Dodocase SmartVR viewer

Dodocase maakt opvouwbare SmartVR-bril voor iPhones

Dodocase heeft een virtual reality-bril aangekondigd met de naam SmartVR. De maker van hoesjes in de vorm van oude boeken ziet in virtual reality een nieuwe markt.

Dodocase ken je van de klassieke hoesjes, die eruit zien als een versleten boek. Toch wagen ze zich nu aan een product dat niet uit de vorige eeuw lijkt te zijn weggelopen, maar dat hypermodern is: een virtual reality-bril.

Dodocase heeft al heel wat ervaring met het maken van accessoires voor de iPhone. Toch durven ze de fabricage van deze VR-bril niet zomaar aan. Ze zijn een campagne gestart om geld in te zamelen voor de productie. Blijkt er genoeg vraag te zijn, dan gaan ze de VR-bril maken, die de naam SmartVR heeft gekregen.

Eigenlijk is de VR-bril van Dodocase niet eens zo ‘smart’. Er zit geen intelligentie in, maar het is eerder een fraai uitgevoerde en waterbestendige variant op de Google Cardboard-brillen. SmartVR zit comfortabeler op je neus en is makkelijk mee te nemen omdat je het opvouwt zoals een bril. Door de eenvoudige techniek is de SmartVR een stuk goedkoper dan brillen zoals de Oculus Rift en HTC Vive. Elke smartphone die maximaal 12,5mm dik is past erin, ook de iPhone 6s.

Dodocase SmartVR viewer

28 dollar via Indiegogo
SmartVR gaat uiteindelijk $40 kosten, maar vroege geïnteresseerden kunnen er eentje voor $28 in huis halen via de Indiegogo-campagne die momenteel loopt. Vanaf juni worden de eerste exemplaren uitgeleverd, als alles volgens verwachting verloopt.

Dodocase SmartVR met iPhone

Het lijkt misschien alsof Dodocase er wat achteraan hobbelt door nu ook een VR-bril aan te kondigen. Maar eigenlijk waren ze er al veel langer mee bezig. In 2014 was Dodocase de eerste ‘Works with Google Cardboard’-partner. Van die kartonnen brillen zijn al een half miljoen stuks verkocht, die door het gebruik van karton niet zo lang meegaan. Vandaar dat Dodocase nu een exemplaar wil maken waar je wat langer plezier van hebt. In ieder geval is de markt voor dit soort brillen groter dan voor de 800 euro kostende VR-headsets. Bovendien vind je in de App Store tientallen apps die je in combinatie met de SmartVR kunt gebruiken. Dodocase verwacht dat de bril vooral gebruikt zal worden voor ‘snackcontent’, korte virtual reality-filmpjes.

Dodocase SmartVR in gebruik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2016, 11:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.