Bose Portable Home Speaker

Bose’s oplaadbare speaker werkt met AirPlay 2, Spotify Connect en meer

Bose gaat in september een speaker op de markt brengen met Bluetooth, Wi-Fi en spraakbediening. Ook zit er AirPlay 2 in en ondersteuning voor Spotify Connect. Maar daar houdt het niet op, want deze speaker is voor het eerst ook oplaadbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bose Portable Home Speaker

De nieuwe speaker is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Je kunt kiezen uit Triple Black of Luxe Silver. Hij kan ook in de badkamer en een incidenteel regenbuitje moet ook lukken, dankzij IPX4-rating. De batterij laadt je op via USB-C en vervolgens kun je 12 uur muziek luisteren. Er zitten drie passieve radiators in deze speaker, een zogenaamde high-excursion driver en een deflector om het geluid gelijkmatig door de ruimte te verdelen. Met een hoogte van 19 cm en een diameter van 10 cm is deze speaker makkelijk mee te nemen naar een andere kamer of naar de tuin. De handgreep aan de bovenkant helpt daarbij.


Vanaf half september ligt deze nieuwe Bose Portable Home Speaker in de winkel. Volgens productmanager Ben Burns werkt elke slimme speaker van Bose met Bluetooth en Wi-Fi, maar de Portable is nog eens extra handig vanwege de oplaadbare batterij. Je kunt muziek streamen vanaf je smartphone, tablet en computer. Het eigen Bose-spraaksysteem zorgt ervoor dat je ook met Google Assistent en Alexa kunt bedienen. Bose heeft ervoor gekozen om een uit-knop voor de microfoon toe te voegen. Dit moet ervoor zorgen dat je je comfortabeler voelt als je niet wilt dat spraakassistenten meeluisteren. Uiteraard zitten er ook knoppen op om de muziek te bedienen. Dit model heeft een diepere bas dan zijn voorganger en ondersteunt bijna elke gangbare technologie.

Bose Portable Speaker

Voor Apple-gebruikers is AirPlay 2 natuurlijk het meest interessant. Daarmee kun je namelijk ook meerdere speakers met elkaar koppelen en muziek streamen vanaf je iPhone, iPad en Mac. Verder werkt de speaker met de Bose Music-app, waarin je extra functies vindt. Deze app heb je nodig om de firmware van de speaker te kunnen updaten en om een multiroom-systeem te vormen met andere slimme speakers en soundbars van Bose. Voor later dit jaar en volgend jaar staan er nog een aantal extra functies gepland, zoals het koppelen van twee Portable-speakers voor een stereogeluid.

Bose Portable Home Speaker

De speaker gaat rond de €350 kosten en voor de optionele oplaadbasis betaal je zo’n €30. De Bose Portable Home Speaker zit in dezelfde prijsklasse als de Apple HomePod en de Google Home Max, maar heeft als voordeel dat je ‘m overal mee naartoe kunt nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.