Zo kan Speed Shift toekomstige MacBooks sneller en energiezuiniger maken

Een snellere en energiezuinigere MacBook, dat willen we allemaal wel. De nieuwe MacBook kan voordeel halen uit de techniek genaamd Speed Shift, een onderdeel van de nieuwe Skylake-processor.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MacBook Gold & Space Grey
Vorig jaar maart lanceerde Apple de vernieuwde MacBook (en later de nieuwe MacBook Pro’s), maar dit jaar is het nog opvallend stil rondom Apple’s MacBook-lijn. Er wordt de komende tijd wel een vernieuwing verwacht op het gebied van MacBooks en dan vermoedelijk met de nieuwste Skylake-processor. De MacBook kan bovendien zuiniger en sneller worden dankzij een techniek genaamd Speed Shift.


De nieuwste MacBook krijgt waarschijnlijk de codenaam MacBook9.1, een stap hoger dan de MacBook8.1 van vorig jaar. Verwijzingen naar deze nieuwe MacBook zijn gevonden in El Capitan in combinatie met een techniek genaamd Speed Shift. Speed Shift is een onderdeel van de nieuwe Intel Skylake-processor. Maar wat doet Speed Shift precies?

Bekijk ook

Wat is Apple in 2016 van plan met de MacBooks?

Wat kunnen we verwachten van Apple's MacBooks in 2016? We zetten de geruchten op een rijtje van de MacBook Air, MacBook Pro en 12-inch MacBook en blikken ook al voorzichtig vooruit.

Speed Shift: processor schakelt sneller

Dankzij Speed Shift kan de processor een stuk sneller reageren op prestatieverbeteringen, bijvoorbeeld zodra er zwaardere taken uitgevoerd moeten worden. Met Speed Shift wordt ook de performance zelf verbeterd, doordat het niet meer eerst aangestuurd hoeft te worden door het besturingssysteem maar door de processor zelf. Dankzij Speed Shift is de processor ook een stuk energiezuiniger, doordat hij zelf kan bepalen hoeveel stroom hij nodig heeft.

Nieuwe MacBook gevonden in code.

Bovendien zorgt een snellere processor er ook voor dat de zware taak sneller uitgevoerd wordt, zodat de processor sneller terug kan keren naar zijn normale staat. Ook dit bespaart energie, waardoor de accu van een MacBook langer mee kan dan voorheen.

Speed Shift van Intel.

Voorheen was deze Speed Shift-techniek alleen beperkt tot Windows-computers met Windows 10, maar het lijkt er nu dus op dat ook de toekomstige MacBook deze functie gaat krijgen. De eerste Skylake-processor in een MacBook wordt in de eerste helft van dit jaar verwacht, zo bleek eind vorig jaar al. Wel zijn de meest recente iMac’s uitgerust met Skylake-chips. Bovendien gaan er al een tijd geruchten dat Apple op de WWDC de nieuwe MacBook Air uit de doeken zal doen.

Bekijk ook

'Apple onthult dunnere 13- en 15-inch MacBook Air op WWDC 2016'

Volgens Taiwanese bronnen onthult Apple tijdens WWDC 2016 een nieuwe versie in de MacBook Air-lijn. Zowel het 13- als het 15-inch model zou een upgrade krijgen.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.