Skagen Hagen smartwatch met vrouw

Skagen Hagen is voor mensen die eigenlijk geen smartwatch willen

De Skagen Hagen is een smartwatch met het bekende minimalistische design uit Denemarken.

Een smartwatch geïnspireerd door de stranden van Skagen, in het topje van Denemarken. Dat is hoe het horlogemerk Skagen hun nieuwe smartwatch aanprijst. De minimalistische smartwatch is net zo simpel uitgevoerd als de andere horloges van Skagen, maar er zit meer technologie in.

Skagen Hagen op de fiets

Skagen Hagen

Skagen ken je misschien wel als horlogemerk, dat vooral in designwinkels te vinden is. Zoek je een horloge zonder protseringe metertjes en ingelegde diamantjes, dan is Skagen op zich een goede keuze. Of dat ook van de Skagen Hagen gezegd kan worden, is afhankelijk van je verwachtingen. Deze nieuwe smartwatch kan namelijk wel je stappen en slaapgedrag meten en notificaties sturen, maar biedt minder functies dan je van de Apple Watch gewend bent.

Daar staat tegenover dat de batterijduur van 4 tot 6 maanden op een knopcelbatterij wel een stuk beter is. De Skagen Hagen is in feite een luxe versie van de Withings Activité. Het werkt met iOS 8 en hoger en je hebt minimaal een iPhone 5 nodig (daarop zal meestal al iOS 10 geïnstalleerd zijn). De verbinding vindt plaats met Bluetooth LE 4.1 of Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Skagen Hagen met leren bandje

Andere functies die erop zitten: het automatisch aanpassen van de tijd en datum, gefilterde e-mail- en berichtnotificaties, alarm en dubbele tijdweergave. Ook is er ondersteuning voor de Skagen Link-technologie, zodat je vanaf het horloge een foto kunt maken en de muziek bedienen. Hiervoor zijn de knoppen aan de zijkant bedoeld. Opvallende eigenschappen van de Skagen Hagen zijn het lichte gewicht, vooral als je de titanium-versie koopt. Er is ook een stalen versie en een uitvoering in roségoud, leuk voor bij je roségouden iPhone.

Bewegingsmeter van MotionX
De stappentellerfuncties worden geleverd door MMT (Manufacture Modules Technologies), een standaardoplossing die Zwitserse horlogemakers en modemerken ook hebben gekozen om hun horloges ‘smart’ te maken. De technologie wordt geleverd door MotionX, die ook de bewegingssensoren voor Jawbone maakt.

Skagen Hagen smartwatch met vrouw

Het lederen bandje zit vast met een standaard pin-constructie en is te vervangen door een ander 20mm bandje van leer, staal, siliconen of nylon. Verder is de behuizing 42mm x 42mm met een dikte van 11mm en een waterdichtheid tot 3 ATM. Eigenlijk zou de Skagen Hagen al in augustus verschijnen maar op de Europese website wordt melding gemaakt van ‘Launching Soon’. In de VS kost dit model rond de $200 om je een indruk te geven van de uiteindelijke prijs.

Als je denkt dat Skagen een geinig klein designmerkje is, dan zit je mis, want het is onderdeel van het gigantische Fossil-concern, dat ook smartwatches maakt voor allerlei andere modemerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2016, 12:00
Categorie Accessoires
Onderwerp smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.