Siri op een iPhone

Ssssst! Apple wil Siri laten fluisteren

Durf jij in het openbaar nooit wat aan Siri te vragen, omdat je bang bent dat andere mensen horen wat je zegt? Apple wil dit oplossen met een fluisterende Siri, waar je ook zachtjes tegen kunt praten.

Siri op een iPhone
Stilletjes en onopvallend Siri gebruiken zit er vaak niet in, omdat de assistent met luide stem keurig antwoord geeft op je vraag. Apple zou daar iets op verzinnen, want uit een patent blijkt dat Apple Siri wil laten fluisteren.

Fluisterende Siri

Het patent waarin een fluisterende Siri omschreven wordt, werd ontdekt door Gizmodo. Het patent is echter in 2016 voor het eerst ingediend, dus het idee voor een fluisterende Siri bestaat al langer. Volgens het patent moet een iPhone of Apple Watch herkennen wanneer je zelf op een fluisterende toon een vraag aan Siri stelt. Dit wordt herkend door onder andere de toonhoogte te meten. Als je heel zachtjes een vraag stelt aan Siri, geeft deze vervolgens ook zachtjes een antwoord terug.

Patent met fluisterende Siri.

Mocht het Apple lukken om deze functie toe te voegen, dan betekent het dat je minder luidruchtig gebruik kunt maken van Siri. Momenteel kan je wel wat zachter tegen Siri praten, al is de kans dan groter dat de assistent je niet goed verstaat. Bovendien kan je omgeving daar alsnog behoorlijk van schrikken, zodra Siri op volle volume antwoord geeft. Er zijn echter wel allerlei instellingen om Siri stil te houden.

Of Apple daadwerkelijk met een fluisterende Siri komt, valt nog te bezien. Dat Apple allerlei functies vastlegt in patenten, wil niet zeggen dat ze daadwerkelijk realiteit worden. In ons overzicht van patenten vind je nog veel meer voorbeelden waar Apple mogelijk aan werkt. In het voorjaar schreven we bijvoorbeeld nog dat Apple Siri als iMessage-gesprekspartner wil inzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2017, 12:37
Categorie Diensten
Onderwerpen patent, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.