origineel geplaatst door Maurice

    Komt niet uit het gulden tijdperk neem ik aan? €10,- =x2 10% = 22,- per maand vind ik veel. (ja ik blijf terug kijken naar de gulden kan t niet helpen ben er mee opgegroeid )
    Weet ook wel dat artiesten enzo betaald moeten worden maar gezien er miljoenen apparaten zijn waar die dienst op aangeboden worden kan met €4,99 ook. Nog maals mijn mening daar kan en mag iedereen anders over denken natuurlijk en dat waardeer ik.

    De gulden is meer dan 10 jaar geleden afgeschaft. Die opmerking gaat gewoon niet meer op. Daarnaast bestond toen ook geen on-demand-streaming. Je kon hoogstens radio luisteren (met reclame en zonder eigen controle) of zelf CD’s kopen, met het gevolg dat je niet 30 miljoen liedjes ter beschikking had en je smaak niet zo kon uitbouwen als dat nu kan. Als je geen behoefte aan streaming hebt, kun je nog best naar radio luisteren of CD’s of albums kopen. Maar €9,99 is een meer dan eerlijke prijs voor dat wat je ervoor krijgt. Ik heb er echt geen begrip voor.

  24. Ik heb al meer dan een jaar een Spotify Premium abbo (zelf betaald), na een hoop geklooi met iTunes Match. Ik heb Apple Music geprobeerd met de hoop dat ze geleerd hadden van iTunes Match, maar het is alleen maar erger geworden… Ik heb het gelijk weer opgezegd. Ik zeg “terug naar de tekentafel!”.

  25. @Maurice: Streamkwaliteit kan je kiezen in spotify app.

  26. @a: Het oude omrekenen gaat idd niet meer op. Ik begreep een tijdje terug dat je uit moet gaan van een factor van ongeveer 1,21 ipv 2,20371 (gulden zou nog maar 55% zijn tov toen). Dus €10, moet je dan vergelijken met Hfl 12,10

  27. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Ik vind 4,99 ook aan de goedkope kant. Het is een tientje per maand, waar kun je nou over klagen?

    Origineel geplaatst door Maurice

    Komt niet uit het gulden tijdperk neem ik aan? €10,- =x2 10% = 22,- per maand vind ik veel. (ja ik blijf terug kijken naar de gulden kan t niet helpen ben er mee opgegroeid )
    Weet ook wel dat artiesten enzo betaald moeten worden maar gezien er miljoenen apparaten zijn waar die dienst op aangeboden worden kan met €4,99 ook. Nog maals mijn mening daar kan en mag iedereen anders over denken natuurlijk en dat waardeer ik.

    Ik kom wel uit het gulden tijdperk en kan me goed herinneren dat je een langspeelplaat kon kopen voor fl 20. Toen de cd kwam werd dat ineens fl 39,95 voor een cd met gemiddeld 15 nummer. Hoeveel is dat omgerekend in €? Daarmee is Apple Music dus niet zo duur.

  28. Ik gebruik apple music 4 maanden – waarvan 3 gratis en 1 van een itunes kaart – om te proberen het bevalt me goed. ik luister nu en doe veel meer met muziek : albums, en playlist toevoegen, beats 1 luisteren. connect checken ik doe het allemaal. voorheen zat ik bij spotify. werkt ook heel goed maar ik vindt de indeling wat chaotisch. daarom kies ik voor die ander. en die bugs neem ik wel voor lief : de dienst moet nog groeien a la spotify zo ook de interface. ook ik vind 10 euro per maand duur maar daar krijg je wel wat voor terug : apple music moet ook alle artiesten betalen vergeet dat niet. ik zie apple later – als ze slim zijn – een samenwerking aangaan met ziggo 😉

  29. 7% van 15 miljoen inwoners is 1 miljoen betalende Spotify abonnees in Nederland, en ik ken niemand die het heeft. Bijzonder…

  30. Betaald Spottify gebruiker. Eerst zelf een premium abbo, maar na overstap naar KPN via KPN. Werkt prima voor mij, geen behoefte om Apple music uit te proberen. Spottify werkt ook fijn op mijn Squeezebox systemen die her in der in huis staan.

  31. @Karsten: Hoe heb je Apple Music al 4 maanden kunnen proberen? Is pas sinds 30 juni.

  32. @iFreek: 7% van de mensen die gebruik maakt van een streaming muziekdienst is een betalende Spotify gebruiker.

  33. Zolang ik klant bij KPN ben zal ik geen gebruik maken van Apple Music. ‘Gratis’ Spotify als het kan waarom dan betalen.

  34. Spotify ga ik opzeggen. Ik heb Apple Music nu goed in de vingers en bij mij heeft hij mijn muziekbibliotheek netjes geïntegreerd.
    Daarnaast is het pas net gelanceerd dus opstartsnelheid van nummers zal nog verder verbteren.
    Spotify heb ik lang gebruikt, was in he tbegin ook niet zo goed als nu.

  35. By Apple Music vind ik de persoonlijke suggesties geniaal. Als je tenminste je meest favoriete artiesten volgen gaat, want met de rode bolletjesmethode vind je ze niet. De suggesties verbazen me elke dag doordat ik haarfijn nummers voorgeschoteld krijg die ik erg goed vind maar waar ik al lang niet meer aan gedacht had. (Geen CD’s van gekocht).
    Ik heb wel iCloud synchronisatie uitgezet, want wil niet dat mijn foto’s en bijzondere versies van veel nummers in mijn eigen lijsten wordt vervangen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.