Ford-Siri

Siri vindt vandaag zijn weg naar miljoenen Ford-auto’s

Zo'n vijf miljoen auto's van Ford kunnen vanaf vandaag aan de slag met Siri Eyes Free. Om in Europa de update te installeren zul je wel even een bezoekje aan de Ford dealer moeten brengen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Ford-Siri

Meer dan vijf miljoen auto’s van Ford kunnen vanaf vandaag samenwerken met Siri Eyes Free, een speciale auto-variant van Apple’s virtuele assistent. Met Siri Eyes Free kun je Siri bedienen terwijl je autorijdt.

Volgens het persbericht op de website van Ford, kunnen zo’n vijf miljoen auto’s vanaf het bouwjaar 2011 met Siri Eyes Free aan de slag. De enige voorwaarde is dat jouw Ford gebruikmaakt van SYNC versie 1.1 of 1.2. Auto’s met SYNC 1.0 kunnen de update niet installeren.

Siri Eyes Free in Ford

Siri Eyes Free wordt gezien als de voorloper van Apple’s CarPlay en bestaat al sinds 2012. Met Siri in je auto kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren, berichten verzenden en muziek afspelen. Met een knop op het stuur wordt Siri geactiveerd, zodat de iPhone uit kan blijven staan en niet voor afleiding zorgt tijdens het rijden.

In Amerika kunnen Ford-eigenaren de update zelfstandig downloaden. In Europa zul je echter een bezoek aan de Ford-dealer moeten brengen, waar de software voor je geïnstalleerd kan worden.

Ford laat weten dat het in de toekomst ook in Europa mogelijk is om dit soort updates zelf te downloaden en te installeren. In bovenstaande video van Ford krijg je een voorproefje van de mogelijkheden van Siri Eyes Free.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2015, 20:05
Categorie Diensten
Onderwerpen ford, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.