Reacties voor: ‘Philips Hue in bijna de helft van Nederlandse huishoudens met slimme verlichting’

Uit onderzoek blijkt dat 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens slimme verlichting hebben. Philips Hue is met bijna de helft van alle huishoudens verreweg de populairste keuze voor slimme lampen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Ook sinds een paar maanden om. Het werkt verslavend. Elke keer wil je een lampje erbij. Het is, zeker in deze tijden dat we veel thuis zitten, leuk om met de sfeer in huis te spelen door middel van kleuren. Vooral tijdens het thuiswerken met geconcentreerd licht, en na het werken de sfeer aanpassen.

  2. 6300 mensen is niet echt een representatief onderzoek. Al helemaal niet als op de website gevraagd wordt een enquete in te vullen want iemand die er niet in thuis is komt niet snel op hun website.

  3. Ik heb nu ongeveer 2 jaar slimme verlichting in huis, maar het is bij mij eigenlijk door nood ontstaan.
    Ik ben 2 jaar geleden verhuisd en het enige nadeel van mijn nieuwe huis was dat de verlichting van de woonkamer en eetkamer bediend werd vanuit een dubbele lichtschakelaar wat midden in de woonkamer muur zit waar ik mijn Tv op een tv meubel wilden hebben staan omdat in die muur ook de tv aansluiting zit.
    Dus slimme lampen opgehangen in de woonkamer en eetkamer, schakelaar verwijderd, draadjes doorverbonden dat er altijd stroom op de plafond lamp van de woonkamer en eetkamer zit, blindkap over het gat waar de lichtschakelaar zat.
    Was veel makkelijker dan de muur open vrezen om de schakelaar te verplaatsen

  4. Al sinds 2012.. mocht het toen beta testen. Vanaf dat moment tot nu in mn hele huis Hue..

  5. Jammer dat ze nog steeds geen thread ondersteunen. Ik ga geen extra geld uitgeven aan een hub die je na een paar jaar weer moet vervangen.

  6. Mijn hele huis hangt ook vol met Hue. Heb even ook IKEA gebruikt, maar prefereer toch Hue. Instellen is bij de Hue toch makkelijker.

  7. Op een kelder- en binnenschuurlamp na alle verlichting slim uitgevoerd met een mix aan hue, kaku, zwave. Alles aangestuurd door Domoticz. Met een variëteit aan sensoren.

  8. Al jaren tevreden gebruiker, bridge kan geen verdere instellingen of toevoegingen meer aan. Meer dan 50 lampen , in- en outdoor strips, tuinverlichting en accessoires. Er worden regelmatig nieuwe elementen op de markt gebracht, maar wat vandaag hip is kan morgen hopeloos verouderd zijn. Niettegenstaande dat, toch zeker een aanrader voor de keuzes die men vandaag de dag heeft. Verhouding prijs/kwaliteit is aanvaardbaar.

  9. Hier ook bijna alles vervangen door Hue, alleen nog een paar IKEA stopcontact schakelaar’s en een lichtpaneel, maar als je eenmaal gaat switchen wil je alles graag van Hue hebben.

  10. Origineel geplaatst door JeroenT
    6300 mensen is niet echt een representatief onderzoek. Al helemaal niet als op de website gevraagd wordt een enquete in te vullen want iemand die er niet in thuis is komt niet snel op hun website.

    Ze hadden beter die mensen kunnen aanspreken in de stad. Op deze manier krijg je inderdaad een verkeerd beeld van de realiteit

  11. Hier ook een stuk of 25 lampen, bars, switches en sensoren!
    Zitgedeelte van de woonkamer hangt vol met spotjes, alleen wel spijt dat ik de warm witte spotjes heb en niet de gekleurde.

    Werkt zeer verslavend, misschien moeten ze net als tabak maar een waarschuwing op de verpakking plakken!

  12. Mijn droom is om mijn hele huis te voorzien van Hue, momenteel is alleen de hal, woonkamer en badkamer met Hue, de rest komt later…

  13. Ik heb helemaal niks en wil ook niks, het is zo kleine handeling even knopje te lopen.
    Het is allemaal ook eens extra duur in koop, hangt constant aan netwerk/ stroom dus verbruikt extra.

    Al zijn kleine beetjes totaal niet nodig in mijn ogen, ook geen robot stofzuiger, ook geen kachel die te bedienen is met de telefoon.

  14. Ik heb in de badkamer een spiegellamp hangen en zou die graag nog slim willen maken, maar weet niet of daar lampen voor zijn of dat ik dat via de schakelaar kan doen.

  15. @Maurice Hollink: Je hebt de fibaro Switch en vanaf maart komt er een zelfde soort variant van Hue. Deze werkt op een batterijtje die ongeveer 5 jaar mee gaat. Dat scheelt weer een nul draad trekken (wat bij Fibaro switch wel nodig is) aangezien het apparaatje constant voorzien moet worden van stroom.

    Ik neem aan dat je spiegel een tl lamp heeft omdat je deze vraag stelt. Voor de rest zijn er gewone hue lamp opties.

  16. @Dennis:
    “ de bekende reactie van een leek zonder slimme verlichting”

    Een simpele lichtschakelaar kent geen scènes, EN juist daar zit de kracht.
    Via de lichtschakelaars van hue en de integratie met Apple’s Homekit heb ik scènes gemaakt die je met een simpele schakelaar niet kunt maken. Het gaat veel verder dan verlichting alleen.

    Voorbeeld.
    In de woonkamer heb ik een dimmer switch gekoppeld aan scènes gemaakt met de opdrachten app van Apple.
    S’morgens druk ik op de bovenste knop van de dimmer switch en gaan diverse lampen op verschillende lichtsterktes aan in woonkamer en keuken, daarnaast wordt de Sonos beam aangezet en begint Radio2 te spelen op de achtergrond en de verwarming gaat verwarmen naar 21 graden.
    Knop 2 is de werkmodus voor als ik thuiswerk., de lampen bij mijn bureau ondersteunen adaptieve verlichting waardoor je dus de hele werkdag een pretttige verlichting hebt.
    En zo kan ik wel even doorgaan. Daarnaast heb ik door het huis verspreidt smart button’s voor specifieke scènes, kan ik alles ook gewoon bedienen via 📱iPhone, iPad en 👨🏻‍💻MacBook Pro. Of ik vraag het aan siri.

    Ik wil niet meer zonder.

  17. Al jaren Hue in huis. Het werkt gewoon! Hierboven nog niet gelezen de functionaliteit dat sensoren licht aan/uit op de overloop en trappen regelen. ‘s-Nachts natuurlijk maar op 10%. Kinderen “vergeten” vaak het licht. Bij ons ook rookmelders geschakeld met licht.

  18. Ik gebruik naar volle tevredenheid mi-Light lampen en schakelaars, is uitstekend systeem en veeeeel goedkoper dan Hue

  19. Hue is veel te duur voor wat je krijgt. Hue werkt op het “open” platform zigbee wat ze vervolgens helemaal dicht hebben getimmerd zodat je vast zit aan hue. Dat alleen al is voor mij een reden geweest om over te stappen op andere systemen. Ik heb nu 67 wiz inbouwspots (is ook van philips) door het hele huis die met de normale lichtschakelaar ook werken ( wel zo handig in een gezin waar opa en oma ook wel eens oppassen )
    Verder heb ik tijdens de bouw van het huis, overal nul draden bij de schakelaars laten plaatsen, zodat ik eventueel in de toekomst hier slimme schakelaar kan plaatsen.
    Na het inregelen werkt nu het hele huis automatisch, dus als het licht aan staat en ik ga koken, dan gaat de verlichting in de keuken witter branden. Is alle appararuur uit in de keuken dan gaat hij warmer branden en wordt de eettafel verlichting gezellig warm. Zet ik de tv aan, dan dimt de verlichting en verandert van kleur. Schijnt de zon in de zomer dusdanig dat het huis te warm wordt, dan gaat de zonwering dicht en gaat de verlichting aan als het te donker wordt. Moet je snachts naar de wc dan gaat de verlichting branden op 1% , maar ga je overdag, dan is dit 60%.
    En zo nog veel meer.
    Een slim huis is pas slim als het automatisch gaat. Dit is de fout die de meeste mensen maken. Er worden een paar “slimme” lampen aangeschaft, die vervolgens altijd het zelfde kleurtje, tint of sterkte heeft. In het begin wordt er nog gespeeld met kleurtjes maar die lol is er gauw vanaf. Elke keer je telefoon pakken om het te veranderen is gewoon niet handig. En spraakopdrachten ga je opa en oma ook niet uitleggen. Ookal heb ik dat wel voor het geval dat.

  20. Ik ben al twee jaar m’n huis aan het renoveren en moest ook alle elektra vervangen. Hoe handig is het als je alles Hue doet, scheelt heel veel schakeldraad trekken en muren open vrezen. Ik ben er dolblij mee, alleen wel een tweede bridge moeten kopen. Zou handig zijn als je in de Hue app niet de hele tijd van bridge hoeft te switchen, maar de kamers, lichten en lampen gewoon samenvoegt in 1 lijst. Lijkt mij niet zo moeilijke update…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.