BBC-News-icon

Met BBC News stel je nu zelf je nieuwsoverzicht samen

BBC News is compleet vernieuwd en laat de lezer voortaan beslissen welk nieuws hij te zien krijgt in het nieuwe My News. Daarnaast is het nieuwsaanbod van de app uitgebreid.

BBC-News-icon

BBC laat de lezer voortaan kiezen welk nieuws hij te zien krijgt in de vernieuwde internationale BBC News-app. Op die manier lees je alleen het nieuws dat jij interessant vindt. Daarnaast is het beschikbare aanbod van afbeeldingen, video’s en audio verder uitgebreid.

De app is opgedeeld in verschillende tabbladen, waarvan My News de interessantste is. Aan de hand van een keuzemenu stel je daar handmatig in welke onderwerpen daar in verschijnen. Vergelijk het met Spotter, waarbij nu uiteraard alleen het nieuws van de BBC verschijnt.

Lees ook: Spotter laat alleen nieuws zien dat jij belangrijk vindt

Zelf onderwerpen kiezen in BBC-app

Je kiest dus zelf over welke onderwerpen je wilt lezen. Denk hierbij aan gezondheid, technologienieuws en nieuws voor aparte werelddelen. Zo kun je ervoor zorgen dat My News bijvoorbeeld alleen nieuws laat zien dat over Europa en gezondheid gaat. Handig, want zo sneeuwen deze berichten niet onder door de dagelijkse stroom aan andere actualiteiten.

My News komt dan ook vooral van pas als je een keer per dag snel op de hoogte wilt zijn van bepaalde nieuwsonderwerpen. Het enige nadeel is dat alle onderwerpen die je toevoegt aan My News ook in de balk bovenin de app verschijnen. Met meer dan tien onderwerpen kan het dus flink scrollen worden om bij de juiste aan te komen.

BBC-News-Video BBC-My-News

BBC ook voor algemeen nieuws

Ook als je het algemene BBC-nieuws wilt volgen, ben je bij BBC News aan het juiste adres. Zo is vanuit de app nu het volledige aanbod van video- en audiomateriaal beschikbaar en kun je live meeluisteren met BBC World Service Radio.

De video’s zijn nu geoptimaliseerd om op mobiele apparaten af te spelen en via de bijbehorende Apple Watch app blijf je ook op je smartwatch op de hoogte van het laatste nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2015, 10:45
Categorie Apps
Onderwerpen bbc, nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.