App Store algoritme stuk

Phil Schiller gaat foute lijstjes in App Store oplossen

Phil Schiller gaat een jarenlang probleem met de App Store-algoritmes onderzoeken. In de Nederlandse App Store krijg je alleen aanbevolen apps met cijfers in de naam te zien.

App Store algoritme stuk

Als je de afgelopen tijd in de App Store een paar leuke games wilde opzoeken, dan zul je hebben gezien dat er iets mis is. Je krijgt geen aanbevelingen of lijstjes met nieuwe apps te zien, maar alleen games met een cijfer in de naam, zoals +114+, 66666, 48 en 2048!!!. Ook in de Nederlandse App Store is dat het geval. De fout was al in 2013 opgemerkt, maar Apple-topman Phil Schiller heeft nu aangekondigd dat hij het nu echt gaat onderzoeken.

Er zijn nog wel meer langlopende problemen met games. Zo is Game Center al maandenlang ‘kapot’ waardoor spelers hun statistieken niet te zien krijgen.

App Store algoritme stuk: dobbelspellen App Store-algoritme stuk: avonturengames

Rare lijstjes met nieuwe apps

Het probleem met de App Store-lijstjes kwam recent in het nieuws, ook al bestaat het probleem al langere tijd. Ontwikkelaars vinden het vooral vervelend dat nagemaakte apps zoals 2048!!! extra in het zonnetje worden gezet, terwijl de originele game 2048 nergens te bekennen is. De veelal Aziatische ontwikkelaars halen allerlei trucs met leestekens en cijfers uit, om maar te zorgen dat ze vooraan in de rij staan.

App Store algoritme stuk: rollenspel App Store algoritme stuk: gezinsgames

Het bizarre is dat Apple eigen redacteuren in dienst heeft, die moeten zorgen dat er bij de secties ‘Nieuw’ en ‘Trending’ leuke apps staan die mensen graag willen ontdekken. In iTunes op de desktop lijkt het probleem niet te bestaan, maar op de iPhone zijn de lijstjes totaal onbruikbaar. Wat het extra bizar maakt is dat buitenstaanders Apple erop moeten wijzen dat het probleem nog steeds niet is opgelost. Misschien komt dat, omdat de weergave in de Amerikaanse App Store wel klopt. In andere landen, zoals Canada en Nederland, zie je de alfabetische lijst waardoor je alleen apps te zien krijgt met cijfers in de naam.

Lisa Brester van Mozilla en ontwikkelaar Wesley Dyson van Screenshot++ waarschuwden Apple-topman Phil Schiller, dat er nu vooral nagemaakte apps voor het voetlicht worden gebracht.

Phil Schiller: algoritme App Store

Phil Schiller, die tegenwoordig verantwoordelijk is voor de App Store, heeft via Twitter beloofd dat hij er iets aan gaat doen. Toen het probleem drie jaar geleden al werd gemeld bij Apple, concludeerde een medewerker dat het inmiddels was opgelost. Maar waarschijnlijk keek de medewerker alleen in de Amerikaanse App Store, waar het probleem niet bestaat. Schiller heeft wat de App Store betreft sinds december 2015 het stokje overgenomen van Eddy Cue, die zich tegenwoordig meer richt op de muziekdienst Apple Music. Tot nu toe is er al enige verbetering te merken; zo wordt het overzicht van beste nieuwe apps niet meer wekelijk maar vrijwel dagelijks vernieuwd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2016, 14:39
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen app store, phil schiller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.