Reacties voor: Siri: virtuele assistent geïntroduceerd voor de iPhone 4S

Siri is een virtuele assistent die in iOS 5 geïntroduceerd zal worden. Deze voert uitgesproken opdrachten voor je uit. Siri is alleen op de iPhone 4S te gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Hmmm… ik denk dat het nog wel een aantal jaar zal duren voordat de technologie ver genoeg gevorderd is om een dergelijke app zinvol te maken. Automatisch alle restaurants in de buurt zoeken met beschikbare tafeltjes? Bij de meeste restaurants kun je niet zien hoeveel tafeltjes er beschikbaar zijn.
    Natuurlijk is het geinig om te weten wat voor een weer het is in Kuala Lumpur of hoeveel graden Celcius een bepaalde waarde in graden Fahrenheit is.
    Voor echt nuttige zaken lijkt Siri me nog niet geschikt. Ik ben wel benieuwd naar de dicteerfunctie!

  2. Kan me echt niet voorstellen dat Siri niet werkt op de iPhone 4…… Dat vind ik nu echt weer zon typisch kinderachtig marketing strattegietje van Apple…
    De 4 kan dit toch zeker ook wel aan.
    (maar natuurlijk moeten alle mensen die een 4 hebben en Siri mooi vinden nu de 4S kopen…

    Nou, mooi toestel hoor, maar bedankt maar weer voor de service en loyaliteit voor alle 4 gebruikers!

  3. @Mickel:

    Maak je niet druk hoor. Er komt vast wel via een jailbreak een tooltje om dit te activeren. Ik denk ook dat de Iphone 4 dit aankan….

  4. Siri werkte vroeger al op de 3GS. Het ligt niet aan de rekenkracht maar het is er gewoon aan toegevoegd op basis van systeemnr. wat dit betekent is dat de iPhone 4 met een kleine tweak uit cydia straks zonder problemen siri draait

  5. @Hierboven, maar wat als dit systeem gebruikt maakt van een aparte chip die de voice recognition afhandelt? Hoe wou je het dan even activeren op de iPhone 4? (Of je nou een jailbreak gebruikt, of niet)

    Dit soort features zijn vrij resource vretend, dus zou me niks verbazen als hier een aparte chip voor gebruikt wordt. Enigszins wel logisch.

  6. “Siri is alleen beschikbaar voor de iPhone 4S, vermoedelijk omdat deze dankzij de A5-processor wel over de benodigde rekenkracht beschikt.”
    Siri was al beschikbaar in de Appstore voor oudere modellen (nu niet meer overigens) dus die rekenkracht lijkt een verzonnen argument van Apple om de verkoop van iPhone 4S te stimuleren op basis van de exclusiviteit van Siri

  7. Siri was een PA app die ik al 2 jaar terug op mijn iphone 3GS had en het werkte prima.

  8. Even buiten het 4, 4S debacle om; zover ik begrijp komt Siri in het begin helemaal niet op een Nederlandse 4S te staan. Ik weet dat het enkel nog een beta is in het engels, Frans en Duits, maar ze kunnen toch wel de engelse versie op een Nederlandse 4S als optie maken?

  9. Als je ziet hoe “goed” de spraakherkenning op de iPhone 4 nu werkt stel ik me grote vragen bij dit… Al enkele malen geprobeerd iemand te bellen d.m.v. spraakherkenning en telkens wordt de verkeerde persoon gebeld… Dus als ik een tafeltje in een restaurant wil boeken kunnen dit goed stoelen in de bioscoop worden 😉

  10. Komt Siri ook op de iPad 2? Het herft toch ook een A5-chip?

  11. Maar hoe weet Siri wat je werk, school enzovoort is, en wie je vader, zus, broer of moeder is?

  12. android heeft het al een tijdje!

  13. Maar in Android werkt het vast niet zo goed als op de iPhone

  14. ik denk dat je een aantal vragen moet beantwoorden die siri gaat gebruiken. net zoals je als persoon eerst moet vragen wie je vrouw is en waar je woont.

    blijft gissen natuurlijk….

  15. Origineel geplaatst door dikste
    ik denk dat je een aantal vragen moet beantwoorden die siri gaat gebruiken. net zoals je als persoon eerst moet vragen wie je vrouw is en waar je woont.blijft gissen natuurlijk….

    Klopt dat werd gedemonstreerd tijdens de keynote. Denk dat siri wel heel populair gaat worden. Zag er super strak uit tijdens de keynote.

  16. volgens mij werkt de iphone 4s met siri in nederland niet goed omdat het niet siri is maar van stemherkenning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.