Siri-luisteraars ontslagen, nu Apple geen opnames meer analyseert

Vermoedelijk honderden medewerkers die Siri-opnames beluisterden, zijn ontslagen. De medewerkers waren in dienst van het Ierse bedrijf GlobeTech, dat door Apple was ingehuurd om de Siri-opnames te analyseren en uit te schrijven.

Siri-luisteraars ontslagen

Apple stopte op 2 augustus met het beluisteren van de gesprekken. De medewerkers van GlobeTech zaten sindsdien in onzekerheid, maar hebben nu op staande voet ontslag gekregen. Apple heeft GlobeTech afgelopen zaterdag laten weten dat er geen Siri-opnames meer geanalyseerd worden, zo blijkt uit de ontslagbrief. Het personeel kreeg te horen dat door een “systeemfout” het werk niet langer uitgevoerd zou worden.


Apple kwam negatief in het nieuws, toen bleek dat Siri-opnames naar externe bedrijven worden gestuurd om te worden beluisterd en geanalyseerd. Dit werk moet ertoe leiden dat Siri minder fouten maakt bij het herkennen en interpreteren van spraakopdrachten. Het beluisteren van Siri-opnames gebeurde in meerdere talen, waaronder Nederlands.

Siri luisteraars ontslagen

Apple en GlobeTech waren beide niet bereikbaar voor commentaar. Apple toont zich altijd een voorstander van privacy, maar dat bleek in dit geval niet helemaal te kloppen. De inhuurkrachten konden namelijk de locatie en de contactenlijst van de Siri-gebruikers inzien. De ontslagen medewerkers krijgen nog wel hun openstaande vakantiedagen uitbetaald en ook de opzegtermijn.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.