Nederlandse iPhone-bezitter verwacht twee nieuwe iPhones, waaronder iPhone 5

Wat verwacht de Nederlandse iPhone-gebruiker van het Let's Talk iPhone-evenement? iPhoneclub organiseerde een aantal polls om de stemming te peilen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-4s-5-mockupDe speculaties vlogen ons de afgelopen dagen om de oren. Er worden vanavond één of twee nieuwe iPhones aangekondigd, met een betere camera, snellere internetverbinding en misschien wel een ander uiterlijk. Maar wat vindt de Nederlandse iPhone-bezitter eigenlijk en wat verwachten jullie dat er vanavond aangekondigd wordt? iPhoneclub hield de afgelopen dagen een aantal polls, waarin we jullie mening vroegen. De conclusie: als het aan de Nederlandse iPhone-bezitters ligt gaat Apple vanavond twee nieuwe iPhones aankondigen, waaronder een iPhone 5. En we zitten vooral te wachten op een betere batterijduur en een groter scherm.

Twee nieuwe iPhones

De meerderheid van de Nederlandse iPhone-bezitters verwacht dat er vanavond twee iPhones worden aangekondigd (51%). Een veel kleinere groep mensen verwacht slechts één toestel, dat qua uiterlijk niet veel verschilt van de iPhone 4 (22%). Slechts 9% van de iPhone-bezitters die aan onze poll meededen, verwacht één iPhone met een totaal ander uiterlijk. Er is ook een groep die een normale iPhone en een budgetmodel voor groeimarkten zoals China verwacht (14%). Andere opties zoals drie of meer toestellen, waren niet erg populair bij onze lezers. In totaal deden er 2.782 mensen aan deze poll.

iPhone 5 en iPhone 4S beide populair

Hoe gaat die nieuwe iPhone heten? Een meerderheid van de Nederlandse iPhone-bezitters verwacht dat het nieuwe toestel de iPhone 5 gaat heten (33,5%). Ook de naam iPhone 4S is behoorlijk populair (27,5%). Bij deze poll waren meerdere antwoorden mogelijk. Op de derde plaats eindigden verrassende nieuwe functies in iOS 5 (15%) en een 8GB iPhone 4 (9%). Gek genoeg werd er veel minder gestemd op nieuwe iPods (6,5%). Een goedkope iPhone voor China en andere groeimarkten (2,5%) en een iPod touch met ingebouwde simkaart (1,5%) worden al helemaal niet verwacht. De optie ‘iets anders’ is verwaarloosbaar. Deze poll werd ingevuld door 5,326 mensen.

Wens: betere batterijduur, groter scherm

We waren benieuwd wat de vernieuwingen zijn waar iedereen op zit te wachten. Nederlandse iPhone-gebruikers willen vooral een betere batterijduur (33%) en een groter scherm (27,5%). Apple hoeft dus weinig te doen om de gebruikers tevreden te stellen. Een dual-core processor (12%) kan veel minder mensen bekoren. Een 8 megapixel camera (8%), sneller internet (5,5%) en meer opslagruimte (5%) zal maar bij weinig mensen enthousiasme oproepen. Nog veel minder populair zijn: een prepaid iPod touch met ingebouwde simkaart (2%), een wit toestel (1%) en een dualmode toestel die zowel op GSM- als CDMA-netwerken werkt (0,5%).

Eerder vandaag kon je op iPhoneclub lezen dat de Assistant-functie in iOS 5 een nieuwe computerrevolutie zal veroorzaken. Het zal dé aankondiging van vanavond worden. Maar de Nederlandse iPhone-gebruikers kunnen er nog niet warm voor lopen. De spraakgestuurde Assistant-functie scoort nog niet eens 3%. Aan dit onderzoek deden 5.145 mensen mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 3:29
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen aankondiging, apollo, enquête, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.