TomTom GO Mobile, foto door iCulture

Bestaande TomTom-gebruikers kunnen nu overstappen voor drie jaar gratis TomTom GO

TomTom is gestart met het overstapprogramma waarmee bestaande gebruikers over kunnen stappen naar de nieuwe TomTom GO-app. Hierdoor kunnen ze drie jaar lang gratis gebruik maken van alle functies van de app.

TomTom GO Mobile, foto door iCulture

De gloednieuwe TomTom GO app is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar en dat betekent dat bestaande gebruikers van de huidige TomTom-apps eindelijk de kans hebben om over te stappen. In dit artikel vind je een stappenplan met uitleg hoe de overstap werkt.

Zodra je de nieuwste versie van de TomTom-apps geïnstalleerd hebt, kun je via de instructies die op het scherm verschijnen gratis de overstap maken naar TomTom GO (link). Bestaande leden krijgen hiermee drie jaar lang een lidmaatschap op TomTom GO, zodat ze alle functies kunnen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan file-info en updates voor kaarten.

Zodra je TomTom GO opent verschijnt er een aanbod om over te stappen. In de oude TomTom-app kun je overstappen naar GO.

Zo stap je over naar TomTom GO

Om van een oude TomTom-app over te stappen naar TomTom GO zul je allebei de apps al op je iPhone moeten installeren. Controleer of je de nieuwste versies van de apps hebt, en volg daarna het onderstaande stappenplan.

  1. Open TomTom GO na het installeren van de nieuwste update.
  2. Als je een bestaande TomTom-gebruiker bent, verschijnt er automatisch een venster in beeld met de tekst ‘gratis upgrade’.
  3. Volg de instructies op het scherm, waarna de oude TomTom-app geopend wordt.
  4. Tik op de Gratis-knop naast het TomTom GO logo en meld je aan met je account.
  5. Log in met je Apple ID om de gratis aankoop te voltooien.
  6. Keer nu terug naar de TomTom GO-app, log in met je account en je kunt nu drie jaar lang gratis van alle functies gebruik maken.

TomTom slaat met GO een nieuwe weg in. Het is een gratis app, die het in plaats van een eenmalige aankoop van een abonnement moet hebben. Door bestaande gebruikers een driejarig abonnement te geven, moet dit de overstap wat aantrekkelijker maken. Na deze drie jaar zullen ook bestaande gebruikers dus moeten gaan betalen.

In de app zie je de voorwaarden van het driejarige abonnement. Bevestig je aankoop om de overstap af te ronden.

Start TomTom GO niet vlekkeloos

De komst van TomTom GO had nogal wat hobbels in de weg. Zo verdwenen de oude TomTom-apps ineens uit de App Store, waardoor bestaande gebruikers geen nieuwe bundels voor verkeers- en flitserinformatie konden afsluiten. Na de nodige ophef zette TomTom de apps weer terug. Ze beloofden ze dat er rond 15 maart een overstapprogramma zou komen.

TomTom GO is sinds februari al in Nederland te gebruiken; vanaf vandaag is de nieuwe navigatie-app ook wereldwijd beschikbaar. Wij kregen de kans om uitgebreid met de app aan de slag te gaan. In onze review lees je over de duidelijke interface en de mogelijkheid om de app gratis uit te proberen, maar dat deze nieuwe indeling van de app wel even wennen zal zijn voor oudgedienden.

Bedankt voor de tip en medewerking Rolf!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2016, 11:10
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.