hydradock-mac

Meer poorten op je 12-inch MacBook dankzij HydraDock, BeeKeeper en meer

De 12-inch MacBook heeft maar één USB-C poort. Gelukkig komen er allerlei oplossingen aan om het aantal poorten uit te breiden, zoals HydraDock en BeeKeeper.

Apple heeft met de 12-inch MacBook een fantastische notebook uitgebracht, die licht van gewicht is en een prachtig scherm heeft. Maar die enkele USB-C poort blijft toch een beperking. Apple denkt dat gebruikers het zelf wel oplossen door aanvullende adapters te kopen – die uiteraard geld kosten. Heb je geen zin om te betalen voor Apple’s dure USB-C adapters, dan komen er genoeg oplossingen aan om toch meerdere poorten te kunnen gebruiken.

hydradock-mac

Apple’s USB-C adapters

Eerst maar eens kijken naar Apple’s eigen USB-C Adapters. Ze hebben er meerdere:

macbook-usb-c-port-adapter

Zoals je ziet: dat kan behoorlijk prijzig worden en dan heb je per adapter vaak nog maar één aansluiting erbij. Het probleem is dat mensen die nu al de 12-inch MacBook hebben gekocht, vaak niet om deze officiële accessoires heen kunnen, omdat er nog niets anders verkrijgbaar is. Belkin heeft plannen om een aantal adapterkabels uit te brengen, maar het kan wel even duren voordat ze in de winkel liggen.

Gelukkig komen er op termijn andere oplossingen aan.

HydraDock

Bovenaan dit artikel was hij al even te zien: de HydraDock. Die zorgt ervoor dat er aan de achterkant van de MacBook maar liefst 11 poorten beschikbaar zijn, inclusief een kaartslot voor SD-kaartjes, een Mini Display Port, een HDMI-aansluiting, vier USB 3.0-poorten en nog veel meer. Je betaalt $129 via Kickstarter om deze veelzijdige dock in handen te krijgen. Met de HydraDock kun je opeens van alles aansluiten: extra opslag, printers, camera’s, toetsenborden, muizen, trackpads, wat je maar wilt.

hydradock-bureau

BeeKeeper

De BeeKeeper is ook een Kickstarter-project, maar is een stuk goedkoper. Dat mag ook wel, want de hoeveelheid functies op de BeeKeeper is een stuk minder. Volgens de maker is het de kleinste en makkelijkste USB-C-naar-USB-adapter voor de 12-inch MacBook. Omdat de MacBook geen standaard usb-poorten hebt, heb je sowieso een speciale adapter nodig om bestaande usb-accessoires nog te kunnen aansluiten. De BeeKeeper kost $19 en wordt in mei 2015 geleverd. Een groot pluspunt is dat dit kleine blokje makkelijk mee te nemen is. Maar je raakt ‘m daardoor ook sneller kwijt. En qua prijs is er geen verschil met Apple’s officiële USB-C-naar-USB-kabel, die je zonder wachttijd in de winkel kunt halen.

beekeeper-macbook

beekeeper-oplader

InfiniteUSB

Een derde oplossing waar je naar uit kunt kijken is de InfiniteUSB, waar we eerder over schreven. Hiermee kun je oneindig veel apparaten aansluiten op één usb-poort. Bij InfiniteUSB heb je een reeks adapters die je met elkaar kunt verbinden. De kabeltjes hebben aansluitingen voor micro-USB, Lightning, normale USB en dergelijke. Het bedrijf maakte al langer een soortgelijke oplossing voor normale USB. Elk kabeltje kost $18 en is compact opvouwbaar. Nadeel: je kunt niet gelijktijdig je MacBook opladen. Het Kickstarter-project van InfiniteUSB is zo succesvol geweest dat ze ruim 200.000 dollar hebben opgehaald, terwijl ze maar $10.000 nodig hadden. Met nog 50 uur te gaan (op het moment van schrijven) kun je nog nét meedoen met dit project. – Lees ook ons eerdere artikel over InfiniteUSB.

InfiniteUSB

infiniteusb-c-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 10:24
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.