‘Apple onthult dunnere 13- en 15-inch MacBook Air op WWDC 2016’

Volgens Taiwanese bronnen onthult Apple tijdens WWDC 2016 een nieuwe versie in de MacBook Air-lijn. Zowel het 13- als het 15-inch model zou een upgrade krijgen.

macbook air

Het duurt nog even voordat Apple weer een WWDC organiseert (meestal in juni), maar de eerste geruchten over mogelijke aankondigingen druppelen al binnen. Zo beweren anonieme bronnen dat we een nieuwe MacBook Air te zien krijgen.


Volgens het Taiwanese Economic Daily News worden deze MacBooks (nog) dunner dan de vorige MacBook Air. Ook zijn ze voorzien van ‘volledig herziene’ interne onderdelen die op dit moment ontwikkeld worden.

De 12-inch MacBook achterna?

Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat de nieuwe MacBook Air gebruik maakt van technieken die de 12-inch MacBook zo dun maken, zoals het plattere toetsenbord. Als de MacBooks in juni onthuld worden, zouden ze in de periode tussen juli en september 2016 in de winkels moeten liggen.

Bekijk ook

Apple introduceert 12-inch MacBook

Apple heeft tijdens het Spring Forward-event de 12-inch MacBook onthuld. Daarmee is de MacBook compacter dan ooit: slechts 13,1mm dun!

Het gerucht druist tegen de verwachtingen van sommigen in, die denken dat de nieuwe 12-inch MacBook uiteindelijk de MacBook Air gaat vervangen. Zoals het er nu uitziet houdt Apple in ieder geval in 2016 nog vast aan de drie verschillende MacBooks.

Zo kun je het 12-inch model met USB C vooral gebruiken voor onderweg, is de MacBook Air voor mensen die hem vooral in hun vrije tijd gebruiken, en is de MacBook Pro bedoeld voor gebruikers die hem ook op hun werk als primaire computer gebruiken.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of Apple op WWDC 2016 inderdaad een nieuwe MacBook Air laat zien. Maar juni is nog ver weg, dus zijn er genoeg kansen voor andere geruchten om het bestaan van de MacBooks te bewijzen.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.