Radiogolven-app door Richard Vijgen

Deze app maakt radiogolven zichtbaar

Met de app Architecture of Radio kun je radiogolven in jouw omgeving zien, van gsm-masten, Wi-Fi-routers en satellieten. Binnenkort te downloaden op jouw iPad.

De Nederlandse kunstenaar Richard Vijgen heeft een app gemaakt waarmee je radiogolven van dataverkeer kunt zien. Op het scherm zie je de realtime visualisaties van signalen die gsm-masten, Wi-Fi-routers, communicatie-, navigatie- en observatiesatellieten en dergelijke uitzenden. Het doel is om een beeld te geven van de onzichtbare wereld rondom ons, waarvan we zo afhankelijk zijn geworden om met elkaar te communiceren.

Radiogolven-app door Richard Vijgen

Architecture of Radio

Het project heet Architecture of Radio en werkt via een iPad-app, die nog tot en met eind januari 2016 te bekijken is in het Centrum voor Kunst en Mediatechnologie (ZKM) in Karlsruhe, Duitsland. Het idee voor het project ontstond toen Richard zich realiseerde dat we constant omringd worden door onzichtbare signalen, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Vijgen gaat de app in december 2015 op de iPad uitbrengen en in januari volgend jaar staat de release voor Android gepland.

Hoe de app precies werkt, is onbekend. In ieder geval maakt de app gebruik van je locatie. De versie van de app die in het museum in Duitsland te zien is is speciaal gemaakt om ook de communicatiesignalen via kabels weer te geven.

Radiogolven zichtbaar maken met Architecture of Radio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2015, 18:27
Categorie Apps
Onderwerpen golf, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.