Siri Plex Remote: gebruik Siri om je televisie te bedienen

Met Siri en een Proxy-server kun je nu ook je televisie bedienen. Een YouTube-filmpje laat zien dat het mogelijk is met Siri en Plex, een open source mediaspeler. Met je stem kun je wisselen tussen tv-programma's en dat werkt bijzonder goed.

seinfeld siri tvSinds de Siri proxy-app beschikbaar kwam, is er van alles mogelijk met Siri. Via een publieke proxyserver kunnen slimme programmeurs zorgen dat Siri bepaalde opdrachten uitvoert. We zagen al een thermostaat en een auto die met Siri konden worden bediend. Maar de droom van een televisie die je met je stem kunt bedienen, komt nu een stapje dichterbij. Via de Plex-interface kun je met Siri je televisie bedienen. Plex is een open source mediaspeler, bedoeld voor Intel-gebaseerde Macs.

YouTube-gebruiker Hjaltij laat het zien in onderstaande video. Het resultaat werkt eigenlijk best goed: nadat je een stemcommando hebt gegeven start een tv-programma redelijk snel op. Is dit wat Steve Jobs bedoelde toen hij over een gemakkelijk te bedienen televisie opmerkte: “I finally cracked it”? Jobs wekte in ieder geval de indruk dat hij iets wilde doen aan de wildgroei aan ingewikkelde afstandsbedieningen bij televisies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2011, 17:34
Categorie iOS
Onderwerpen siri, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.