Reacties voor: Fietsen met je iPhone onveilig? Niet met deze slimme jas

Fietsen met je smartphone kan gevaarlijke situaties opleveren, maar de Smart Jacket maakt van je telefoon juist een handig hulpmiddel. Zo kun je een route plannen met je telefoon, zodat je jas door middel van verlichting aan medeweggebruikers de richting aangeeft.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Als fietser zie ik het wel zitten. Alleen als je een rugtas op heb zul je als bestuurder van een auto weinig van je richting zien. Verder een mooi idee.

    Nog beter, geen smartphone gebruiken in het verkeerd

  2. Leuk bedacht, maar als je een bocht maakt steek je toch ongeacht of je je telefoon gebruikt gewoon je hand uit? En in een bocht let ik als ik de telefoon gebruik even op de weg.

  3. Of je telefoon gewoon niet pakken is helemaal niet moeilijk ๐Ÿ™‚

  4. Hoop dat de middelvinger niet ontbreekt.

  5. Jammer genoeg zie je de fietser in dit filmpje ook weer verschillende keren afslaan zonder om te kijken, de belangrijkste oorzaak van ongelukken met fietsers. Je jas kan het nog zo mooi aangeven, maar als er vlak achter je een auto zit kun je niet zomaar ineens naar links afslaan.

  6. Eerst even kijken of je kunt afslaan is misschien wat handiger dan op je iPhone kijken.(vooral naar links als je evt ingehaald wordt en naar rechts om voetgangers voor te laten) En dan nog even een vinger/arm uitsteken om te laten zien wat je wil gaan doen..

  7. Sorry. Maar er is laatst ook op indiegogo en kickstarter een gelijkwaardig project gestart. Dus het idee is niet origineel.

  8. Geniaal bedacht. Geweldige toepassingen mogelijk met dit idee …

  9. Levensgevaarlijk…route instellen en vervolgens omdat jij je eigen wijk het beste kent een andere route nemen. Dus auto bestuurder denkt dat je rechtdoor gaat, maar je slaat linksaf…
    Leuk idee, maar de uitwerking iets minder ben ik bang voor.

  10. Laat ik nu alleen op de fiets zitten als het erg mooi weer is en ik geen jas nodig heb…. ๐Ÿ˜Ž

  11. Werkt leuk, totdat je met een rugtas wil fietsen………

  12. Wat veel beter zou werken is inderdaad de berichtjes op je jas laten zien, dan gebruikt niemand zijn telefoon meer in het verkeer als iedereen mee kan lezen… Oh wacht.. Of is dat dan weer onveilig voor de overige weggebruikers die afgeleid raken omdat ze die berichtjes zitten te lezen.. Duivels dilemma ๐Ÿ˜‚

  13. Ze bedenken ook de gekste dingen

  14. Valt trouwens wel op dat de jas 15 april te zien is en niet op 1 april..

  15. Wat is er mis met je hand uitsteken om aan te geven waar je heen gaat in plaats van deze onzin?

  16. Waarom kan zo’n app gewoon niet gebruikmaken van de gyroscoop in je iPhone? Die meet toch constant bewegingen, kijk maar eens naar je kompas of waterpas als je wil weten hoe precies het is. Als dat al het geval is en de app “weet” dat je telefoon bijvoorbeeld in je rechterbroekzak zit, dan weet ie ook welke kant je afbuigt. Misschien geeft ie t dan een beetje laat aan, maar je hoeft er in ieder geval niet per se een app voor in te stellen. Alleen maar onhandig. Aanzetten dat ding en fietsen maar. Hopsakee.

  17. Ik heb het toch meer voor dit systeem. En komt in mei op de markt.

  18. Het is wel jammer dat de fietser de basisregels van het verkeer nog niet beheerst, namelijk bij elke zijwaartse verplaatsing behoor je richting aan te geven! Dus je klauw uitsteken, dank u.

  19. Origineel geplaatst door Kees
    Wat is er mis met je hand uitsteken om aan te geven waar je heen gaat in plaats van deze onzin?

    Wat is er mis met iemand opbellen langs de kant van de weg, stilstaand?

  20. Ben blij dat ze een Samsung S6 edge hebben gebruikt in t filmpje, dus mocht t fout zijn gegaan lag het sowieso niet aan de iPhone ๐Ÿ™‚

  21. Het filmpje laat precies het probleem zien: geen richting aangeven en niet omkijken maar domweg afslaan. Je kunt technologie ook inzetten voor een feilloos voorlicht, zodat fietsers zichtbaar zijn. Deze technologie helpt niet om menselijke fouten te omzeilen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.