MacBook Gold & Space Grey

Zo kan Speed Shift toekomstige MacBooks sneller en energiezuiniger maken

Een snellere en energiezuinigere MacBook, dat willen we allemaal wel. De nieuwe MacBook kan voordeel halen uit de techniek genaamd Speed Shift, een onderdeel van de nieuwe Skylake-processor.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

MacBook Gold & Space Grey
Vorig jaar maart lanceerde Apple de vernieuwde MacBook (en later de nieuwe MacBook Pro’s), maar dit jaar is het nog opvallend stil rondom Apple’s MacBook-lijn. Er wordt de komende tijd wel een vernieuwing verwacht op het gebied van MacBooks en dan vermoedelijk met de nieuwste Skylake-processor. De MacBook kan bovendien zuiniger en sneller worden dankzij een techniek genaamd Speed Shift.

De nieuwste MacBook krijgt waarschijnlijk de codenaam MacBook9.1, een stap hoger dan de MacBook8.1 van vorig jaar. Verwijzingen naar deze nieuwe MacBook zijn gevonden in El Capitan in combinatie met een techniek genaamd Speed Shift. Speed Shift is een onderdeel van de nieuwe Intel Skylake-processor. Maar wat doet Speed Shift precies?

Speed Shift: processor schakelt sneller

Dankzij Speed Shift kan de processor een stuk sneller reageren op prestatieverbeteringen, bijvoorbeeld zodra er zwaardere taken uitgevoerd moeten worden. Met Speed Shift wordt ook de performance zelf verbeterd, doordat het niet meer eerst aangestuurd hoeft te worden door het besturingssysteem maar door de processor zelf. Dankzij Speed Shift is de processor ook een stuk energiezuiniger, doordat hij zelf kan bepalen hoeveel stroom hij nodig heeft.

Nieuwe MacBook gevonden in code.

Bovendien zorgt een snellere processor er ook voor dat de zware taak sneller uitgevoerd wordt, zodat de processor sneller terug kan keren naar zijn normale staat. Ook dit bespaart energie, waardoor de accu van een MacBook langer mee kan dan voorheen.

Speed Shift van Intel.

Voorheen was deze Speed Shift-techniek alleen beperkt tot Windows-computers met Windows 10, maar het lijkt er nu dus op dat ook de toekomstige MacBook deze functie gaat krijgen. De eerste Skylake-processor in een MacBook wordt in de eerste helft van dit jaar verwacht, zo bleek eind vorig jaar al. Wel zijn de meest recente iMac’s uitgerust met Skylake-chips. Bovendien gaan er al een tijd geruchten dat Apple op de WWDC de nieuwe MacBook Air uit de doeken zal doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2016, 11:39
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen intel, macbook, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.