ultrasn0w 1.2.4: compatibiliteit unlock met iOS 5 (jailbreak/unlock)

De ultrasn0w unlock heeft een update gehad zodat basebandversies (modemfirmwares) die al te unlocken waren dat nu ook zijn op iOS 5.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Unlock van de iPhone 4Het iPhone Dev Team heeft een relatief kleine update uitgebracht van de ultrasn0w unlock, waarmee gebruikers die al konden unlocken dat nu ook kunnen op iOS 5. Ultrasn0w 1.2.4 ondersteunt dus alleen de basebands (modemfirmwares) die eerder ook al simlockvrij te maken waren. Voor deze groep gebruikers geldt wel dat ze hun iPhone moeten updaten naar iOS 5 met behoud van hun huidige basebandversie.

Ultrasn0w kan gebruikt worden om de iPhone (3G en) 3GS met de basebands 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 en 06.15.00 te unlocken en is daarnaast alleen geschikt om de iPhone 4 met baseband 01.59.00 te unlocken (die normaliter hoort bij iOS 4.0 t/m 4.0.2). Je kunt de versie van jouw baseband controleren door naar het menu Instellingen te gaan, gevolgd door Algemeen en Info. De basebandversie kun je vinden achter Modemfirmware. Updaten naar iOS 5 met behoud van je baseband is mogelijk met redsn0w 0.9.9b5 (Mac OS X) en sn0wbreeze 2.8b8 (Windows) of hoger. Vervolgens kun je de unlock via ultrasn0w uitvoeren op basebandversies die compatible zijn door het volgende stappenplan te doorlopen:

  1. Start Cydia op door het icoontje te selecteren.
  2. Voer desgevraagd eerst een volledige upgrade uit.
  3. Ga naar Beheren gevolgd door Bronnen en controleer daar of de ultrasn0w repository aanwezig is en voeg deze zo niet via stap 4 & 5 toe. Ga anders verder met stap 6.
  4. Kies linksbovenin voor Wijzig en rechtsbovenin voor Voeg toe.
  5. Voeg de repository repo666.ultrasn0w.com toe.
  6. Kies onderin voor Zoeken en zoek op ultrasn0w.
  7. Selecteer ultrasn0w en kies Installeer en Bevestig.
  8. Start je iPhone na de installatie opnieuw op door tegelijk de Home– en Power-knop ingedukt te houden totdat deze uit gaat en vervolgens de Power-knop om deze weer aan te zetten.
Toestellen die in Nederland bij T-Mobile zijn gekocht kunnen overigens ook officieel simlockvrij gemaakt worden.
Gebruikers van de iPhone 3GS met de iPad-baseband (06.15.00) moeten tijdens het installeren van iOS 5 kiezen voor Disable Location Services. Je kunt deze mogelijkheid op een later moment tijdens de installatie alsnog inschakelen, wanneer je gevraagd wordt of je Find my iPhone wilt gebruiken. Inschakelen na installatie via het menu Instellingen blijft ook mogelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 21:40
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.