The Wall

Grote Apple-winkel gepland langs de A2 Utrecht

Het wordt geen échte Apple Store, maar volgens de verhuurder zullen Apple-fans vanuit heel het land naar winkelcentrum The Wall langs de A2 komen om de nieuwe Amac-winkel te bewonderen: "niet alleen voor de regio, maar voor heel Nederland".

Apple-winkel langs A2 Utrecht

De geplande Amac-winkel beslaat 6.200 vierkante meter in de kop van The Wall. Daarmee neemt het tien procent van het totale oppervlak van het winkelcentrum in. Amac gaat er ook een servicepunt openen waar je support krijgt en Apple-producten kunt laten repareren. De lokale nieuwssite Regio Leidserijn ziet het al helemaal zitten: “Evenals Decathlon, de internationaal opererende sportartikelen gigant, heeft nu ook Apple zich een plek verworven in The Wall”. Niet helemaal natuurlijk, want we hebben het hier over een APR en niet over een Apple Store. Bovendien zit er al een Media Markt in hetzelfde winkelcentrum, waar al een Apple-verkoophoek te vinden is.


Vanuit heel Nederland moeten straks Apple-fans naar The Wall komen, om daar Apple-producten te bekijken. Met 6.200 vierkante meter wordt de winkel groter dan de Apple Store Amsterdam, die 2.500 vierkante meter beslaat.

The Wall

Het rode gebouw langs de A2 trekt in ieder geval de aandacht. Het is bijna achthonderd meter lang en is bedoeld als winkel- en belevingscentrum. Momenteel zitten er een Media Markt, Intertoys XL, BCC en een grote woonwinkel met wat horeca in. Eerder dit jaar openden speelparadijs Play-In en rollerdisco Rocking Rollerz. Decathlon en Amac komen er binnenkort dus nog bij. Met de komst van Amac is nu 18.000 m2 van het gebouw verhuurd. The Wall Utrecht werd gebouwd tussen 2008 en 2010 en is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland.

Eerder waren er al eens geruchten over een Apple Store in Hoog Catharijne en ook in het voormalige postkantoor aan het Neude in Utrecht zagen sommige mensen wel een geschikte plek voor een toekomstige Apple Store. Ondertussen lijkt Apple niet erg hard bezig met nieuwe vestigingen. Na de Apple Stores Amsterdam, Haarlem en Den Haag (die in korte tijd na elkaar werden geopend) is het alweer een tijdje rustig met nieuwe openingen.

Tipgever: Gilbert, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2018, 13:28
Bron Bron DUIC
Categorie Achtergrond
Onderwerpen amac, apple premium reseller
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.