Siri vindt vandaag zijn weg naar miljoenen Ford-auto’s

Zo'n vijf miljoen auto's van Ford kunnen vanaf vandaag aan de slag met Siri Eyes Free. Om in Europa de update te installeren zul je wel even een bezoekje aan de Ford dealer moeten brengen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Ford-Siri

Meer dan vijf miljoen auto’s van Ford kunnen vanaf vandaag samenwerken met Siri Eyes Free, een speciale auto-variant van Apple’s virtuele assistent. Met Siri Eyes Free kun je Siri bedienen terwijl je autorijdt.


Volgens het persbericht op de website van Ford, kunnen zo’n vijf miljoen auto’s vanaf het bouwjaar 2011 met Siri Eyes Free aan de slag. De enige voorwaarde is dat jouw Ford gebruikmaakt van SYNC versie 1.1 of 1.2. Auto’s met SYNC 1.0 kunnen de update niet installeren.

Siri Eyes Free in Ford

Siri Eyes Free wordt gezien als de voorloper van Apple’s CarPlay en bestaat al sinds 2012. Met Siri in je auto kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren, berichten verzenden en muziek afspelen. Met een knop op het stuur wordt Siri geactiveerd, zodat de iPhone uit kan blijven staan en niet voor afleiding zorgt tijdens het rijden.

https://www.youtube.com/watch?v=cGyT2Xm6nxw

In Amerika kunnen Ford-eigenaren de update zelfstandig downloaden. In Europa zul je echter een bezoek aan de Ford-dealer moeten brengen, waar de software voor je geïnstalleerd kan worden.

Ford laat weten dat het in de toekomst ook in Europa mogelijk is om dit soort updates zelf te downloaden en te installeren. In bovenstaande video van Ford krijg je een voorproefje van de mogelijkheden van Siri Eyes Free.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 december 2015 om 20:05
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.