Siri heeft moeite met accenten

Siri, de virtuele assistent op de iPhone 4S, lijkt de nodige moeite te hebben met het begrijpen van accenten. Iets dat vervelend kan zijn voor Nederlanders, die moeten vertrouwen op het Engelse taalpakket.

SiriSiri, de virtuele assistent die je vindt in de iPhone 4S, maakt gebruik van meerdere instellingen voor een enkele taal. Spreek je bijvoorbeeld Engels met een Australisch accent, dan moet je het Australische taalpakket selecteren. Gizmodo Australia probeerde om met een Australisch accent Siri commando’s te geven terwijl het Amerikaanse taalpakket gebruikt werd, iets dat uitliep op hele zinnen die verkeerd werden ontvangen. Ook Japanse accenten vormen een struikelblok.

In de video waarin Gizmodo Australia met Siri speelt maken ze eerst gebruik van de Australische taalfunctie. Hierbij wordt het merendeel van de redacteur zijn commando’s goed geïnterpreteerd. Het enige struikelblok waar hij tegenaan liep was dat Siri hem niet liet zoeken naar bedrijven: deze functie is nu nog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Nadat er in de video wordt teruggeschakeld naar de Amerikaanse taal, beginnen er de nodige vergissingen te ontstaan. Siri pikt sommige zinnen wel goed op, maar een groot deel wordt totaal verkeerd gehoord door de virtuele assistent. Dit terwijl alleen het accent verschilt.

Een andere video, van een Japanse koper, demonstreert hetzelfde probleem. Hij vraagt met een dik Japans accent naar het weer, iets dat Siri niet begrijpt.

Siri’s moeite met accenten kan ook voor Nederlanders problematisch zijn. Op het moment is de service in bèta, waardoor er alleen Franse, Duitse en Engelse taalpakketten beschikbaar zijn. Willen Nederlanders alsnog met Siri aan de slag, dan moeten zij kiezen voor een van deze talen. Talen waarvan Nederlanders er vaak wel een spreken, maar dan wel met een Nederlands accent. De kans bestaat dat Siri ook hier moeite mee zal hebben.

Siri’s beperkte aantal taalpakketten is te danken aan de bèta-status waarin de virtuele assistent nu verkeert. Er is een kans dat de Nederlandse taal op een later punt ondersteund zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 11:51
Categorie iDevices
Onderwerpen australie, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.