Rob-and-Roll-icoon

Rob and Roll: Nederlandse game ideaal voor korte speelsessies

Rob and Roll is een ideale game om te spelen als je even een minuutje vrij hebt. In deze cartooneske game verzamel je muntjes door karakters op het speelveld te gooien.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Rob-and-Roll-icoonGames op je iPhone moeten geschikt zijn voor tal van situaties. Uitgebreide games waarin je bloedstollende avonturen beleeft komen het beste tot zijn recht als je onderuitgezakt op de bank zit, terwijl andere games juist onhandig zijn als je even snel iets wilt spelen terwijl je op de bus wacht. Het Nederlandse Paladin Studios belooft dat laatste: in een minuut kun je een potje Rob and Roll spelen.

De Nederlandse gamestudio Paladin Studios geeft een draai aan het klassieke flipperen met Rob and Roll, en stopt dit in een cartoonesk middeleeuws jasje. Terwijl jij je over een landkaart verplaatst stel je een team van verschillende karakters samen, die jou helpen om zoveel mogelijk schatten en goudstukken te verzamelen.

Slinger figuurtjes over het speelveld
Dit doe je door de figuurtjes met je vinger over het speelveld te slingeren, waarna ze als een flipperkast-bal al stuiterend naar de onderkant van je scherm rollen.

Rob-And-Roll Rob-And-Roll

Je team kan maximaal bestaan uit drie verschillende karakters, die allemaal hun eigen vaardigheden hebben. Zo kun je het mollige varkentje Piglet goed gebruiken om snel muntstukken te verzamelen, en is Macy bij uitstek geschikt de weg vrij te maken in levels met veel houten kratten.

Wat in Rob and Roll begint als het simpel wegvegen van een figuurtje, verandert dan ook al snel in een game waar wat tactisch inzicht geen overbodige luxe is. Denk bijvoorbeeld aan de samenstelling van je team, en in welke volgorde je de poppetjes afvuurt.

Toegankelijke tutorial
Iedere missie in Rob and Roll heeft een eigen doel, die je (zoals beloofd) vaak binnen een minuut kunt halen. Later kun je extra bonussen vrijspelen door op verschillende kleurcodes en de Fever mode te benutten. Genoeg te leren dus, maar de uitgebreide tutorial legt je stap voor stap alles uit.

Dit maakt de game bij uitstek geschikt om er even snel bij te pakken als je een minuutje niets te doen hebt, of behoefte hebt aan een korte pauze. Rob and Roll is gratis te spelen, en een toegankelijke tutorial maakt je snel wegwijs. Via in-app aankopen kun je nieuwe personages en andere spullen kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2015, 15:15
Categorie Apps
Onderwerp games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.