iPad heeft 74 procent verkoopmarktaandeel in Europa

Uit marktcijfers blijkt dat de iPad in Europa een verkoopmarktaandeel van 74 procent had. De cijfers werden vooral beïnvloed door het dumpen van de HP TouchPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-marktaandeelAls er cijfers over het succes van de iPad verschijnen, hebben die meestal betrekking op de Verenigde Staten of de hele wereld. Onderzoeksbedrijf Context heeft echter naar de tabletmarkt in Europa gekeken. Ze schatten dat Apple 2,99 miljoen van de 4,05 miljoen verkochte tablets in West-Europa heeft verkocht tijdens de zomermaanden. Dit is 73,8 procent van het totaal.

Het totale marktaandeel van de iPad in Europa zal nog iets hoger liggen, aangezien de iPad een voorsprong heeft op alle andere tablets. In het voorjaar was nog 77,8 procent van de verkochte tablets een iPad. De terugval heeft vooral te maken met een run op de HP TouchPad, die voor lage prijzen werd gedumpt. In de herfst zullen de verhoudingen daarom weer anders liggen.

In de zomermaanden stonden de ASUS Eee Pad en de Acer Iconia Tab ook hooggenoteerd. Wat opviel, is dat de 7-inch tablets het veel minder goed doen. In augustus had slechts 2% van de verkochte tablets in West-Europa een schermdiameter van 7-inch. Voorbeelden hiervan zijn de BlackBerry PlayBook en de Iconia Tab A100. Consumenten blijken voornamelijk voor 10-inch te kiezen, zoals op de iPad, de Eee Pad Transformer en de Iconia Tab A500 te vinden is. De onderzoekers van Context denken dat de tabletmarkt zich meer zoals de mp3-markt zal gedragen, waarbij Apple een stabiele meerderheidspositie houdt. In de smartphone-markt ging het anders: daar verloor Apple steeds meer marktaandeel aan spelers als Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:28
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.