skype-6-ios

Nieuw uiterlijk en makkelijker navigeren met Skype 6.0 voor iOS

Skype voor iOS heeft een nieuw uiterlijk gekregen, dat meer in iOS-stijl is. ook is de iPad-versie van de app flink bijgewerkt qua mogelijkheden.

Een jaar geleden kreeg Skype voor iPhone nog een compleet ander uiterlijk. Wij waren er op iCulture zo ontevreden over, dat we een verhandeling schreven over de 6 fouten die Microsoft met het nieuwe Skype maakte. Helemaal tevreden is Microsoft er zelf ook niet mee, want vandaag geven ze de app opnieuw een redesign, waarbij de Windows Phone-stijl wat meer wordt losgelaten. Ook hebben ze oude functies teruggebracht en met de verbeterde zoekfunctie kun je eigenlijk terugvinden wat je eerder hebt gezegd.

skype-6-ios

Skype 6.0 voor iOS is makkelijker qua navigatie en ziet er vertrouwder uit, wat het uiterlijk betreft. De los verkrijgbare iPad-versie is zodanig bijgewerkt, dat die nu op hetzelfde niveau staat als de app voor de iPhone. Voorheen lag de nadruk in de iPad-app vooral op videobellen, nu staat ook het uitwisselen van tekstberichtjes wat prominenter in beeld.

Skype gaat terug naar een interface met tabbladen, die via knoppen aan de onderkant te bereiken zijn. Voorheen zaten ze aan de bovenkant van de app. In plaats van het swipen in Windows-stijl tussen secties, kun je nu op de iOS-manier navigeren tussen onderdelen van de app. Je kunt veegbewegingen maken om snel te bellen of om gesprekken te dempen of te wissen. Binnen een chatconversatie kun je nu makkelijker foto’s, locatie en videoberichten toevoegen.

Om de verbeterde zoekfunctie te gebruiken moet je (logisch!) op het tabblad Recents zijn. Daarmee kun je snel zoeken naar contactpersonen waarmee je eerder hebt gekletst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2015, 18:20
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.