Apple TV 4 met iCulture-logo.

tvOS Golden Master nu beschikbaar

De Golden Master van tvOS is vanaf nu beschikbaar in Apple's Development Center. Een Golden Master is altijd haast identiek aan de publieke versie van een besturingssysteem.

Apple TV 4 met iCulture-logo.

De Golden Master (GM) van tvOS 1.0 is vanaf nu te downloaden voor ontwikkelaars. Als Apple een Golden Master uitbrengt, betekent het dat het besturingssysteem zo goed als afgerond is. Dat mag ook wel, want de Apple TV 4 is al vanaf 26 oktober te bestellen.

Omdat een Golden Master altijd zo dicht bij de publieke versie uitkomt, zul je weinig verschillen ontdekken tussen de GM en uiteindelijke versie van tvOS.

tvOS GM downloaden uit het Development Center

De Golden Master is dan ook officieel geen betaversie meer, wat betekent dat je hem niet meer vanuit de beta-instellingen kunt instellen. Dit betekent ook dat de tvOS beta 3 de laatste betaversie van tvOS was.

Als je de GM-versie van tvOS wilt downloaden, zul je deze afzonderlijk uit het Apple Development Center van Apple moeten plukken.

tvOS is het nieuwe besturingssysteem waar de vierde generatie Apple TV op draait. Mede dankzij tvOS kunnen app-ontwikkelaars notificaties naar de Apple TV 4 sturen en apps ontwikkelen voor de App Store.

Vanavond verschenen nog meer updates, die voor iedereen met een geschikt apparaat te downloaden zijn:

De enige release van vanavond die specifiek bedoeld is voor ontwikkelaars, is dus de GM-versie van tvOS 1.0.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2015, 19:19
Categorie Apple
Onderwerpen apple tv, golden master

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.