Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Ssssst! Apple wil Siri laten fluisteren

Durf jij in het openbaar nooit wat aan Siri te vragen, omdat je bang bent dat andere mensen horen wat je zegt? Apple wil dit oplossen met een fluisterende Siri, waar je ook zachtjes tegen kunt praten.

Siri op een iPhone
Stilletjes en onopvallend Siri gebruiken zit er vaak niet in, omdat de assistent met luide stem keurig antwoord geeft op je vraag. Apple zou daar iets op verzinnen, want uit een patent blijkt dat Apple Siri wil laten fluisteren.

Fluisterende Siri

Het patent waarin een fluisterende Siri omschreven wordt, werd ontdekt door Gizmodo. Het patent is echter in 2016 voor het eerst ingediend, dus het idee voor een fluisterende Siri bestaat al langer. Volgens het patent moet een iPhone of Apple Watch herkennen wanneer je zelf op een fluisterende toon een vraag aan Siri stelt. Dit wordt herkend door onder andere de toonhoogte te meten. Als je heel zachtjes een vraag stelt aan Siri, geeft deze vervolgens ook zachtjes een antwoord terug.

Patent met fluisterende Siri.

Mocht het Apple lukken om deze functie toe te voegen, dan betekent het dat je minder luidruchtig gebruik kunt maken van Siri. Momenteel kan je wel wat zachter tegen Siri praten, al is de kans dan groter dat de assistent je niet goed verstaat. Bovendien kan je omgeving daar alsnog behoorlijk van schrikken, zodra Siri op volle volume antwoord geeft. Er zijn echter wel allerlei instellingen om Siri stil te houden.

Bekijk ook

Siri stilhouden en zonder geluid gebruiken op iPhone, iPad en Apple Watch

Wil je Siri stil gebruiken zonder geluid? We hebben drie methoden waarop dat kan, zodat je niet meer gesproken feedback van Siri terug krijgt tijdens het stellen van vragen.

Of Apple daadwerkelijk met een fluisterende Siri komt, valt nog te bezien. Dat Apple allerlei functies vastlegt in patenten, wil niet zeggen dat ze daadwerkelijk realiteit worden. In ons overzicht van patenten vind je nog veel meer voorbeelden waar Apple mogelijk aan werkt. In het voorjaar schreven we bijvoorbeeld nog dat Apple Siri als iMessage-gesprekspartner wil inzetten.

Bekijk ook

Apple wil Siri inzetten als gesprekspartner in iMessage

Apple wil van Siri een gesprekspartner maken in iMessage. Dankzij een op tekst gebaseerde versie van Siri, kun je informatie over objecten op foto's en video's opvragen, maar stel je ook de meer gebruikelijke Siri-vragen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 december 2017 om 12:37
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.