Kort geding Samsung tegen Apple leidt niet tot iPhone-verbod

De rechtszaak van Samsung tegen Apple is door de rechter afgeblazen. De vergoeding die Samsung eiste voor het gebruik van patenten was zo onredelijk, dat het bedrijf op andere dingen uit zou zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple SamsungDe rechter in Den Haag heeft bepaald dat het door Samsung beoogde verbod op de iPhone en iPad niet van toepassing zal zijn. De zaak zou gaan over de 3G-patenten van Samsung, waar Apple in de iPhone en iPad gebruik van maakt maar nooit de licenties voor heeft afgesloten. De vergoeding die Samsung van Apple eist is echter zo onredelijk, dat de rechter niet gelooft dat Samsung er op uit is om die vergoeding te ontvangen.

Volgens de rechter was de eis van Samsung niet FRAND (Fair, Reasonable and Non-Discriminatory). Dit houdt in dat de verwachte vergoedingen zo hoog lagen, dat de rechter er van uit kon gaan dat Samsung niet bereid was om een serieus aanbod te doen voor een licentie-overeenkomst. Veel liever ziet het gerechtshof de twee buiten een kort geding zoeken naar een oplossing. Slaat Apple een redelijk aanbod af, dan is er altijd nog een verzoek tot een verbod mogelijk.

De 3G-patenten waren kortgeleden voor Samsung reden om naar de rechter te stappen in Italië en Frankrijk. De manier waarop de iPhone 4S gebruik maakt van mobiele technologie in handen van Samsung was volgens het bedrijf reden om de verkoop al voor de uitkomst te verbieden.

Bron: NU.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 16:21
Categorie Apple
Onderwerpen 3G, apple, apple store den haag, patenten, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.