Siri probeert WK-wedstrijden te voorspellen

Wie gaat het WK 2014 winnen? Siri is voortaan in staat om dat te voorspellen op basis van voetbaldata.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Siri WKApple’s virtuele assistent Siri voorspelt voortaan welk team wedstrijden op het WK 2014 gaat winnen. Dit ontdekte The Verge. Met de voetbalvoorspellingen volgt Siri het voorbeeld van Microsoft’s virtuele assistent Cortana, die tot nu toe iedere winnaar correct heeft voorspeld. De voorspellingen van Siri zijn gebaseerd op eerdere competities tussen twee teams, maar zijn wat minder stellig dan die van Cortana. Is er teveel twijfel, dan durft Siri nog geen mogelijke winnaar aan te wijzen. Zelfs bij de wedstrijden waar Siri wel een mening over heeft, zegt ze enkel dat een team bijvoorbeeld “tot nu toe beter presteert”.

Het beste nieuws: Siri denkt dat wij morgen een betere kans hebben dan Costa Rica. Daarbij kijkt de virtuele assistent naar onze prestaties op het WK vergeleken met die van Costa Rica.

Toen wij Siri rechtstreeks vroegen naar wie vanavond gaat winnen, gaf ze ons enkel een wedstrijdschema zonder mogelijke winnaars. Pas toen we daarna doorvroegen met “who’s going to win?”, kregen we te horen welke teams de grootste kans maken. Als de kansen ongeveer gelijk zijn zal Siri daar ook voor uitkomen: je wordt dan aangeraden om een muntje op te gooien.

De voetbalvoorspellingen in Siri zijn vrij nieuw. Toen Microsoft’s Cortana hier afgelopen weekend mee begon, was Siri namelijk nog niet in staat om wedstrijduitslagen te voorspellen. Vermoedelijk heeft Apple deze week de functie toegevoegd, zodat Siri qua functionaliteit wordt gelijkgetrokken met de concurrent. Omdat Apple de verandering aan de serverkant van Siri kon uitvoeren, hoef je geen updates te installeren. De voetbalvoorspellingen worden ook gewoon getoond onder het inmiddels iets oudere iOS 7.1.1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 11:31
Categorie iOS
Onderwerpen siri, voetbal, wk 2014

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.