Maak 360-graden video's met Splash.

Met Splash maak je 360 graden-video’s, geschikt voor VR

Splash maakt het makkelijk om 360-graden video's te bekijken en zelf te maken. Een speciale VR-modus zorgt ervoor dat je de filmpjes ook met een Google Cardboard kunt bekijken.

Maak 360-graden video's met Splash.

Virtual Reality wordt steeds populairder, zeker nu de eerste volwaardige VR-headsets dit jaar op de markt verschijnen. Dit is dus hét moment om een indrukwekkende 360 graden-video’s te maken die je het beste door de lens van een VR-bril kunt bekijken. Nieuwe iOS-app Splash komt dan ook als geroepen, met uitgebreide opties om een 360 graden-video in elkaar te zetten.


Na het installeren van de gratis app, zul je een account aan moeten maken om Splash te gebruiken. Dit kan door met je Facebook-account in te loggen, of door je e-mailadres door te geven. Wij kozen voor de laatste optie en konden binnen een paar seconden aan de slag.

Bekijk 360-graden video’s in Splash

Splash (link) heeft een ingebouwd sociaal netwerk waar je de populairste Splash-video’s kunt bekijken. Een mooie manier om kennis te maken met de app en de mogelijkheden ervan. Zo zagen we een video van een VR-evenement, en een 360 graden shot van een hotelkamer in Amerika. Als je iets ziet wat je bevalt kun je dubbel tikken om een hartje uit te delen, in de stijl van Periscope.

Bekijk een Splash-video vanuit de app. Het kan even duren om zelf een 360-graden video in elkaar te zetten.

Hoewel je deze filmpjes kunt bekijken door met je iPhone rond te draaien, komen de opnames het beste tot zijn recht als je het kleine VR-headset pictogram aantikt. Hierdoor wordt het beeld in tweeën gesplitst, zodat je een VR-headset zoals de Google Cardboard of de Dodocase.

Opnames maken in Splash kan even duren

Het bekijk van 360-graden video’s is leuk, maar Splash is natuurlijk vooral bedoeld om zelf aan de slag te gaan. Door op het groene videocameraatje te tikken legt Splash stap voor stap uit hoe je de beste 360-graden opnames maakt. Je kunt ervoor kiezen om je omgeving vast te leggen door steeds een foto of video te nemen en vervolgens je iPhone te verplaatsen.

Zo vul je langzaam maar zeker een veld waar anderen in rond kunnen kijken. Dit proces kan best wat tijd in beslag nemen, dus is het belangrijk dat de omgeving zo stil mogelijk blijft staan. Zo voorkom je gekke opnames waarin mensen twee keer in de foto verschijnen. Na afloop kun je jouw creatie opslaan of direct delen via Facebook of Splash.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2016, 12:58
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, virtual reality
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.