Chronic Dev Team brengt tool uit om jailbreak-kwetsbaarheid te vinden (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft een tool uitgebracht waarmee ze crash-rapportages van iOS-apparaten hopen te verzamelen. Het doel is om een kwetsbaarheid te vinden, waardoor er een untethered jailbreak gerealiseerd kan worden.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Chronic Dev Crash ReporterHet Chronic Dev Team heeft een tool uitgebracht waarmee ze crash-rapportages van iOS-apparaten hopen te verzamelen. Het doel is om een kwetsbaarheid te vinden, waardoor er een untethered jailbreak gerealiseerd kan worden. Het Chronic Dev Team vond recent nog 5 verschillende exploits waarmee ze een komende jailbreak mogelijk hadden willen maken. Maar vooraanstaand teamlid p0sixninja zegt dat Apple deze exploits nog snel vóór de officiële release van iOS 5 heeft gefixt.

Het wapen dat Apple steeds actiever inzet om kwetsbaarheden te vinden en jailbreakers voor te zijn is de eigen crash reporter. Telkens als een applicatie crasht zal er een crash-rapportage worden opgesteld en wanneer een iPhone, iPod touch of iPad met iTunes wordt verbonden, zullen deze gegevens naar Apple worden verstuurd, tenzij je deze optie hebt uitgeschakeld. Om Apple een stap voor te kunnen blijven heeft het Chronic Dev Team de tool Chronic Dev Crash Reporter uitgebracht, waarmee de crash-rapportages die normaliter naar Apple worden verstuurd naar een beveiligde server van het Chronic Dev Team worden verstuurd. De tool zorgt er bovendien voor dat iTunes op de gebruikte computer in de toekomst geen crash-rapportages meer naar Apple zal versturen. Het team streeft ernaar gebruikers in de komende dagen en weken op de hoogte de houden van de ontwikkelingen.

Chronic Dev Crash Reporter

Meer informatie over de Chronic Dev Crash Reporter is te vinden in de blogpost Weapons of Mass Exploitation. Je kunt de Chronic Dev Reporter op dit moment alleen voor de Mac downloaden, een Windows versie volgt binnen 24 uur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2011, 14:45
Categorie Jailbreak
Onderwerpen chronic dev team, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.