Sideclick

Sideclick bevestigt extra knoppen aan je Apple TV-afstandsbediening

Met de Sideclick bevestig je extra knoppen aan de Apple TV-afstandsbediening, zodat je kunt zappen en het volume kunt aanpassen.

SideclickZo’n Apple TV is hartstikke handig voor het kijken van bijvoorbeeld iPhone-video’s via AirPlay, maar het kan nog steeds een aardig gedoe zijn om dit apparaat correct te starten. Kickstarter-project Sideclick biedt daarom een manier waarom je nog maar één afstandsbediening nodig hebt. Klik dit apparaatje aan je Apple TV-afstandsbediening en je hebt extra knoppen om de tv mee te bedienen.

Hoewel de Apple TV een eigen afstandsbediening heeft waarmee je door de interface navigeert, heb je daarnaast ook nog eens de afstandsbediening van je tv nodig om naar het juiste kanaal te zappen of het volume aan te passen. De Sideclick heeft daarom een knop om de tv in te schakelen en knoppen om zenders en volume te veranderen. Daarnaast kun je wisselen van source, zodat je springt naar het HDMI-kanaal van de Apple TV.

Je traint de Sideclick-knoppen met behulp van je huidige tv-afstandsbediening. Door de bestaande afstandsbediening op de Sideclick te richten en bijvoorbeeld de knop in te drukken waarmee je zapt, leert het apparaatje om dit signaal zelf ook te gebruiken. Je kan hierdoor in theorie alle knoppen op de Sideclick programmeren zoals je zelf wil.

Je kunt de Sideclick bestellen door op Kickstarter minstens 30 dollar te doneren. Vroege vogels hoeven maar 25 dollar in het project te steken. De eerste modellen worden in oktober dit jaar naar donateurs gestuurd – mits het project de beoogde 150.000 dollar weet in te zamelen. Daarnaast zijn er vergelijkbare afstandsbedieningen voor de Amazon Fire TV en Roku.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 10:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple tv, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.