Reacties voor: iPhone-hoesjes van Apple slijten en verkleuren snel

Apple maakt sinds een aantal jaren zelf twee soorten hoesjes voor de iPhone: een lederen en een siliconen exemplaar. Deze hoesjes slijten snel en zien er na een paar weken afgeleefd uit. Waarom doet Apple er niets aan?
Lees het complete artikel โ†’ iPhone-hoesjes van Apple slijten en verkleuren snel
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Dit noemt Patina (bij de lederen hoesjes). Persoonlijk vind ik dit mooi.

    • @Yves: Bij lederen hoesjes, tassen en dergelijke heb je inderdaad dat het na verloop van tijd ‘mooier’ wordt. Bij de hoesjes van Apple is dat toch echt niet het geval. Zeker als je de lichtgele, lichtroze en lichtbruine variant hebt, wordt het domweg vies. Smerige zwarte vlekken. Geen mooi afgeleefd effect, zoals bij mijn (eigenlijk veel mooiere) lederen hoesje van Hard Graft.

      Patina zijn van die glansplekken op leer. Heel anders dan de matte zwarte vlekken op de Apple-hoesjes.

  2. De leren hoesjes slijten in ieder geval niet snel. De zwarte is na twee jaar nog helemaal goed. De rode is na een jaar ook zwart

  3. Dingen verouderen soms fraai, ik vind de verkleuring van het bruine lederen hoesje mooi. Een waarschuwing voor mogelijke verkleuring stond bij aanschaf op de verpakking รฉn in de reclame voor het product.

  4. Als je de hoesjes bij Apple store hebt gekocht heb je een jaar garantie dus kan je zo een nieuwe halen met de bon.

    Bij andere winkels zou dit ook het geval moeten zijn lijkt me.

  5. Ik had een bruine variant en na een hakf jaar was het ding donker bruin en versleten, echt belachelijk, voor mij geen leren hoesjes meer. 55 euro echt schandalig.

  6. Zwart lederen apple hoes om mn iphone… Na 4 maanden lagen de hoekjes van het leer eraf, het kunstof dat eronder zit is alleen nog zichtbaar… โ‚ฌ50 voor betaald!

  7. Ben ik nou de enige die de verkleurde bruine hoes mooier vindt dan de nieuwe?

  8. Had er een voor mijn oude 5S een mooie lederen hoesje, en ook die verkleurde heel snel.

    Maar uiteindelijk beschermde hij de iPhone wel, en daar gaat het om toch??

  9. Ik heb sinds januari/februari het zwarte leren hoesje rond mijn iPhone en bij mij zitten er langs de zijkanten allemaal rare bobbeltjes in het leer…
    Voor de rest is het wel een goed hoesje.
    Al paar keer laten vallen en aan het hoesje is er eigenlijk niet echt schade.
    Behalve dan die bobbeltjes.

  10. Tot nu toe nog niks mis met mijn siliconen hoesje voor de iPhone 6. Wat ik wel merk, is dat deze erg glad aanvoelt, waardoor ‘ie soms (bijna) uit mijn handen valt.

  11. Is er een goed alternatief voor de Apple Siliconen hoesje?

  12. Tweemaal het bruine hoesje voor de 5S gekocht ร  โ‚ฌ40.. Binnen twee weken ziet ie er al niet meer uit en wordt ie een beetje plakkerig van vingervetten.. Zonde van het geld, ik heb nu een lederlook (plastic) hoesje van Bershka (8โ‚ฌ), kijken hoe die het uithoudt.

    Trouwens ben ik meermaals naar de Apple Store gegaan met mijn bruine hoesjes, maar daar wilden ze ze niet ruilen of retourneren, daar het een โ€˜natuurlijk proces isโ€™. Natuurlijk, ze verkleuren na een tijdje, maar je verwacht wel dat dat een stuk langer is dan รฉรฉn week..

  13. Origineel geplaatst door Onno
    Ben ik nou de enige die de verkleurde bruine hoes mooier vindt dan de nieuwe?

    Nee, ik vind het ook wel wat hebben. ๐Ÿ™‚

  14. Ik heb een lederen hoesje voor mijn 6plus (zwart) en vind de gebruikssporen juist erg mooi!

    Wel jammer van het silliconen hoesje. Zou niet mogen voor die prijs ๐Ÿ™‚

  15. Daarom: paar keer per jaar cheap-ass leren klaphoesje vd Action. Kost geen drol en als ie op is hop een nieuwe.

  16. Niet alleen de hoesjes helaas. Ook mijn Apple Watch bandje verkleurde al na een aantal weken. En ook de Lightning kabels gaan te snel kapot door slechte kwaliteit. Onacceptabel voor de bedragen die Apple hier voor vraagt.

  17. Ik heb een wit siliconen hoesje voor mโ€™n iPhone 6, al bijna een jaar. Ik weet niet wat de mensen in jullie artikel allemaal met hun telefoon gedaan hebben, maar de mijne is nog als nieuw! En de telefoon (+ hoedje) worden toch echt zรฉรฉr intensief gebruikt. Bij normaal gebruik gebeurt dit echt niet. Maar ja, wat is normaal gebruik โ€ฆ Voor mij is dat in ieder geval niet dat je de telefoon los in een tas gooit, of samen met sleutels in een broekzak stopt.

  18. Ik heb op de zijkant van me iPhone 6 een paar bubbeltjes zitten in het leer gewoon een zwart hoesje want ja die dingen worden nu eenmaal vies daar kan Apple ook niks aan doen natuurlijk me oude iPhone 5S hoesje is na 2 jaar idd versleten op een paar plekken

  19. Ik hoor veel gezeur over het lederen hoesje, maar ik begrijp dit niet zo goed. Leer is een materiaal wat nog werkt en slijt wat het leer over het algemeen mooier maakt. Kijk naar je lederen portemonnee dit zal dezelfde symptomen geven. Persoonlijk vind ik van de bruine lederen hoesje (hierboven op het einde getoond) de versleten versie mooier.

  20. Ik heb de leren voor mn 6 in het zwart, hoekjes beetje beschadigd maarja als je hem gebruikt en laat vallen mag je niet klagen.!!

  21. Nog steeds fijner als menig silicone hoesje

  22. @Bram: heb al sinds de iPhone 3G nooit een nieuwe kabel moeten kopen.

  23. Leren hoesjes van Apple zijn ook niet van leer. Meer een plastic hoesje met een heel dun laagje leer. Heb er nu een bruine om m’n iPhone 6 heen. Geen geel meer zoals de vorige. Die was zo zwart. Het vergelijk met een leren portemonnee gaat echt niet op. Ik heb er 1 van Castelijn&Beerens en dat is pas de 2de in 20 jaar. Dan voel je echt het verschil in leer en die portemonnee gaat ook overal mee naar toe.

  24. Leer is leer. Natuurlijk materiaal. Verkleurt, wordt ruwer, het leeft. Jaar geleden bruin leren hoesje gekocht. Wordt per dag mooier. Eerst om 6+ nu om dikkere 6Splus. Past nog steeds als een strakke handschoen en heeft m’n iPhone al paar keer beschermd tegen vallen. Beste hoesje ooit!

  25. Origineel geplaatst door Jacques
    Leer is leer. Natuurlijk materiaal. Verkleurt, wordt ruwer, het leeft. Jaar geleden bruin leren hoesje gekocht. Wordt per dag mooier. Eerst om 6 nu om dikkere 6Splus. Past nog steeds als een strakke handschoen en heeft m’n iPhone al paar keer beschermd tegen vallen. Beste hoesje ooit!

    Mag ik vragen welk hoesje je gebruikt? Origineel van Apple?

  26. Wat ik nooit begrepen heb is dat mensen bijna 1000 euro betalen voor een apparaat, omdat het zo mooi dun en met mooie materialen afgewerkt design heeft. Om vervolgens de meest afzichtelijke hoesjes eromheen te doen. Waardoor je niets meer van het design ziet, of zelfs dat het een apple is. En daarbij gelijk de afmetingen heeft van een telefoon van 10 jaar geleden.

    Het is in mijn ogen een gebruiksvoorwerp, waar eventueel een krasje op mag komen. Of zit iedereen thuis ook op een bank met plastic hoezen in de hoop de bank nog te kunnen verkopen voor goed geld, na een tijdje.

  27. Nergens last van, wit siliconen hoesje iPhone 6 Plus

  28. Gelukkig zijn ze spot goedkoop! ๐Ÿ˜œ De kwaliteit van accessoires is rond uit slecht, net als de kwaliteit van kabeltjes. Ik snap niet dat meer mensen hierover klagen. Je betaalt een godsvermogen!

  29. “Zeker als je bedenkt hoe hoog Appleโ€™s kwaliteitseisen zijn.”

    Waarom zegt iedereen dat? Dat is helemaal niet zo, de kwaliteitseisen zijn niet zo hoog bij Apple. Aangezien dit elk jaar weer gebeurd net als bij de kabels.
    Apple verleend gewoon goede service, maar de producten zijn vaak niet van goede kwaliteit. Apple producten slijten gewoon snel qua uiterlijk.

    “Teruggaan naar de Apple Store loont overigens, omdat Apple in veel gevallen je hoes omruilt voor een schoon exemplaar.”

    Het percentage klanten dat een beroep doet op garantie is blijkbaar winstgevender dan het product verbeteren.

  30. Origineel geplaatst door spaghettisaus
    Zwart lederen apple hoes om mn iphone… Na 4 maanden lagen de hoekjes van het leer eraf, het kunstof dat eronder zit is alleen nog zichtbaar… โ‚ฌ50 voor betaald!

    Wat doe je er mee dan? Donker bruine variant hier, de randen waar je het vast houd zijn wat donkerder geworden, maar het is leer dus dat mag wel. Ondanks dat ik veel gebruik maak in stoffige omgevingen blijft het leer erop zitten en komt er niks tussen het leren hoesje en de telefoon.

  31. Origineel geplaatst door Onno
    Ben ik nou de enige die de verkleurde bruine hoes mooier vindt dan de nieuwe?

    Ja

  32. Eens met Jeanvis, het is maar hoe je er mee omgaat.mijn iPhone6-hoes is na driekwart jaar nog als nieuw….

  33. @Erwin: Tot een week geleden was ik het helemaal met je eens. Ik ging me echter met de iPhone 6 steeds meer irriteren aan het feit dat hij zo glad is, lastig op te pakken is vanaf een platte tafel en gewoon niet lekker aanvoelt in de hand. Vorige week een zwart leren hoesje gekocht en het bevalt me super. Ja, hij is wat dikker, zwaarder en iets minder mooi maar die nadelen wegen niet op tegen het feit dat hij veel prettiger aanvoelt en ik niet meer het idee heb dat hij elk moment uit mijn hand kan glippen. Ik heb nog nooit een hoesje om een iPhone gehad maar ik heb er vooralsnog geen spijt van.

  34. @angelus: Norrmaal gebruik… De hoeken zijn gaan slijten waardoor het leer los is gaan zitten

  35. Snap al niet waarom je een Apple hoesje koopt. De beste iPhone hoesjes zijn die van tech 21 altijd goed! Zelfs als die valt is je iPhone nog heel en je hoesje is nog heel zelfs. Zelfs na 4 jaar oud te zijn.

    Lekker tech 21 kopen mensen het is net zo duur maar 100x beter letterlijk zelfs!

  36. Origineel geplaatst door Onno
    Ben ik nou de enige die de verkleurde bruine hoes mooier vindt dan de nieuwe?

    Userone, Onno en ik vinden de verkleurde bruine hoes mooi ๐Ÿ˜‰

  37. Mijn rode silicon hoesje was binnen een half jaar aan vervanging toe, ondanks normaal gebruik.

    Toen “geupgrade” naar de rode lederen versie, maar die kreeg al vrij snel vieze zwarte randen.

    Alleen bij de bruin lederen versie lijkt het mooi uit te pakken, maar bij lichtere kleuren zeker niet. De meest veilige keuze lijkt de zwart lederen versie.

  38. De lederen hoesjes voor de iPhone 6s zijn een stuk duurder maar hebben ook een betere afwerking. Volgens mij is het nog het zelfde leer, maar de coating of verwerking van het leer is vele malen beter. Zo is het leer ook veel gladder en verkleurt het minder erg. Zelf heb ik voor zadelbruin gekozen.

  39. Mijn rode Apple Lederen hoesje voor iPhone 5s was binnen enkele weken meer grijs dan rood. Ziet er vies uit, daar koop ik natuurlijk niet zo’n mooi duur hoesje voor. Een Apple case koop ik niet nog een keer.

  40. Ik gebruik nu voor het 3e jaar een rode siliconen hoes en tot nu toe liet de buitenlaag 1 keer los bij de camera opening. Bij de AppleStore liet ik dit zien aan een medewerker en zei dat ik teleurgesteld was in de kwaliteit. De medewerker pakte vervolgens een nieuwe van het rek, wisselde het om en vroeg “En nu dan?” aan me. Ja, dat toverde direct een glimlach op mijn gezicht ๐Ÿ™‚ Vervolgens wou ze nog even mijn AppleID weten zodat de administratie gedaan kon worden maar daar hoefde ik niet op te wachten. Binnen 2 minuten stond ik weer tevreden buiten en ook dit jaar heb ik een nieuwe rode siliconen hoes voor mijn 6s Plus gekocht.

    Al met al ben ik er best tevreden over. Vooral hoe het toestel aanvoelt, veel robuster en hij glijdt niet meer uit je handen. Aan de binnenzijde zit ook een voering, dit zie je meestal niet bij hoezen van andere (goedkopere) merken. Het voordeel hiervan is dat de zijkanten en achterkant ook krasvrij blijven. En als ik hem een keer vies heb gemaakt dan is die met een licht vochtige theedoek zo weer keurig schoon.

  41. @Bastian: Ik vind het ook mooier.

  42. Heb nu 1 jaar een een zwarte leren Apple hoes om mijn 6 plus zitten. En buiten wat gebruiks krasjes niks aan de hand ben super tevreden. En ik denk dat ik er een bruine bij koop wat ziet die er gaaf uit als vuil is.

  43. @Erwin: Waarom moet iedereen zien dat ik een Apple apparaat heb? En hoeveel mensen kopen een iphone omdat die zo dun is?
    Ik vind het eerder een nadeel. Mijn nieuwe ipad mini 4 is zo dun dat je hem niet goed vast kunt houden zonder hoes. Mijn oude iphone 3GS daarentegen ligt lekker in de hand. Van mij mag Apple z’n producten weer wat stoerder maken. En de kwaliteit van de accessoires moet beter.

  44. Origineel geplaatst door Quido
    Is er een goed alternatief voor de Apple Siliconen hoesje?

    Ik heb een siliconen hoesje van Muvit, ben er eigenlijk heel tevreden van.
    Ligt goed in de hand en de pasvorm is ook zeer goed.

  45. Origineel geplaatst door Anna
    @Erwin: Mijn nieuwe ipad mini 4 is zo dun dat je hem niet goed vast kunt houden zonder hoes. Mijn oude iphone 3GS daarentegen ligt lekker in de hand. Van mij mag Apple zโ€™n producten weer wat stoerder maken. En de kwaliteit van de accessoires moet beter.

    Hierin zit wel waarheid. Ik vind persoonlijk dat mijn iPhone 5S beter aanvoelt wanneer het siliconen hoesje (van Muvit overigens) er rond zit dan zonder. Het toestel is dan iets dikker, ligt daardoor beter in de hand en je hebt een betere grip op het toestel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.