Octagon-appicoon.

Draai de wereld rond in Octagon, Apple’s nieuwe gratis App van de Week

Octagon is door Apple uitverkozen tot de nieuwe gratis App van de Week. Octagon is een automatische platformgame, waarin je de wereld moet kantelen en draaien om het balletje op de baan te houden.

Octagon-appicoon.Een nieuwe vrijdag, dus weer een nieuwe gratis App van de Week. Apple heeft ook deze week weer een spelletje in het zonnetje gezet, want het gaat om de snelle platformgame Octagon link). Het spelletje heeft qua gameplay wat weg van Temple Run, maar is een stuk dynamischer en pittiger en heeft een futuristische look.

Het balletje laten rollen in Octagon

In Octagon, een ander woord voor achthoek, bestaat elk level uit acht vlakken waar je het balletje over moet begeleiden door de wereld te kantelen. In de game rolt de bal vanzelf, waardoor je je alleen maar hoeft te focussen op het op de baan blijven. Door naar links, rechts en omhoog te vegen, verplaats je het perspectief en zorg je ervoor dat je obstakels ontwijkt en gaten overbrugt.Elk level in Octagon duurt een minuutje, waardoor het een razendsnel spelletje is. De levels worden al snel behoorlijk pittig, maar door de verslavende factor wil je wel door blijven spelen.

Naast de klassieke modus bevat het spel ook een stand met een eindeloos level waar je zo ver mogelijk moet zien te komen en zijn er dagelijkse uitdagingen. Het spel heeft een nachtmodus, waardoor de omgeving van de levels donker gekleurd zijn. Bovendien wordt een externe controller ondersteund, al is dit door de eenvoudige besturing niet echt nodig. Verder werkt de game met Game Center en kun je je levels opslaan dankzij ReplayKit. Met de widget in het Berichtencentrum zie je de huidige stand van zaken in de ranglijsten.

Octagon is beschikbaar voor zowel de iPhone als iPad en kost normaal gesproken. Het spelletje kost normaal €1,99, maar is nu geheel gratis te downloaden. De app bevat geen in-app aankopen, waardoor je na het downloaden direct van alle content kunt genieten. Octagon is ook nog beschikbaar voor de Mac (link) en is ook daar gratis te downloaden. Deze versie bevat wel in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2016, 13:56
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.