Snoov voor oplaadstations voor elektrische auto's.

Smoov brengt oplaadpalen voor elektrische auto’s in kaart

De nieuwe app Smoov moet het een stuk eenvoudiger maken om je elektrische auto op te laden. Met de app zie je niet alleen welke oplaadpunten er zijn, je kunt het opladen ook activeren en via de app betalen.

Snoov voor oplaadstations voor elektrische auto's.
Het opladen van elektrische auto’s moet veel makkelijker kunnen, moeten de makers van de nieuwe app Smoov (link) gedacht hebben. Dankzij Smoov van Allego hoef je je niet meer druk te maken om bezette laadpalen, want de app werkt samen met allerlei oplaadpalen van verschillende aanbieders. Markeer je favoriete laadpalen, betaal via de app en zie hoelang het duurt voordat je auto opgeladen is.

Makkelijker je auto opladen met Smoov

Als je een elektrische auto hebt, kan het vervelend zijn als bijvoorbeeld je favoriete laadpaal bezet is of als je ver moet rijden om bij een laadpaal te komen. Smoov brengt laadpalen in kaart maar doet nog veel meer. Door met de app de QR-code op de paal te scannen, kun je beginnen met opladen. Je plaatst je laadpas in de app of betaalt met je gewone betaalpas. Vervolgens kun je in de app zien hoe lang het duurt voordat je auto opgeladen is, wat het maximale vermogen van de paal is en nog veel meer verschillende statistieken.

De app laadt zien of een laadpaal bezet is, zodat je niet voor niks naar een oplaadpunt rijdt. Door een oplaadstation als favoriet te markeren, kun je direct vanuit het menu zien of deze beschikbaar is en hoe ver weg hij van je huidige locatie staat. Door een paal te monitoren, kun je zelfs zien hoeveel mensen de paal als favoriet gemarkeerd hebben. De app verstuurt je een melding zodra je auto opgeladen is en wanneer je favoriete oplaadpunt vrijgekomen is.

Op dit moment werkt Smoov alleen bij oplaadpalen in Nederland, maar binnenkort moet het ook mogelijk zijn om de app te gebruiken bij Allego-palen in België en Duitsland. Ook het reserveren van een oplaadpunt en het geven van voordeelacties liggen voor Smoov in het verschiet.

Deze week kwam het bericht dat Apple zelf onderzoek doet naar oplaadstations voor elektrische auto’s. Apple wil weten hoe je elektrische auto’s het beste kunt opladen, mogelijk voor haar eigen aanstaande elektrische Apple Car.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 mei 2016 om 15:00
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.