Tofu Authenticator voor de iPhone.

Tofu Authenticator is een open-source app voor tweestapsverificatie

Tofu Authenticator is een handige app waarmee je inlogcodes kunt genereren voor verschillende online diensten die tweestapsverificatie ondersteunen. De app is open-source, zodat iedereen in de bron van de app kan kijken.

Tofu  Authenticator voor de iPhone.
Veiligheid staat voor alles, zeker in de digitale wereld. Het beschermen van je online accounts kan door middel van tweestapsverificatie en veel online diensten bieden inmiddels deze extra veilige manier van inloggen. Hierdoor moet je naast je eigen wachtwoord een extra code invullen om in te loggen. Tofu Authenticator is een nieuwe open-source app die deze codes voor jou genereert, zodat je deze niet per sms hoeft te ontvangen.

Inlogcodes voor Google, Facebook, Dropbox en meer

Apps die toegangscodes genereren voor online diensten zijn niet nieuw. Google heeft zelf de app Google Authenticator (link), een app die ook werkt met andere diensten buiten Google om. Tofu Authenticator doet eigenlijk hetzelfde, maar is open-source. Het voordeel hiervan is dat je zelf de broncode van de app in GitHub kunt inzien.

Tofu Authenticator laat je inloggen in verschillende diensten. Een dienst toevoegen aan Tofu Authenticator.

Tofu Authenticator werkt met verschillende online diensten, zoals die van Google (waaronder dus YouTube), Dropbox, Facebook en nog veel meer. Elke dienst die het toestaat om een app te gebruiken om inlogcodes te genereren, werkt met Tofu Authenticator.

Bij het toevoegen van diensten aan de app, kun je kiezen voor verschillende opties. Het handigst is om de weergegeven QR-code te scannen, die je krijgt zodra je tweestapsverificatie in wilt stellen in de desbetreffende dienst. Vervolgens tik je de zes- of achtcijferige code in om het gebruik van de app te bevestigen. Je kunt accounts ook handmatig toevoegen door de nodige gegevens in te voeren.

Tofu Authenticator werkt met zowel zes- als achtcijferige codes. Een code kan tijdgebonden zijn, maar de app ondersteunt ook codes die enkele keren ingevuld kunnen worden. Het voordeel is bovendien dat je Tofu Authenticator ook offline kan gebruiken, waardoor je altijd de juiste codes bij de hand hebt. Een nadeel is wel dat de app alleen beschikbaar is voor de iPhone. Bovendien werkt de app niet samen met de tweestapsverificatie van je Apple ID, omdat je daar enkel en alleen codes kan ontvangen als pushbericht of sms-bericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2016, 18:41
Categorie Apps
Onderwerp tweestapsverificatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.